До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Море хвилюється раз: корисні властивості морської води

Купання в морі може стати не просто розвагою, а й оздоровчою процедурою. Цього разу Vogue.ua розповідає про корисні властивості морської води. Із цими знаннями ви тепер не зможете не зануритися в неї.

ФОТО: LEON MARK. СТИЛЬ: DANIELLE VAN CAMP
Швидке загоєння

Морська вода містить такі корисні мінерали, як магній, натрій, кальцій, хлорид і сульфат, що позитивно впливають на шкіру. Магній відповідає за зволоження й бореться із запальними процесами. Людям з характерною сухістю, екземами, псоріазом і акне буквально рекомендовані регулярні ванночки з додаванням морської солі. Але навіщо створювати штучні умови, коли пляжний сезон триває? Під час купання у морській воді шкіра вбирає всі корисні мінерали, після чого стає пружною і сяйною, а рани й порізи загоюються швидше завдяки вмісту йоду в солоній воді.

Реклама
Антибактеріальний крем

Крім мінералів, у морській воді містяться амінокислоти й вітаміни, з якими організм людини ніби перезавантажується. Під час плавання в морі або вдихання солоного повітря відбувається профілактика астми, бронхіту, артриту, а ще локального болю й нездужань. До того ж загальний стан стає спокійним, м’язи розслабляються й поліпшується якість сну.

ФОТО: LEON MARK. СТИЛЬ: DANIELLE VAN CAMP
Тіло на мільйон

Ті ж самі корисні мікроелементи й, звісно, підводні течії, створюють сприятливі умови для здорової циркуляції крові в організмі людини. У воді тіло дістає стільки ж навантаження, як і під час лімфодренажного масажу. У такий спосіб м’язи регулярно напружуються й розслабляються, сіль у морській воді додає ефекту скрабування, а наслідки стресу й неякісного харчування поступово сходять нанівець.

Поліпшене зосередження

Морське узбережжя не дарма вважають одним з найкращих місць для медитативних практик. Свіже повітря, шум моря, м’який пісок або дрібна рінь сприяють глибокому зануренню у свої думки, зосередженню на важливих життєвих питаннях і розслабленню після зроблених висновків.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.