До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Новорічні резолюції: як урешті почати практикувати йогу

Йога-тренерка Яна Бородіна розповідає, чому нам всім потрібна йога, і як почати рухатися назустріч собі (або хоча б лежати в потрібному напрямку).

У вихорі активного життя ми ледь встигаємо поступово вирішувати питання. Розставляємо пріоритети — ясна річ, не на користь здоров’я. Кар’єра, гонитва за матеріальним достатком часто впливають на фізичний стан — і перетворюють нас на біороботів, а тим часом психосоматичні затискачі дедалі глибше затягують у зону нескінченних питань до себе.

Реклама

Потрібна зупинка, яка дасть змогу залишитися наодинці із собою, вирішити невідкладні завдання. Це не так складно й страшно, як може здатися. Особливо, якщо посісти таку позицію: людина — це дім для себе, а тіло — її особистий храм. Практика йоги допоможе відчути приплив нової сили й енергії, незалежно від віку й рівня фізичної підготовки.

Чому потрібен зв’язок з тілом?

Все дуже просто. Завдяки фізичній активності тіло "перезавантажується", рух поліпшує кровообіг і лімфотік, що потрібно для відновлення й оновлення організму. Завдяки дихальним практикам можна увімкнути внутрішній контроль і спокій усіх систем; контроль дихання під час виконання вправ дає змогу зменшити навантаження на серце. Легкість і ясність розуму після виконання пранаями допомагають свіжим поглядом окинути своє життя.

Сур’я-намаскар

Сур’я-намаскар (або "Привітання сонцю") — це комплекс вправ, який може слугувати повноцінною ранковою гімнастикою. Цю послідовність можна спрощувати, видозмінювати або трансформувати, пропускаючи складні елементи. Сур’я-намаскар може бути і самодостатньою активністю, і доповненням до вже звичних тренувань. Головне, на що потрібно зважати в разі будь-якого фізичного навантаження, — це особисті відчуття. Важливо дихати через ніс і слухати свій організм. Від сур’ї можна відчути сильний пал, а після — наплив сил і гарного настрою. Виконувати сур’ю-намаскар потрібно правильно, щонайменше 2—3 рази на тиждень — це дасть змогу неабияк змінити якість життя.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.