Бренд JUL випустив мерч з культовими українськими музикантами 1990-х

З початком війни українська аудіовізуальна культура переживає нову хвилю популярності. Особливо – музичний рух, який виник у перші роки після проголошення Незалежності. "Територія А", "Українська хвиля", "Таврійські ігри" й ціла плеяда ініціатив виховали сучасну українську музичну сцену й подарували нам "Скрябіна", "Аква Віту", Юрка Юрченка, Русю, Сестричку Віку, "ВУЗВ", "ТНМК", "Океан Ельзи" та багатьох інших. Це частина нашої незалежної сучасності, яка вже встигла стати історією. Самоповторюваність – риса, притаманна історії, і сьогодні першопрохідці незалежної вітчизняної музики заслужено знову на хвилі, на її найвищому гребені.

image

До Дня Незалежності бренд жіночого одягу JUL об’єднався з відомими українськими виконавцями 1990-х, щоб створити спеціальний музичний мерч-триб’ют тій порі, що вирізнялася драйвом, свободою та відкритістю до експериментів, і людям, що створювали її. Прагнучи розвивати власну культуру в Україні та за її межами, ми представляємо колекцію футболок із зображеннями культових альбомів українських артистів. До першого дропу ввійшли "Воплі Відоплясова" з обкладинками "Хвилі Амура" та "Або Або", "Скрябін" з "Танець Пінгвіна", "Вхід у змінному взутті" з "ВУЗВ. Плановая вечеринка" та Руся з добіркою "Вибране". Так, у JUL започатковується культура використання мерчевого одягу з вітчизняним культурним контентом, яка, сподіваємося, стане для українців ще однією традицією. Лінійка доповнюватиметься зображеннями інших виконавців та їхніх творів.

Футболки представляють молоді українські артисти, які перебувають на початку свого творчого шляху. Серед них: Blichaus80, Cape Cod, ЮЮ, Євген Король, Andriy Kostyukov, ТУЧА, Ярина Сізик з гурту "Щука Риба", Talberg, Samantha.

Колекцією "Українська хвиля" JUL дякує тим, хто дав життя українській незалежній музичній сцені, тим, хто зараз її гідно представляє, і новим зіркам, які ще запалають.

Частину коштів від продажу колекції передадуть на підтримку бійців "Азов" до офіційного благодійного фонду полку Support Azov www.supportazov.com.

Фотограф: VIC BAKIN

Популярне на VOGUE