До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 віртуальних виставок для тривалих вихідних

Віртуальний тур знаменитим Блакитним будинком Фріди Кало й онлайн-екскурсія виставкою-блокбастером "Крістіан Діор: Дизайнер мрії"... Можливо, ми уявляли собі тривалі травневі вихідні інакше, але, погодьтеся, цей варіант по-своєму привабливий.

"Крістіан Діор. Дизайнер мрії"

Виставка Christian Dior, Designer of Dreams доступна на YouTube-канале Дому Dior

Реклама

Дім Dior відкрив доступ до виставки-блокбастера — "Крістіан Діор: Дизайнер мрії". Проєкт, який встигли показати у двох музеях, — паризькому Музеї декоративного мистецтва й лондонському Музеї Вікторії й Альберта, тепер доступний на YouTube. Розкішне годинне відео дає змогу зануритися у світ легендарного Крістіана Діора — тривалий вікенд в ізоляції, здається, створений для цього. У центрі проєкту — історія самого Діора; а також головні віхи в історії Дому. Наприклад, один з її розділів присвячений співпраці Діора з британськими виробниками і його найвідомішими британськими клієнтами, від принцеси Маргарет до зірки балету Марго Фонтейн. Одним з центральних експонатів стала сукня Christian Dior, яку принцеса Маргарет одягла на свій 21-й день народження в 1951 році.

"Енді Воргол"

Віртуальний тур і подкаст доступні на сайті музею Tate Modern

12 березня в Лондоні відкрилася виставка Енді Ворголи, яку майже відразу ж закрили через карантин. Це важлива ретроспектива — перша за останні 20 років виставка Ворголи в Tate Modern. Поряд з культовими попзображеннями Мерілін Монро, кока-коли й супових банок, вона містить твори, які раніше не бачили у Великій Британії. Двадцять п’ять робіт з його серії "Пані й панове" — портрети темношкірих і латинських трансвеститів і трансжінок — показані вперше за 30 років. Куратори Тейт Модерн зробили все, щоб глядачі не залишилися обділеними, поки музей закритий. На сайті можна прослухати коротку й водночас захопливу лекцію про Ворголу через призму історії його родини (він син іммігрантів), відкриту гомосексуальність і ставлення до смерті й релігії. А також пройтися 12 віртуальними кімнатами з його роботами і їхнім описом.

"Усередині Брейгеля"

Розглянути творчість Пітера Брейгеля в деталях можна на сайті nsidebruegel.net

2019 року у віденському Музеї історії мистецтва (Kunsthistorisches Museum) пройшла виставка Пітера Брейгеля-старшого — найбільша ретроспектива художника, квитки на яку потрібно було купувати за кілька місяців і на яку глядачів з усього світу пускали за годинами. Для шанувальників головного художника Північного Відродження музей підготував сюрприз. Нема потреби відмовлятися від Брейгеля через карантин — навпаки, тепер ви навіть можете дуже близько підійти до його робіт. Інтерактивний сайт insidebruegel.net надає зображення всіх картин Брейгеля з колекції віденського Музею в надзвичайно високій роздільній здатності, щоб заглибитися в кожну деталь художника. Впевнені, ви проведете на цьому сайті щонайменше кілька годин.

Віртуальний тур музеєм Сальвадора Далі

Доступний на сайті музею

Дім-музей Далі

У Фігерасі розміщується музей Сальвадора Далі — дивовижне місце, де художник ніколи не жив, але який збудовано ще за його життя, на бажання самого Далі, і де художник похований. Щорічно театр-музей Далі приймає сотні тисяч туристів, ну а поки можна прогулятися музеєм завдяки блискуче зробленому 3D-туру. Він реально створений як справжній тур музеєм і, крім усього іншого, наповнений всілякими жартами, нотатками й сюрпризами в стилі Далі. За посиланнями в процесі "екскурсії" можна перейти на YouTube і подивитися прекрасні мініфільми про створення тих чи інших робіт у музеї — наприклад, про знамениту скульптуру Далі "Дощове таксі" з кадилаком, усередині якого постійно йде дощ.

Екскурсія "Блакитним домом" Фріди Кало

Доступна на Google Arts & Culture

Спеціально під час карантину Google Arts & Culture відчинили двері в La Casa Azul, музей Фріди Кало, захований у передмісті Мексики. Зупиніться біля будинку 247 на вулиці Calle de Londres у місті Койоакан — і побачите Блакитний будинок Фріди, нехай і віртуально. Гарна вілла з фасадом, пофарбованим в яскраву лазур відповідно до мексиканської традиції — колишній будинок Фріди Кало, яка прожила там більшу частину свого життя. Це був сімейний будинок, який купив її батько в 1904 році. 6 серпня 1907 року в будинку народилася Фріда, і саме тут вона померла 47 років потому. Дух Фріди відчувається всюди. В її ательє перед мольбертом акуратно розставлені пігменти, а на кухні, яка колись вітала друзів Фріди в будинку, зокрема й відомого сусіда Троцького, — грайлива кераміка. Повсякденне життя художниці показано через її сукні, корсети, прикраси, косметику й збережені особисті речі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.