До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 порад, як швидше відростити волосся

Як швидко відростити волосся і назавжди зберегти результат. Розповідаємо в матеріалі.

Photo: Jamie Stoker

Один з небагатьох позитивних моментів розриву стосунків — це дальша трансформація. Зазвичай вона відбувається внаслідок спонтанного відвідування найближчої перукарні, де майстер або вдало відрізає ваше довге волосся, або фарбує його в абсолютно новий відтінок. Так зробила Керрі Бредшоу із "Сексу й міста", а Ана де Армас вдалася до цього методу, розлучившись з Беном Аффлеком. Але проблема із сьогоднішнім трендом на короткий боб у тому, що, коли я розірвала п’ятирічні стосунки з хлопцем, моє волосся вже було на рівні підборіддя. І це була найкоротша стрижка, на яку я могла зважитися після невдалого досвіду з ножицями в п’ятирічному віці, коли мій перший день у початковій школі пройшов з "їжачком" на голові.

Реклама

З кольором теж не склалося. Коли мені було трохи за 20, я — брюнетка з народження — вирішила з’ясувати, чи справді блондинкою бути ліпше. Висновок? Так, якоюсь мірою. Але, звісно, не з відрослим корінням, що нагадує про 1990-ті. Незабаром я зрозуміла, що маю один вихід — швидко відростити волосся.

І це все після тривалих досліджень питання, як саме змусити волосся швидше рости; безлічі протестованих продуктів, вітамінів і методів; а також кількох повідомлень моєму терплячому перукареві, що пояснив мені: регулярне стриження для стимуляції росту волосся — це міф (виявляється, стрижка просто запобігає утворенню посічених кінчиків і створює ілюзію густішого волосся). До того ж стрес і пандемія спричинили не тільки появу сивини, а й сповільнення росту волосся.

Нижче кілька порад, як змусити волосся рости швидше, включно із засобами, що допомагають відростити таке ж довге волосся, як у русалки. І, якщо чесно, ліпше запастися терпінням.

1. Зверніться по допомогу до фахівців

Волосся у всіх росте по-різному, тому варто знати, з чим саме ви працюєте, перш ніж купувати спеціальні засоби. Спершу "відвідайте салон і поговоріть зі своїм перукарем", — каже Джордан Гарретт, майстер з Hershesons, одного з найпрестижніших салонів Лондона.

"Багато які люди думають, що знають свій тип волосся, але помиляються. Тому їхні дії в кінцевому підсумку суперечать тому, що насправді потрібно їхньому волоссю", — пояснює він. Якщо ви страждаєте від випадання або ламкості волосся, запишіться до трихолога (фахівця з питань здоров’я волосся) або дерматолога, перш ніж що-небудь робити. Ось кілька справді ефективних засобів для росту волосся.

Незмивний засіб Body Mass від Kevin Murphy для підвищення щільності волосся. Засіб допоможе зробити ваші пасма густими й ідеальний для тонкого або ламкого волосся. До того ж формулу засобу не тестували на тваринах.

Body Mass, Kevin Murphy

Kérastase — ідеальний помічник для тих, хто хоче відновити пошкоджене волосся й підготувати його до росту.

Сироватка Kérastase Résistance Extentioniste Hair Serum
2. Доглядайте за шкірою голови

Один з найпростіших способів пришвидшити ріст волосся — це дбати про місце його росту. Інвестуючи в олійки, маски й шампуні, призначені для зволоження, очищення і зняття набряків шкіри голови, ви вплинете не тільки на швидкість росту волосся, а й на здоров’я його структури (що означає менше посічених кінчиків і густіші кучері). Гаррет рекомендує раз на тиждень використовувати гарну маску.

"Вимийте волосся, висушіть його рушником, нанесіть маску, масажуючи шкіру голови, а потім надіньте шапочку для душу. Це створить парниковий ефект і забезпечить потрапляння всіх потрібних елементів у ваше волосся та шкіру голови", — каже він.

Royal Fern — легка сироватка, яка обіцяє стимулювати кровообіг і ріст від самих коренів.

Сироватка Royal Fern Hair Serum

Потребуєте додаткового зволоження? Спробуйте цю маску Oribe Deep Treatment Masque, яка варта своїх грошей.

Маска Oribe Deep Treatment Masque

Дайте вашому волоссю потрібної фори за допомогою прекрасної альтернативи, орієнтованої на шкіру голови від Nioxin.

