До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чим мити голову: 9 найкращих нових шампунів

Знайти найкращий шампунь — завдання із зірочкою. Але формули щороку стають дедалі досконалішими, а шампуні — впливовішими. Вибрали 9 новинок року, від яких ви точно будете в захваті.

Після сонця

Після сонця волосся потребує правильного догляду: йому потрібно більше живлення й вологи, оскільки морська сіль, сонце, вітер, гаряче укладання (навіть якщо робити його не більш як раз на місяць) пошкоджує його взавдовжки й зневоднює.

Шампунь-ванна для захисту волосся від сонця Bain Apres Soleil Nourishing After-Sun, Kérastase

Реклама
Шампунь-ванна для захисту волосся від сонця Bain Apres Soleil Nourishing After-Sun, Kérastase

До складу захисного шампуню входить кокосова вода, УФ-фільтри, кераміди, полімери та вітамін Е, які захищають від ультрафіолету, ламкості й пошкоджень. Він ніжно усуває залишки протисонцевих засобів, піску, солі та хлорки, і вже після одного застосування здається, що кондиціонер не потрібен. Насправді в серії є ще маска, крем для волосся і двофазний текстурувальний спрей Soleil Nourishing After Sun Spray з олією бабасу, а також протисонцевий крем і суха олія.

Живильний шампунь для волосся й тіла BC Bonacure Sun Protect, Schwarzkopf Professional

М’яко очищає, годиться і для волосся, і для тіла (зручно брати у відпустку до моря). До складу входить олія буриті, що допомагає відновити рівень вологи у волоссі та шкірі, заспокоює і відновлює. М’який PH і функція захисту від ультрафіолету — додаткові аргументи для придбання.

BC Bonacure Sun Protect, Schwarzkopf Professional
Для просвітленого та фарбованого волосся

Цього літа виявилося, що бренди звернули увагу на лимонну кислоту — цей несподіваний інгредієнт допомагає м’яко очистити, дає волоссю еластичність і блиск.

Шампунь для зміцнення волосся Total Results Unbreak My Blonde, Matrix

Це безсульфатний шампунь, який має сенс купувати разом з кондиціонером з однойменної лінійки Unbreak My Blonde. Попри відсутність сульфатів у формулі, чудово піниться. Попри колір флакона, не містить фіолетових пігментів, які зазвичай додають до шампунів для блонду. Залишає волосся приємно зволоженим.

Шампунь для зміцнення волосся й кондиціонер Unbreak My Blond, Matrix

Шампунь для інтенсивного догляду за хімічно ушкодженим волоссям Acidic Bonding Concentrate, Redken

Б’юті-редакторка Олена Пономаренко каже, що цей шампунь — найкраще, що траплялося з її просвітленим волоссям. "Він дуже ощадно витрачається, робить волосся шовковим і сильним, приємно пахне і здатний ефективно очищати шкіру голови — свіжість після нього триває набагато довше, ніж звичайно". До складу входить лимонна кислота і бондинг-комплекс, який зміцнює зв’язки всередині волосся. Технології бондингу ми довіряємо, бо перевірили на собі. Точніше, на нашій героїні Марті Скальській. Матеріал про це можна прочитати тут.

В

Шампунь для інтенсивного догляду за хімічно ушкодженим волоссям Acidic Bonding Concentrate, Redken

Color Perfecting Shampoo with Hibiscus flower extract, Hair Rituel by Sisley Paris

Шампунь очищає м’яко, щоб максимально зберегти первозданну красу фарбування. Годиться навіть для волосся, знебарвленого пасмами. До складу входить екстракт квіток гібіскусу: це саме він фіксує пігменти у волосі й закриває кутикулу, а також екстракт соняшника, що захищає від тьмяності, спричиненої ультрафіолетом і миттям; комплекс з протеїнів бавовни, який відновлює білкову й ліпідну структуру волосся; провітамін B5 (D-пантенол), що зміцнює волосся, олія карите й маракуї, альфа-бісаболол і вітамін Е. Аромат — як і раніше божественний.

Color Perfecting Shampoo with Hibiscus flower extract, Hair Rituel by Sisley Paris

Serie Expert Metal Detox Anti-Metal Cleansing Cream Shampoo, L'Oreal Professionnel

Пофарбоване або просвітлене волосся більше схильне накопичувати метали з води, що багата на домішки, особливо в мегаполісах. Колір волосся від цього псується, прояснені пасма втрачають яскравість і набувають неприємного жовтуватого відтінку ледве не після першого миття голови. Metal Detox — це колекція професійних засобів, які нейтралізують металеві накопичення. Шампунь має приємний квітково-деревний аромат і властивість давати щільну піну. Безсульфатна формула допомагає додати блиску. Ну й, нарешті, під час фарбування колір лягатиме точно й рівно, не вступаючи в реакцію з накопиченим у волоссі металом.

Serie Expert Metal Detox Anti-Metal Cleansing Cream Shampoo, L'Oreal Professionnel
Для кучерявого й виткого волосся

Повний гід стосовно догляду за кучерявим волоссям ми опублікували тут. Головні правила: щедре зволоження і правильний стайлінг. Засоби і для першого, і для другого вийшли у Kérastase в лінійці Curl Manifesto. М’який шампунь дбає за кучерями, живить і зволожує. До складу входять мед манукі й кераміди. Кучері після нього та інших засобів лінійки як пружинки.

Живильний шампунь для кучерявого волосся Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur Kérastase
Для жирної шкіри голови

Влітку люди з жирною шкірою голови страждають: від спеки сальні залози працюють активніше, і волосся здається несвіжим уже до вечора. Тому саме час застосовувати спеціальні лосьйони й засоби для очищення шкіри голови, а також використовувати шампуні, здатні залишати її приємно чистою й ніби злегка прохолодною. MoreMo Caffeine Biome Shampoo for Oily Scalp — корейський безсульфатний шампунь в інстаграмному пакованні, що містить екстракт кави й ментол з приємним охолоджувальним ефектом; бетаїн для зміцнення коренів волосся й екстракт софори, який заспокоює подразнену шкіру. Дуже зручний дозатор і величезне паковання.

Caffeine Biome Shampoo for Oily Scalp, MoreMo
Для пом'якшення волосся

Про шовковисте, м'яке волосся з ніжною текстурою і здоровим блиском мріють усі. Звісно, щоб досягнути бажаного результату треба не просто підібрати правильний догляд за волоссям і шкірою голови, але й дотримуватися знайомих усім норм здорового образу життя. Проте у французького бренда Yves Rocher з'явилася екологічна і ефективна новинка – твердий шампунь, який виглядає як брусок мила та очищує волосся несподівано ретельно і м'яко (якщо ви раптом не очікували такого від твердого шампуня). Твердий Шампунь Ніжність для Волосся з Ромашкою БІО направлений на ніжне очищення, пом'якшення і додавання блиску волоссю. Крім приємного аромату та шовковистості волосся, цей шампунь також дарує новий досвід, адже спочатку його треба вспінити у руках, а вже потім ретельно масажувати волосся і шкіру голови. Потім добре змити мильні залишки і насолоджуватися віднайденою м'якістю і свіжістю ромашкового аромату.

Твердий Шампунь Ніжність для Волосся з Ромашкою БІо, Yves Rocher

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.