До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Який відтінок волосся вибрати цієї осені: 11 головних трендів

Від персикового блонду до темного шоколаду і яскравих кінчиків, ось 11 головних відтінків волосся цієї осені на думку світових експертів.

Персиковий рожевий блонд

"Я отримував багато запитів на різні відтінки рожевого", — розповідає колорист і один з R+Co Річі Кандасамі. З усіх цукрових відтінків саме персиково-рожевий блонд буде одним з найпопулярніших відтінків цієї осені. "Як основа або тло на платиновому волоссі з додаванням ніжних персикових рожевих тонів, і восени обличчя сяятиме", — каже він.

Реклама
Чорнильно-чорний

У той час як глибокий чорний є природним вибором для холодних місяців, Кандасамі припускає, що класичний відтінок трохи зміниться. "Ми побачимо чорнильно-чорний з блискучими теплими відблисками", — стверджує профі. "Природні теплі червоні відтінки зроблять чорне волосся яскравішим і живішим". Щоб додати виткому, кучерявому й хвилястому волоссю більше об’єму, Кандасамі рекомендує менш масивні й ніжніші та безшовні відблиски, щоб отримати "сяйливий і величний вигляд".

Помірне золото

"Коли наближається осінь і ми хочемо глибших і складніших відтінків, золотий блонд — чудове місце для початку", — пояснює Дуглас Корнуолл, також відомий як @discolourist і старший колорист у салоні Suite Caroline в Нью-Йорку. Корнуолл рекомендує замінити фіолетові кондиціонери золотими. "Пасма біля обличчя зробіть трохи світлішими, щоб уникнути колірного шоку. Яскраві зони легко пом’якшити, використовуючи трохи кондиціонеру".

Холодний коричневий

Коли руді відтінки чорнявця є синонімом осені, варто подумати про холоднішу альтернативу із зеленуватим відтінком. "Я обожнюю відтінок чорнявця з нефритовим підтоном, подібним до таїтянських чорних перлів, замість червоно-коричневого, який може зіпсувати рум’яний колір обличчя", — каже Корнуолл.

Медово-пшеничний блонд

У пошуку ідеального відтінку природного блонду потрібно знайти правильний баланс між теплим і холодним підтоном. І це медово-пшеничний блонд. "Пшеничний блонд не контрастує з природним кольором, а радше об’єднується з ним", — пояснює Дженна Перрі, колористка, що стоїть за блондом Хлої Севіньї. "Цей відтінок дарує відчуття, ніби ви щойно вийшли із салону, і водночас має невимушений вигляд".

Темний шоколад
Photo: Getty Images

"Глибокий шоколадний відтінок — це шикарно", — каже Перрі, яка нещодавно подарувала цей відтінок Беллі Гадід, що з’явилася з ним на Тижні моди в Парижі й Каннському кінофестивалі. "Колір тепло переливається на сонці, тому ніколи не має тьмяного вигляду".

Мідно-червоний

"Цього року все натякає на мідний відтінок", — каже Алекс Браунселл, співзасновниця й креативна директорка Bleach London. З нею погоджується Перрі, яка нещодавно допомогла зробити трансформацію Мод Апатоу і Грейс Ван Паттен. "Мідно-червоний однаково вирізняється сексуальністю і грайливістю", — пояснює вона. "Я думаю, що цей відтінок найпопулярніший серед людей, які хочуть і готові до сміливих змін".

Теплий еспресо

"У цю пору року я зустрічаю багато людей, які просять глибини відтінку, чи то слабке додавання відблисків, чи то поглиблення кольору загалом", — пояснює Метт Рез, колорист з Лос-Анджелеса, майстер розкішних чорнявок Ейсі Гонсалес і Каміли Марроне. "Той, хто завжди вибирає тепліший відтінок, захоче зробити свій колір ще насиченішим". Рез пророкує, що переважатиме тепліший золотистий тон або глибші відтінки еспресо.

М’який каштановий

У Bleach London теплі тони були популярні в останні кілька місяців. "Улітку ми були свідками багатьох яскравих образів, серед яких був і яскраво-червоний, і вогненний жовтогарячий; але восени людям також імпонують м’які імбирні відтінки", — пояснює Браунселл. Тим, хто хоче більш приглушений відтінок червоного, Рез пропонує використовувати нейтральний малиновий відтінок, наприклад, цеглясто-червоний, "для прохолоднішого суцільного відтінку".

Яскраві кінчики

Що стосується холодних кольорів, Браунселл повністю схиляється до яскравого фарбування кінчиків — основної техніки фестивального сезону, цікавість до якої відновлюється в міру того, як повертаються концерти просто неба. "Це чудовий спосіб для тих, хто експериментує з кольором", — пояснює вона. "Таке фарбування ні до чого не зобов’язує, швидко тьмяніє, а кінчики легко обрізати, якщо ви знову захочете почати з нуля".

Теплий чайний блонд

Щоб продовжити літо, додайте трохи тепла. "Блонд можна трохи зігріти або закінчити за допомогою м’яких тіней біля коріння, щоб отримати теплий чайний відтінок", — пояснює Мауріціо Бермудес, головний колорист у салоні Suite Caroline в Нью-Йорку. "Він додає сяяння, ніби ви щойно з відпустки, і дає змогу уникнути блідого й жовтуватого кольору обличчя, який з’являється в холодну пору року".

Текст: Lauren Valenti

За матеріалами vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.