До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Свіжий вигляд: 3 багатошарові стрижки на щодень

Сьогодні багатошаровість на голові — один зі способів вирізнитися, показати рок-н-рольну фактуру свого волосся і йти в ногу із часом. Ці три стрижки з явними й не дуже шарами зроблять життя яскравішим. (Не тільки ваше, а й оточення.)

Photo: @damarisgoddrie

"Ще в 90-х зрізи завжди робили на рівні щелепи й поступово вони спускалися вниз, але сучасний спосіб — робити зріз на невидимій середині між лобом і щелепою. Це безтурботніший французький спосіб, який надає форму без ефекту надмірного догляду", — говорить Люк Гершесон, перукар і креативний директор Hershesons.

Реклама

Ці три стилі багатошарових стрижок запам’ятаються цього року.

Кудлаті кучері
Photo: @micarganaraz

Це одна з найочевидніших багатошарових стрижок, яка має чудовий вигляд на кучерявому й фактурному волоссі. "Вся справа у фактурі волосся, — каже Гершесон. — Короткі пасма — навколо маківки, а потім дедалі довші". Хоча суть стрижки саме в багатошаровості, важливо робити шари невидимими, зазначає Гершесон, щоб не створювати ефекту зібганих "сходинок" з волосся. "Має вийти симбіоз класичних і невидимих ​​шарів, тому що ближче до низу кінці стають тоншими", — пояснює майстер. Подивіться на стрижки моделей Мікі Арганараз і Дамаріс Годдрі.

Невидимі шари
Photo: @camillecharriere

"Раніше робили поперечні зрізи й шари волосся лягали один на одного як під лінійку, — каже Гершесон. — Тепер нам не подобається така надмірна чіткість ліній, адже це й справді старомодно. Невидимий шар — це звуження й стоншення кінчиків волосся, тому коли один шар лягає на інший, ефект виходить майже непомітний і немає жодних ліній".

Хоча невидимі шари можна робити на будь-якому волоссі різної довжини, частіше їх можна побачити на локонах навколо обличчя або на довшому волоссі, що стимулює бажану динаміку й природний об’єм. Власницям тонкого волосся й прихильницям "недбалого паризького шику" невидимі шари теж припадуть до смаку, якщо не будуть підстрижені занадто коротко або грубо. "Зробіть кілька невидимих ​​шарів на кінчиках — це додасть волоссю динаміки й цікавої фактури", — каже Гершесон.

Розхристані шари
Photo: @guidopalau

Незв’язані між собою шари є більш очевидними й не мають змоги "перетікати" один в одного. Дещо перебільшений приклад такої стрижки можна було помітити на показі Prada, де під керівництвом Гвідо Палау голови моделей прикрашало строго зістрижене на рівні вилиць волосся, а на спину спадали досить довгі рівні пасма. "Це не найкращий варіант багатошаровості на щодень, але він має свій почерк. Це на взір різко, андрогінно і, я думаю, що це досить модно", — підсумовує Гершесон. Але, так, така багатошаровість не для людей зі слабкими нервами.

Текст: Hannah Coates

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.