До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 театральних вистав, які варто побачити до кінця літа

Незважаючи на літо, активний театральний сезон продовжується в багатьох київських театрах. Ми обрали сім вистав, які варто подивитися у найближчі два місяці в столиці.

"Червоне, чорне і знов червоне"

16 липня, Дикий театр (у приміщенні Київського театру юного глядача на Липках)

Реклама

Яскравий режисер, новопризначений худрук львівського театру ім. Заньковецької Максим Голенко, відомий блискучим почуттям гумору та сміливими постановками, презентує український вестерн "Червоне, чорне і знову червоне". Головні герої вистави – ідейний анархіст Валеон Барон і його не менш ідейний компаньйон Петро Крук мають надскладну місію – привезти Батьку Махну важливу секретну скриньку, яку вони разом з усім обозом благополучно втрачають в дорозі, і та потрапляє в руки ворога... Прямолійнейна та іноді навіть неполіткоректна вистава, яка наврядчи залишить байдужими. В головних ролях – яскраві актори Роб Фельдман, Денис Пасечний та Сергій Солопай.

"Тренди твіттера"

24 липня, Національний театр ім. Лесі Українки

Нова трагікомедія театру ім.Лесі Українки досліджує досвід українців під час повномасштабної війни. "Тренди твіттера" – це спроба зобразити ту складну емоцію, яку викликає війна, розповідають в театрі. Страх, лють, безпорадність, захисна іронія, розпач, заборона на радість, бажання жити і допомагати – це лише окремі складові цієї емоції, яку неможливо назвати, але можна спробувати відтворити, щоб прожити та відпустити.

"Із життя комах"

12 липня, театр "Актор"

Сатирична п’єса чеських письменників Карела та Йозефа Чапеків була написана сто років тому, але й досі актуальна. В виставі розповідається про життя комах та тарганів після ядерного вибуху. Метафоричні образи, сатиричні діалоги, сучасна проблематика – все це робить "Із життя комах" дуже актуальною виставою. Режисер вистави – Слава Жила.

"Болеро"

14 липня, Національна опера

Національна опера завершує сезон красивим балетом "Доктор Фауст" за мотивами однойменних творів Йоганна Вольфганга фон Гете та Крістофера Марлоу. Це некласична постановка сподобається тим, хто цінує не тільки класичний балет, але й більш сучасний театр, адже об'єднує і балет, і пантоміму, і навіть оперні арії.

"Тичина: феномен доби"

29 липня, ЦСМ "Дах"

Замість того, аби закривати театральний сезон, центр сучасного мистецтва "Дах" готує в липні прем'єру. В театрі покажуть музичну виставу "Тичина: феномен доби" за віршами Павла Тичини від творців камерної опери "Стус:Перехожий". У виставу винесена назва відомої літературної праці Василя Стуса 70-го року "Феномен доби" (Сходження на Голгофу), присвячена творчості Тичини. Пізніше цей текст фігурував як один із доказів "антирадянської діяльності" Стуса під час судового процесу 1972 року.

"Цар Едіп"

4 серпня, Театр на Подолі

Одну з найвідоміших в історії світового театру трагедій ставлять стільки, скільки існує мистецтво театру, кожного разу адаптуючи сюжет про Едіпа, який намагається врятувати свій народ від чуми та шукає царевбивцю, під конкретний час. В театрі на Подолі цю п'єсу поставили у грудні 2022 року – і, звісно, вона про війну і не про війну водночас, і дуже резонує з почуттями українців сьогодні. В головних ролях – Наталія Сумська (Йокаста) та В'ячеслав Довженко (Едіп), а режисер-постановник – Давід Петросян.

"Контопська відьма"

9 серпня, Національний академічний театр ім.Франка

Нове (і дуже стильне!) прочитання української класики пропонують у Театрі Франка: режисер Іван Уривський поставив сатирично-фантастичну повість Квітки-Основ'яненка "Конотопська відьма", написану майже 200 років тому. На думку режисера, повість особливо актуальна сьогодні, адже йдеться про споконвічну боротьбу двох сил — світла й темряви.

""Конотопська відьма" — бурлескна яскрава комедія, просякнута гумором, але і гумор у нас, українців, завжди дає поштовх до дії, до пошуку досконалості, перш за все в самому собі, в кожному із нас"", — коментує Іван Уривський.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.