До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що таке Ghost Layers: м’яка техніка стриження, яку обожнюють знаменитості

Це ідеальний варіант об’ємної зачіски, коли волосся пасує всім, завжди охайне та здатне врятувати будь-який 'badhairday'.

Багатошаровість – завжди класний вибір, незалежно від того, чи йдеться про гардероб, аромат чи стрижку. Вона особливо може стати у нагоді, коли навіть найгарніше волосся втрачає форму і має сумний вигляд вже за кілька тижнів після стриження. Це стається тому, що коли волосся росте, воно стає довшим і важчим, і якщо стрижка зроблена без урахування цього неминучого моменту, це призведе до провалу.

Реклама

Радимо розглянути стрижку, яка характеризується невидимими шарами 'Ghost Layers' ("шари-привиди"): вони надають об’єму стратегічним частинам зачіски та дозволяють уникнути плаского ефекту. Цю техніку люблять зіркові перукарі, включаючи Кріса Епплтона, який відтворює її на Кім Кардаш'ян і Дженніфер Лопес.

Стрижка з невидимими шарами: як створити GhostLayers ("шари-привиди")?

Техніка відтворення "примарних шарів" полягає у виконанні багатошарового зрізу, який повторює лінії обличчя, щоб підкреслити сильні сторони та додати об’єму на тих ділянках, де його не вистачає, не роблячи багатошаровість надто помітною. Після визначення зони, де потрібен об’єм, майстер може виділити радіальний, ромбоподібний або зірчастий розділ на маківці, щоб створити гру довжин, що перекриваються, і зрізати зайві сантиметри, які обтяжують цю ділянку.

Ідея Ghost Layers полягає в тому, щоб надати стрижці об'єму, не змінюючи загальної форми чи довжини: таким чином можна отримати навіть боб із внутрішніми шарами, які створюють об’єм на потилиці, або стрижку Wixie, яка створює ефект 80-х.

Кому пасуватиме?

Все залежить від пропорцій голови і бажаної довжини, але примарні шари – це найм'якший спосіб створити об'єм без кардинальних змін зачіски. Тому вони ідеально пасують тим, у кого дуже тонке, тьмяне та сухе волосся. Адже вони допомагають додати руху та текстури, залишаючи кінчики недоторканими, бо при роботі з кінчиками зменшується об'єм та спотворюється ефект стрижки. Ghost Layers також підійде тим, у кого густе волосся та хто хоче надати стрижці більшої виразності. Укладання потім не вимагає особливих зусиль і дає максимальний результат, при цьому повністю зберігаючи довжину.

Знаменитості з Ghost Layers

Зачіску обирають Емілі Ратаковскі, Кім Кардаш'ян, Дженніфер Лопес, Ніна Добрев та багато інших.

Якщо серед прихильниць Ghost Layers стільки знаменитостей, то це тому, що додатковий об’єм волосся – ключ до більш ефектних фото. Скандинавська інфлюенсерка Матильда Джерф прославилася своєю стрижкою "метелик" із видимими та невидимими шарами, яка імітує пишну зачіску ікони стилю 70-х Фарри Фосетт. На відміну від неї, Кім Кардаш'ян вибирає добре приховані шари-привиди на верхній частині шиї та чубчик, які вона продемонструвала на Met Gala 2023. Емілі Ратаковскі залишила довжину нижче лінії вух, щоб підкреслити очі. Сімон Ешлі використовує "примарні шари", які підкреслюють підборіддя та вилиці.

Текст: Irene Coltrinari
За мотивами vogue.it

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.