До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як правильно робити лімфодренажний масаж

Те, що у нас наразі доволі обмежений доступ до процедур краси, не означає, що треба нехтувати доглядом. Особливо якщо він дарує тілу радість і користь, допомагає встановити контакт із собою, позитивно впливає на самопочуття та покращує зовнішній вигляд. Лімфодренажний масаж – це методика, серед шанувальників якої – вічно юні, незмінно красиві Шер, Дженніфер Еністон і Гвінет Пелтроу. Лімфодренаж стимулює лімфатичну систему організму, знімає набряклість, зменшує целюліт, поліпшує кровообіг, імунітет та обмін речовин.

У чому переваги лімфодренажу?

"Лімфодренажний масаж — дуже корисна процедура, яка виводить зайву рідину й токсини, бореться із затримкою води і запаленнями", — пояснює Тетяна Пробій-Голова, яка розробила авторську техніку CelluliteSlayer ("винищувач целюліту") і відкрила однойменну клініку. Експертка поєднує власне лімфодренажний масаж з капінг-терапією(масажем банками), що істотно зменшує затримку рідини й розщеплює жирові відкладення, поліпшуючи лімфодренаж. "Якщо людина має набряки або запалення в організмі, то після лімфодренажу почуватиметься повністю оновленою та енергійною — адже накопичення води може спричиняти млявість", — додає Пробій-Голова.

Реклама

Флавія Мореллато, експертка з лімфодренажу, також у захваті від цього методу: "Він поліпшує кровообіг, імунітет, метаболізм, корисний для травної системи, а також чудовий для вагітних", — каже вона. І додає, що проблеми з лімфотоком погіршують метаболізм, а це призводить до збільшення ІМТ (індекс маси тіла). Але стимуляція лімфотоку — це не просто боротьба з об’ємами, а й поліпшення самопочуття.

Лімфодренажніприйоми часто застосовуються і в методах ручного масажу обличчя. Сьогодні дедалі більше експертів використовують спеціальні гаджети, наприклад, BodyBallancer і SlimiyonikAirBodystyler, щоб активувати лімфатичну систему й поліпшити результати процедур. Або шкребокгуашаComfortZone.

Шкребок гуаша Skin Regimen, Comfort Zone

Як стимулювати лімфатичну систему?

Звісно, лімфатична система сама знає, що робити, — іноді їй просто треба трохи допомогти. Прості й доступні способи стимулювати відтік лімфи — це регулярні фізичні вправи, рясне пиття, здорове й збалансоване харчування і відмова від будь-яких оброблених харчових продуктів. Але масаж — чудовий інструмент для підсилення ефекту й відчуття повного блаженства у своєму тілі. Є й домашні методи лімфодренажу.

Масаж сухою щіткою

"Масаж сухою щіткою — стара техніка, але я завжди її рекомендую, — каже Мореллато. — Наша шкіра має багато тонізувальних і омолоджувальних рецепторів, які також реагують і на ритмічне гладження. У разі належного тиску щітка для тіла може стимулювати кровообіг і лімфатичну циркуляцію, виводячи токсини, борючись із целюлітом і сприяючи утворенню природного колагену".

Кейт Шапланд, засновниця компанії Legology, каже, що головне в домашньому лімфодренажі — дотримуватися обережності: "Проходячи своєрідною мережею під поверхнею шкіри, лімфатична система переносить відходи метаболізму (зокрема й токсини), допомагаючи почуватися легше, енергійніше і загалом здоровіше. Ця тендітна мережа не має насоса (яким слугує серце для кровообігу), — тому все залежить від рухів", — каже вона. Достатньо ніжних маніпуляцій, щоб вивільнити застій лімфи й почати боротьбу з набряком і целюлітом. Ось покрокова інструкція:

  • Найкращий час для масажу — коли тіло розігріте після ванни або душу. Закінчувати водні процедури треба контрастним душем, чергуючи струмені теплої та прохолодної води. Це активізує рух крові та лімфи.
  • Використовуючи суху щітку для тіла, почніть зі стоп, просуваючись швидкими рухами від підйому стопи до литок, через гомілки, під колінами, по стегнах; від тильної сторони долонь і вгору до плечей.
  • Все, що треба, — м’яке, швидке гладження. Загалом весь процес триває приблизно хвилину.

Ноги під кутом 90°

"Завжди намагайтеся тримати ноги вище, — радить Тетяна Пробій-Голова. — Щоб кут між ними й тілом був прямим". Хороший приклад – коли ви сидите у кріслі, кладіть ноги на пуф.

Сидіть прямо

"Нога на ногу — найгірша для здоров’я (і для кровообігу) поза. Тому уникайте її за можливості", — наголошує Тетяна.

Текст: Hannah Coates
За матеріалами vogue.co.ok

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.