До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Детокс для шкіри: головні правила

Vogue.ua продовжує проект, присвячений детоксу. Що таке токсини, чим вони небезпечні для здоров'я і краси, як можна їх позбутися або мінімізувати шкоду, які програми пройти з користю для здоров'я, в чому полягає детокс-догляд за шкірою, а також, що таке токсичні люди і відносини, цифрова гігієна, можна дізнатися з нової серії матеріалів Vogue.ua. Продовжує проект матеріал про те, чим токсини небезпечні для шкіри.

Фото: Dan Carabas

Щодня на шкірі утворюються мільярди токсинів. Це нормально і фізіологічно. Але тільки до того часу, поки організм ці токсини успішно виводить. Як тільки він перестає справлятися, це одразу помітно на шкірі: вона тьмяніє, стає більш пухкою, на обличчі з’являються тіні. Може загострюватися чутливість, з'являється висипання. Коли людина курить, мало спить, вживає алкоголь, п'є недостатньо води, хворіє, приймає ліки, живе в агресивному навколишньому середовищі (читай, мегаполісі), живе в стресі, неправильно харчується і так далі, токсини утворюються активніше. І тут – замкнуте коло: чим більше токсинів, тим складніше з ними справлятися шкірі. Вирішити проблему можна. Потрібно налагодити режим в міру сил і можливостей, налягти на зелені овочі (шпинат, броколі, зелень, авокадо), стежити за нормою споживання води. І, звичайно, використовувати спеціальний догляд.

Реклама

Б'юті-бренди заговорили про детокс ще десять років тому. Тоді пошуковий запит "детокс шкіри" здавався чимось екзотичним. Сьогодні все змінилося. З приписом "детокс" випускають сироватки і маски, засоби для зони навколо очей і для тіла. Є детокс-БАДи, детокс-сіль для ванни і детокс-засоби для вмивання. Користуватися ними потрібно, коли шкіра здається тьмяною і втомленою. Режим коригувати теж доведеться.

Детокс-сіль для ванни Kalahari, African Botanics

Токсини утворюються активніше і від нестачі кисню. Це типова історія для тих, хто не буває на повітрі, не займається спортом, мало рухається. Тоді виведення і утилізація відходів в шкірі ускладнюється, токсини стають агресивнішими – і перешкоджають клітинам виконувати їх звичну роботу. У таких ситуаціях відмінно працюють засоби з інкапсульованим киснем або з пероксидом кисню. Вони вивільняють молекули кисню і допомагають шкірі "дихати".

Крем для насичення шкіри киснем, Oxygen Cream, Natura Bissé

Позбутися токсинів допомагають також засоби для глибокого очищення. Найчастіше в їхньому складі – глина, здатна "витягувати" вміст пор. Це візуально згладжує рельєф шкіри, позбавляє від міського пилу і залишків макіяжу, надає обличчю свіжості.

Детокс-маска для обличчя Energie De Vie, Lancôme

Найактивніше виводити продукти життєдіяльності клітин допомагають хороший рух крові і лімфи. Посилити його можна за допомогою масажу.

Існують засоби, які допомагають усунути і наслідки інтоксикації. Позбавити обличчя тьмяності, викликаної токсинами, допомагають пілінги з AHA- і BHA-кислотами.

Сироватка з молочною кислотою і кофеїном Absolute Detox, Bio Phyto, Christina

Фруктові АНА-кислоти містяться і в масці Givenchy, укладеній в зелену капсулу. У поєднанні з комплексом StoPollution вони допомагають очиститись від токсинів. Потрібно пройти курс масок, щоб шкіра засяяла здоров'ям, а обличчя помітно посвіжішало.

Маска подвійної дії для очищення і відновлення шкіри Vax'in For Youth – City Skin Solution, Givenchy

У пошуках досконалих технологій виведення токсинів, марки досліджують властивості рослин. Dior, наприклад, червоний гібіскус, який вирощують в садах Dior на південно-західних рівнинах Буркіна-Фасо. Він стимулює виведення токсинів і допомагає посилити процес їх переробки. У складі сироватки One Essential Skin Boosting Super Serum, він очищує і наповнює шкіру енергією, скорочує кількість токсинів, відновлює. Якщо на сироватку нанести засіб з активними компонентами: ретинолом, вітаміном C, гіалуроновою кислотою, її ефект посилиться вчетверо.

Інтенсивна відновлювальна сироватка для детоксикації шкіри One Essential Skin Booster Super Serum, Dior

В Yves Rocher роблять ставку на життєву силу мадагаскарської афлої. Вона росте на високогірних плато і накопичує в листі молекули, що ефективно захищають від зовнішніх агресивних впливів настільки добре, що завдяки їм афлоя може повністю відновити свою кору за потреби. У засобах лінії Yves Rocher Elixir Jeunesse міститься надконцентрований екстракт афлої. Він допомагає позбутися токсинів, і до того ж, захищає від агресії навколишнього середовища.

Сиворотка Yves Rocher Elixir Jeunesse, Yves Rocher

Класика детокс-догляду – засіб Sisley Botanical D-Tox. Вчені марки зосередили зусилля на роботі з протеасомою. Це білковий комплекс клітин, що виконує важливу функцію – видаляти з них пошкоджені і потенційно токсичні білки, а заодно переробляти їх в нові. Протеасому відмінно стимулює пептидний екстракт рису. Окрім нього в складі засобу – екстракти однозернянки, гінкго дволопатевого, розмарину, хмелю, ромашки лікарської, ефірних масел лаванди і майорану, рослинного гліцерину, масла каріте і масла соняшника.

Нічний крем-гель з детокс-дією Botanical D-Tox, Sisley

На благо детоксикації прекрасно працюють морські водорості – ламінарія, фукус, хлорелла і так далі. Лінія Biotherm Skin Oxygen включає екстракт хлорели, що допомагає виробляти кисень і нейтралізувати токсини. Підтримати чутливу шкіру, схильну до алергії, допомагають пребіотики і пробіотики. Саме вони можуть забезпечити шкірі алергічний детокс. Нарешті, в очікуванні справжньої, не календарної, весни має сенс звернути увагу на спреї. Наприклад, міст D-Pollution Essentiel, Chanel. Він, як щит, захищає від вихлопних газів, пилу, дрібних часточок, які, накопичуються на шкірі протягом дня, викликають окислювальний стрес і руйнують шкірний бар'єр. Міст захищає, зволожує і підсилює природне сяйво шкіри.

Комплексний захисний міст для обличчя D-Pollution Essentiel, Chanel

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.