До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 нових імен школи fashion-ілюстрації Fantasy Room

Модний ілюстратор — одна з найпопулярніших професій у сфері мистецтва. Сьогодні цей напрям перероджується і має великий попит: до послуг fashion-ілюстраторів звертаються модні доми й демократичні масмаркет-бренди; виробники косметики, книжкові видавництва тощо. Фешн-ілюстрації прикрашають сторінки Vogue, лукбуки й навіть вітрини крамниць, допомагаючи брендам максимально тонко представити свої витвори публіці.

Осягнути тонкощі цієї професії можна в онлайн-школі малювання Fantasy Room, яка навчає студентів як онлайн, так і на "живих" курсах у Києві, Одесі, Харкові, Мінську. Наприклад, онлайн-курси fashion-ілюстрації в партнерстві з онлайн-університетом Primeclass — це мікс різних технік і методик малювання. Тут можна опанувати такі матеріали, як акварель, дизайнерські маркери, туш, fashion-колаж, а також ілюстрацію в Procreate. Автор курсу — Катерина Пашегор, професійна художниця й fashion-ілюстраторка, — навчає студентів мистецтва модної ілюстрації з нуля. Фешн-портрет, малювання одягу та аксесуарів, робота над фактурами й текстурами тканин, експерименти в стилізаціях — студенти курсу ознайомляться з багатьма напрямами.

Реклама

Що пів року школа Fantasy Room збирає найяскравіших ілюстраторів серед своїх студентів. Представляємо роботи випускників школи, а також авторки курсу Катерини Пашегор.

Катерина Пашегор, авторка курсу

@pashegorkaterina

"Модою і малюванням я захоплювалася з дитинства. Картинки та ілюстрації зі старих бабусиних журналів я виривала й любовно складала в окрему папку. Цілком логічно, що здобула професію саме у творчій сфері, — я художниця костюмів театру й кіно, модельєрка. Однак шити мені не особливо подобалося, а ось живопис, малюнок, декорація костюмів й особливо створення ескізів до образів і персонажів мене захоплювали завжди! Я дуже втішена, що сьогодні професія fashion-ілюстратора знову популярна. Я рада, що можу ділитися своїми професійними навичками зі студентами й нести у світ красу".

<b>иллюстратор 1</b>

Таїсія Каспрова

@taisiia_kas

Захоплююся творчістю все життя. Я завжди в деталях могла уявити, чого я хочу і яким це має бути на вигляд: від дизайну інтер’єру до образу й деталей в одязі, аксесуарах. Залишалося відкритим одне питання: "Як же донести це у світ?". На допомогу мені прийшло вміння малювати: саме професія fashion-ілюстратора надихнула мене на створення особистого бренду одягу. Тепер я можу втілити в життя всі свої ідеї та мрії, надихаючи інших на створення краси.

<b>иллюстратор 3</b>

Вікторія Дорофєєва

@d_ttoria

"За освітою я філолог, тривалий час працювала за фахом. Але від себе не втечеш, хоч як старайся. Зрештою мені набридло плекати думку про те, що захоплення родом з дитинства — всього лише хобі. Шию, крою і придумую образи скільки себе пам’ятаю, згодом опанувала мистецтво виготовлення одягу на професійному рівні, але бракувало одного — вміння створювати ескізи. Так я й потрапила в багатогранний світ fashion-ілюстрації, який з кожним днем дедалі більше закохує в себе. Крім навички зображувати свої ідеї, я дістала змогу доторкнутися до чарівного світу моди у всіх її проявах та опанувала нову професію. Fashion-ілюстрація для мене — це той самий пазл, якого бракувало, це про внутрішню свободу й гармонію із собою. Це про можливість працювати в тій царині, яку любиш, і любити те, що робиш. Це про бажання бігти тепер не від себе, а назустріч.

<b>иллюстратор 4</b>

Юлія Цюкало

@yuliiatsiukalo

"Раніше я не вірила, що можу малювати, — а тепер весь час малюю, не тільки олівцями, а й за допомогою цифрової техніки. Щаслива, що познайомилася зі світом модної ілюстрації. Хочу створювати красу й ділитися нею зі світом і далі, створюючи портрети та передаючи через ілюстрацію різні фактури одягу".

<b>иллюстратор 5</b>

Іванна Кітлярук

@ivannakitliaruk

"Я маю освіту педагога, інженера технічних наук і дизайнера одягу. Народилася в Карпатах, але ось вже 9 років проживаю в Польщі, нині живу в Любліні. Саме тут здобула дві останні освіти. Навчаючись на дизайнера, закохалася в малювання, і саме так зародилась ідея поєднати два улюблені заняття — дизайн і малювання. Так і вирішила працювати у фешн-ілюстрації. Модна ілюстрація — це втілення мрій у реальність, це спосіб самореалізуватися та самовиражатися. Це – нові можливості".

<b>иллюстраор 6</b>

Ірина Шива

@shiva.ira

Скільки себе пам’ятаю, завжди любила малювати людей і одяг, але через брак художньої освіти мої малюнки були досить скромні. Нині я працюю у фешн-ілюстрації і планую зробити це заняттям свого життя. Школа дає не тільки професійний і сучасний підхід у навчанні та невичерпне творче натхнення, а й допомагає поступово знайти свій власний стиль.

<b>иллюстртаор 7</b>

Марія Дучева

@d_u_ch_e_v_a

"Фешн-ілюстрація захопила мене з головою. Це нескінченний процес створення образів, використання різних технік; це натхнення, потік нових ідей, яких щоразу стає дедалі більше; процес, де немає меж і ти повністю віддаєш себе творчості".

<b>иллюстратор 8</b>

Аеліта Кулакова

@aureliya_lolly

Мистецтво — це те, що завжди оточувало мене з дитинства, тож для мене це і є життя. А мода, вона привносить у наше життя красу й естетику. За допомогою фешн-ілюстрації мені подобається дарувати глядачеві враження, бо ілюстрація — це живий букет смаків і фарб, своєрідні, ні до чого неподібні композиції, які ніколи не повторюються.

<b>иллюстратор 2</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.