До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як правильно пити воду: 8 порад від зіркового нутриціолога

Для підтримки здоров'я і фізичного добробуту організму людині необхідна вода. І хоча всі про це давно знають, достатню кількість води все ж випивають рідко. Зірковий нутриціолог Кімберлі Снайдер поділилася порадами стосовно того, як же правильно пити воду.

"Все в вашому організмі залежить від оптимальної гідратації: від органів до гормонального фону", – пояснює нутриціолог з Лос-Анджелеса, Кімберлі Снайдер. "Коли ви п'єте достатньо води, ваші суглоби змащені, ваша шкіра вбирає необхідні елементи, а волосяні фолікули ростуть здоровими". А якщо ні? Не лише шкіра втрачає природний блиск, а й волосся стає ламким, процеси детоксикації сповільнюються, а травлення функціонує гірше; з'являється слабкість у всьому тілі, а інтелектуальна діяльність дається важче. "Ви почуватиметеся ваговитими, а енергії постійно бракуватиме".

Реклама

Ось кілька порад від Снайдер, завдяки яким нутриціологу вдається стежити за водним балансом своїх зіркових клієнток: Різ Візерспун, Дрю Беррімор, Керрі Вашингтон.

Своя норма

Вісім склянок води довго були усталеною нормою дня. Але Снайдер стверджує, що ця норма залежить від конституції тіла, рівня фізичної активності людини, а також погодних умов (адже чим сильніше ми пітніємо, тим більше води втрачаємо). За статистикою, жінки повинні випивати 1,7 літра води щодня, а чоловіки – 3,7 літра. Але якщо вам потрібна точніша формула: "Випивайте від 0,3 мл води з розрахунком на 1 кг ваги щодня, – каже Снайдер. – Так, наприклад, при вазі 63 кг потрібно випивати від двох до чотирьох літрів води щодня". Тобто близько 17 склянок.

Кімнатна температура

"Я завжди говорю своїм клієнтам про важливість пиття води кімнатної температури", – розповідає Снайдер та підкреслює, що така вода приносить більше користі, ніж холодна, через яку тіло змушене витрачати енергію, що теж веде до втрати рідини. Більше того, холодна вода може призвести до звуження судин у шлунку, що перешкоджає процесу травлення і уповільнює засвоєння рідини.

Склянка води вранці натщесерце

Склянка води зранку є ключем до підтримання водного балансу протягом дня. Нутриціолог пояснює, що за ніч організм людини зневоднюється, тому коли ви випиваєте теплу воду вранці, він отримує необхідну енергію, якої вистачає на весь день. Якщо ви хочете перейти на новий рівень, починайте свій день зі склянки гарячої води з лимоном. "Така вода насичена вітаміном С і сприяє очищенню організму", – додає Снайдер.

Між їжею, а не під час

У Сполучених Штатах ми звикли, що біля тарілки з їжею має стояти велика склянка води, хоча це зовсім не хороший сценарій під час сніданку, обіду чи вечері. "Велика кількість рідини під час їжі розріджує травні соки і може стати причиною затримки рідини в організмі", – розповідає нутриціолог. Замість цього слід пити між прийомами їжі протягом дня, за пів години до трапези і за годину після. Щоб дотримуватися свого індивідуального розкладу, стежте за кольором сечі (чим світліша, тим краще, каже Снайдер) або використовуйте спеціальні мобільні додатки, в яких можна відзначати кількість випитої води і налаштовувати нагадування.

Їжте продукти з високим вмістом води

"Вода, безумовно, є основним і найважливішим ресурсом для підтримання водного балансу, але є і овочі, які можна їсти, аби уникнути зневоднення", – продовжує Снайдер. Її овоч "номер один" для таких випадків – огірок, багатий наповненою ферментами водою, вітамінами групи В, поживними речовинами, електролітами та діоксидом кремнію. Друге місце займає селера, у складі якої є вітаміни, мінерали і клітковина, які дарують відчуття свіжості і надають шкірі здорового блиску. Кімберлі Снайдер радить додавати обидва овочі в свій особливий зелений смузі і випивати його зранку натщесерце. Так організм отримує максимум корисних речовин.

Компенсуйте кофеїн і алкоголь

Кофеїн і алкоголь – сильні діуретики, тобто коли ви випиваєте якийсь із цих напоїв, запускається сечогінний процес і організм втрачає багато води. Щоб уникнути зневоднення, слід компенсувати завдані "збитки" додатковою порцією води. "Якщо ви випили склянку кави або алкоголю, потрібно випити ще склянку води, аби повернути організму необхідний водний баланс", – розповідає Снайдер.

Завжди носіть пляшку з водою

Коли справа стосується стабільного пиття, немає нічого кращого за багаторазову пляшку з водою. "Це допомагає не забувати пити, коли ви весь час зайняті або рухаєтеся з місця на місце", – радить нутриціолог. Або почніть свій день з великої склянки води, а потім наповніть ємність (або кілька) вашою денною нормою води і стежте за тим, як ви її випиваєте протягом дня. "Я за візуальні і фізичні підказки, як-от пляшка води, яка нагадує вам про те, що потрібно пити, коли ви її бачите".

Пийте кокосову воду

"Протягом століть люди з Південно-Східної Азії і Тихоокеанських островів пили воду молодих кокосів, щоб уникнути зневоднення, – пояснює Снайдер. – Кокос – один з найкращих продуктів, щоб замінити воду і електроліти, які втрачає організм у жаркому кліматі". Тому після довгого дня на сонці (або вранці, після довгої ночі на ногах), спробуйте поповнити водний баланс за допомогою продукту, який активно використовують жителі спекотних островів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.