До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Режим перезавантаження: як флоатинг допомагає відновитися за 30 хвилин

Сучасний ритм життя такий динамічний, що іноді просто немає фізичних сил, щоб дочекатися вихідних або хоча б вечора. Якісно перезавантажитися, розслабитися й навіть набратися сили всього за пів години в розпал робочого дня допомагає процедура сухого флоатингу, про яку vogue.ua вирішив з’ясувати докладніше.

Флоатинг — це популярна розслаблювальна процедура, заснована на зануренні в теплу воду, але завдяки спеціальній кушетці з м’якою поверхнею людина залишається сухою, поки вода акуратно обволікає її. Сухий флоатинг часто порівнюють з польотами в космос, оскільки з першої ж секунди з’являється відчуття невагомості й польоту. Ефект занурення у воду, але без дотику до неї допомагає зняти напругу у всьому тілі, активує кровообіг і вироблення ендорфінів. Досвідчені прихильники флоатингу розповідають, що за 30-хвилинну процедуру встигають не просто розслабитися, а навіть виспатися. Це підтверджують і дослідження, згідно з якими пів години флоатингу можуть замінити до восьми годин звичайного сну. Містко й зрозуміло всі плюси флоатингу пояснює Майкл Гатчінсон у своїй книзі: "Найсильніші ефекти флоатингу досягаються не через те, що відбувається, а через те, чого не відбувається, коли ми флоатуємо: немає шуму, світла, звичної сили ваги, інших людей, почуття часу". Завдяки тому, що людина опиняється відрізаною від зовнішніх подразників (у навушниках під час процедури її супроводжує спеціальний аудіогід), а температура води в 36 °C максимально близька до природної температури тіла, тіло якраз і перестає відчувати небезпеку навколишнього світу, розслабляється і відновлюється.

Реклама
Процедура сухого флоатингу

Спочатку кушетки для флоатингу розміщували в спеціалізованих спа-центрах, а власне процедуру часто поєднували з іншими. Сьогодні ж вони стають дедалі популярнішими в приватних будинках, спортивних комплексах, офісних центрах і великих компаніях, працівники яких можуть упродовж дня відвернути увагу від справ на пів години, відновитися та з новими силами вирішувати робочі питання. До речі, експерти рекомендують перед важливими зустрічами проводити процедуру флоатингу тривалістю 20—30 хвилин, щоб потім почуватися максимально сфокусовано й зібрано. У цей час людина перебуває в стані між сном і неспанням, що стимулює роботу мозку й сприяє активізації творчих здібностей.

Підтверджує цей факт і шеф-редакторка vogue.ua Віолетта Федорова: "На одному зі спа-курортів мені розповідали, що флоатинг ліпше робити в другій половині дня. Ідеальним вважається час о 15.00, коли організм вже активно попрацював і не відмовиться від дозаправлення. У мене ж вийшло пройти процедуру вранці і я знайшла для себе в цьому чимало плюсів. З різних причин того дня я не виспалася, знову дописувала до ночі тексти й потім не могла заснути, тому на флоатинг приїхала в досить розбитому стані. Однак фахівці STARPOOL Wellness Concept мені пообіцяли, що через пів години я почуватимуся як новенька, тільки попросили розслабитися й ні про що не думати. На мене дбайливо наділи навушники й поклали на кушетку. Перші хвилини я намагалася контролювати процес і запам’ятовувати відчуття, щоб мати змогу потім їх описати, але марно — через якийсь час я просто провалилася в невагомість, насолоджуючись музикою і станом польоту. Мені тоді здавалося, що я не спала, оскільки мої думки були постійно чимось зайняті. Потім я прочитала, що цей стан ще називають сном наяву, коли ти десь посередині між сном і дійсністю. Так було й у мене. Перші 30 хвилин після процедури я почувалася дивно, хотілося перетворитися на медузу й просто розчинитися у воді, щоб мене ніхто не чіпав. Однак уже опівдні, коли приїхала до офісу, я зрозуміла що сповнена сил і легко зможу виконати всі заплановані на цей день завдання. Закінчила я їх уже о 16.00, але водночас почуття втоми не мала зовсім. Неймовірна працездатність і відчуття легкості мені сподобалися. Захотілося попросити таку кушетку Zerobody й до нашого офісу".

Процедура сухого флоатингу

Крім впливу на психоемоційний стан організму флоатинг допомагає й у разі нездужання, наприклад, якогось болю, під час реабілітації після травм і сильних навантажень, через що його дуже люблять професійні спортсмени. Також флоатинг рекомендують лікарі для профілактики й лікування нервової, імунної, серцево-судинної та опорно-рухової систем.

Дедалі більша популярність сухого флоатингу пояснюється ще й тим, що процедуру можна проводити в одязі, а спеціалізована кушетка потребує заміни води лише раз на рік, що робить її максимально комфортною у вжитку. Докладніше про обладнання для флоатингу можна дізнатися в представництві STARPOOL Welness Centre і протестувати в київському ТЦ "Домосфера".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.