Nioxin 3D System 1 Scalp & Hair Treatment
3. Використовуйте гребінець зі щетини кабана

Розчісувати волосся дуже важливо, але часто ми робимо це невідповідними щітками або гребінцями й у такий спосіб ушкоджуємо або вириваємо його та не даємо шансу повністю розкрити свій потенціал рівня Аріани Гранде. Експерти всі як один радять щітки зі щетини кабана, що допомагає запобігти ламкості (особливо коли волосся мокре), акуратно розподіляє натуральні олійки вашої шкіри голови волосяним стрижнем, щоб створити здоровіші й зволоженіші пасма.

Фаворит індустрії — Mason Pearson — не тільки допоможе з вищезазначеним, а й додасть волоссю пишного та доглянутого вигляду. Після тривалих років періодичного використання гребінця моєї найкращої подруги я, нарешті, зважилася й купила таку ж під час написання цієї статті (точніше для дослідження, звісно). Тож тепер я розбираюся в усіх типах гребінців зі щетини кабана: якщо маєте нормальне або тонке волосся, зупиніть свій вибір на гребінці з чистої щетини кабана. Для нормального й густого волосся згодиться версія гребінця зі щетиною кабана і нейлоном, а для товстого й складнішого для укладання волосся краще вибрати тільки нейлон.

Щітка для волосся Mason Pearson Bristle/Nylon Pocket Brush BN4

Evo також має прекрасний варіант гребінця-циліндра зі щетини кабана діаметром 28 мм.

Щітка для волосся Evo Bruce 28 Natural Boar Bristle Brush 28mm
4. Живіть своє тіло зсередини та подумайте про спеціальні домішки для росту волосся

Якщо у вас збалансована дієта, найімовірніше, ваш організм вже отримує всі інгредієнти для зміцнення волосся, як-от біотин, фолієва кислота, вітаміни D, A, C і E. Якщо ви гадаєте, що це не так, або зазнали потужного стресу й занепокоєння, — можливо, варто задуматися про домішки. Проте завжди треба спершу поговорити з лікарем і переконатися, що ваші дії справді корисні для вашого тіла і не конфліктують з іншими з препаратами, які ви, можливо, вживаєте. Якщо ви вживаєте вітаміни, то зверніть увагу на полівітаміни, які також впливають на волосся, шкіру та нігті.

Але будьте терплячі! Гаррет каже, що в нього була клієнтка, яка втратила все волосся через онкологію, але після вживання біотину волосся стало таким густим, що в підсумку їй більше не потрібно було його вживати. Однак він попереджає, що це не миттєве розв’язання проблеми: "Зазвичай домішки треба вживати кілька місяців, щоб побачити результат", — зазначає він. Після того, як проконсультуєтеся зі своїм лікарем, можете придивитися до домішок нижче. Про них прекрасно відгукуються.

Ця домішка австралійського виробництва містить йод і цинк, що допомагають зробити кучері міцнішими й здоровішими.

JSHealth 2 Month Hair + Energy 60 capsules

Orthomol Hair Intense – витаминный комплекс, содержащий в себе все необходимые микро- и макроэлементы для укрепления корней волос и их активного роста.

Orthomol Hair Intense (капсулы)

Харчова домішка Viviscal призначена для жінок з ріденьким волоссям. Домішка містить AminoMar C, біотин і цинк.

Viviscal Maximum Strength Supplement 60 Tablets
5. Уникайте високих температур під час укладання

Оскільки тепло може зневоднити шкіру голови й ушкодити волосся, треба контролювати не тільки температуру води під час миття волосся, а й уникати надмірного використання прасочок або щипців для гарячого укладання. І якщо ви все-таки вирішите використовувати їх, не забудьте знизити температуру. Не забувайте про термозахист, щоб уникнути ушкоджень і фризу.

Це незмивний теплозахисний засіб, що описується як живильне молочко для укладання феном, призначене для сухого волосся, бореться з фризом і додає блиску.

Kérastase Nutritive Nectar Thermique Treatment 150ml

Цей універсальний варіант від Eleven призначений для підсилення блиску й м’якості, захисту від високотемпературного укладання, а також сприяє зволоженню й запобігає ушкодженню. Невже є щось, що цей засіб не може зробити?

Eleven Australia Miracle Hair Treatment – 125ml

Термозахисний спрей GHD надасть новий досвід теплого укладання, незалежно від стилю, який ви створюєте за допомогою інструменту.

GHD Unplugged Heat Protectant Spray 120ml

Текст: Isabelle Truman

За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.