До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

13 кращих зачісок для тонкого волосся на прикладах зірок

Тонким і рідким волосся може або бути від природи, або стати внаслідок гормональних змін, способу життя чи старіння. Гарна новина полягає в тому, що бажаний об’єм можна створити за допомогою підхожої стрижки та деяких хитрощів укладання.

Чи варто укладати тонке волосся?


Коли вибір стоїть між каскадом і рівно підстриженим волоссям, існує дві думки. "Надмірна багатошаровість може позбавити волосся об'єму, — каже перукар Джордж Нортвуд. Моя порада — залишати тонке і рідке волосся однієї довжини. Коротке каре до плечей або його варіації роблять волосся густішим і об'ємнішим на вигляд". Насправді підтримка рівного зрізу може мати величезне значення для вашого образу. "Якщо що шість тижнів рівняти витончені кінчики, волосся здаватиметься набагато здоровішим".

Однак якщо ви віддаєте перевагу каскаду, є кілька варіантів, які можуть спрацювати. Вся справа в техніці стрижки. Наприклад, Ендрю Фіцсімонс радить вибирати плавні лінії. "М'які довгі шари можуть зберегти більшу частину товщини ваших пасм, водночас вони дають змогу створити об'єм і форму навколо обличчя".

Зої Ірвін, креативна директорка John Frieda Salons, пропонує додати до образу те, що вона називає "безшовними шарами" — це коли ви робите мінімальну відстань між шарами так, щоб "змішування було видно лише на самих кінчиках. Такий шар можна легко підняти і укласти феном". Вона також рекомендує підстригати чубчик з нахилом убік. "Він добре працює на тонкому волоссі, оскільки робить його густішим, а зачіску більш практичною, тоді як прямий чубчик не дає такого ефекту, до того ж протягом дня маститься і починає розпадатися".

Реклама
Кондиціонер для щільності волосся, Aveda
Спрей для об’єму волосся, Bumble and bumble
Лікувальна маска для росту волосся, HairGain
Інтенсивний спрей для щільності волосся, Grow Gorgeous


Яку довжину обрати – коротку чи довгу?


Зазвичай волосся довше плечей може зробити зачіску більш пласкою, саме тому більшість експертів рекомендують довжину до плечей і коротше. "Короткі зачіски чудово пасують тонкому волоссю, оскільки підкреслюють його текстуру та надають об'єму", — каже Нортвуд.

Кондиціонер для відновлення густоти та щільності волосся, Kérastase
Спрей для об’єму волосся, Larry King
Засіб для тонізації шкіри голови з рослинних олій, Leonor Greyl
Мультиактивна сироватка для шкіри голови, HairBurst
Шампунь для щільності волосся, Philip Kingsley


Якщо у вас дуже тонке волосся, ви можете зробити ще коротшу стрижку. "Піксі на тонкому волоссі може бути дуже гарною", — каже Ірвін. "Якісно виконана піксі здатна зробити волосся візуально густішим, особливо якщо скористатися засобом для укладання, — додає Персіваль. — Піксі дарує відчуття впевненості та пасує до будь-якого образу".

Vogue.ua зібрав зіркові зачіски, які личать тонкому волоссю та можуть надихнути на зміни

Кайя Гербер
Одрі Тоту
Гейлі Бібер
Емма Вотсон
Міа Ферроу
Анджела Бассет
Маріон Котіяр
Ріанна
Вікторія Бекхем
Пенелопа Крус
Белла Гадід
Шарліз Терон
Геллі Беррі

Текст: Tish Weinstock
За матеріалами www.vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.