Met Gala 2023: як дизайнерка Світлана Бевза та модель Паша Гаруля готувалися до головної модної події року

Met Gala, який пройшов у понеділок в Нью-Йорку, зібрав платиновий склад зіркових гостей. Під дахом Метрополітен-музею можна було побачити супермоделей Кейт Мосс, Жизель Бюндхен та Наомі Кемпбелл, голлівудських акторів Пенелопу Круз, Джареда Лето та Ніколь Кідман, музикантів Ріанну, A$AP Rocky, Lil Nas X та Ліззо. Серед вінценосних гостей цього вечора з’явились і дві українки — київська дизайнерка Світлана Бевза та модель Паша Гаруля.

Паша Гаруля та Світлана Бевза

Традиційно гостей на бал запрошують компанії та бренди, що бронюють для себе столи на святкову вечерю, — ці кошти йдуть на підтримку роботи Інституту костюма, який влаштовує блокбастерні модні експозиції у Метрополітен-музеї. Бевзу та Гарулю запросили представники паризького Дому Balenciaga. Креативний директор Демна Гвасалія та його команда переймаються ситуацією в нашій країні — на початку повномасштабного вторгнення у березні минулого року вони присвятили показ Україні, а для гостей розклали синьо-жовті футболки. Сам дизайнер став офіційним представником гуманітарної платформи UNITED24 і розробив благодійний мерч із тризубом. Тому запрошення українських гостей до столу Balenciaga на найбільшому івенті у міжнародному модному календарі — важливий символічний жест.

Бевза та Гаруля поставилися до підготовки з усією серйозністю, адже під прицілом сотень камер, які традиційно документують подію, кожна деталь вбрання на гостях може стати тонким політичним маніфестом. Паша, яка вперше з’явилась в українському Vogue у 2017 році на ювілейній обкладинці до п'ятиріччя і працює з Miu Miu, відвідала свій перший Met Gala в образі, створеному за золотим стандартом зірок старого Голлівуду: хвиляста укладка, оголені плечі, мінімум аксесуарів. Нещодавно модель змінила грайливий рожевий колір волосся на драматичний темно-каштановий. Для появи на червоній доріжці Паша вибрала чорну шовкову сукню-негліже на тонких бретельках з колекції Bevza. Делікатне шиття на чашках бюстьє нагадує рельєф морських черепашок — Гаруля каже, що це відсилка до природи її рідного Криму. На шиї в Паші був чокер, складений з чорнених позолочених колосків — традиційний мотив, який Бевза розвиває вже кілька сезонів. Прикрасу для Met Gala створили у Києві — робота над нею тривала два тижні.

Світлана була вдягнена у чорно-білі шати — як реверанс в бік винуватця урочистості, дизайнера Карла Лагерфельда, чиїй феноменальній кар’єрі присвячена нова експозиція у музеї Метрополітен. Білосніжний кейп жар-птиці складений з тисячі деталей-"пір’їн" із залишків шовку — майстри в київському ательє Bevza працювали над ним три дні. Під кейп Світлана вдягнула схожу чорну сукню з бюстьє-черепашками. "Кожна жінка — перлина", — коментує свій образ Бевза. До нього вона додала кулон у формі яйця (символ переродження), драматичні чорні рукавички та вінтажні браслети Chanel — іще один омаж Лагерфельду.

Дивіться усі найкращі образи з Met Gala у нашому огляді. Детальніше про нову виставку Інституту костюма читайте тут.

Фото Паші Гарулі: Anastasia Lisenko

Відео Паші Гарулі: Yuri Semenyuk

Фото Світлани Бевзи: Lena Shkoda

Популярне на VOGUE