До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Dior випускає новий парфум L’Or de J’adore. Ось перші подробиці запуску

У світі парфумерії J’adore — це як жакет Bar у світі моди. Він символізує цілу епоху, окремий стиль. Новий парфумер Дому Франсіс Куркджан переосмислює знаковий аромат Dior. L’Or de J’adore з'явиться в продажу 1 вересня.

Жан Кокто любив жартувати, що ім'я Крістіана Діора поєднує в собі слова "Бог" (перші літери від французького Dieu, "Бог") та "золото" (L'Or в перекладі з французької). L’Or de J’adore теж натякає на золото. Серед усіх естетичних кодів Dior золото є одним з основних символів, що оспівують розкіш, насолоду та радість.

Реклама

Золото було присутнє в перших колекціях Dior Haute Couture — ошатна сукня Aladin, ансамбль Pactole, повністю виконаний із золотавого шовку.

Крістіан Діор, народжений у 1905 році, був свідком головних стилістичних революцій XX століття в декоративному мистецтві. Листове золото в газеті Gazette du Bon Ton і мерехтлива важка парча в орієнталістському вбранні Поля Пуаре справили на нього свого часу незабутнє враження.

Крістіан Діор любив прикрашати коробочки свого першого аромату Miss Dior золотим шнуром. А 1949 року чисте золото прикрасило парфумерну амфору Miss Dior, яка була декорована щасливою зіркою Крістіана Діора та оздоблена сусальним золотом.

Золото спалахувало в колекціях та творіннях Dior постійно. Якось Джон Гальяно, колишній креативний директор Дому, захопився золотом настільки, що вкрив ним одну зі своїх моделей, віддаючи данину Єгипту за правління фараонів.

Для J'adore Франсіс Куркджан став шукачем золота, щоб знайти квінтесенцію легендарного парфуму. Він звернувся до витоків композиції, де квіти поєднуються між собою, і жодна квітка не домінує. І створив J'adore, що має мерехтливий блиск дорогоцінної рідини.

Куркджан ніби рухався від пуантилізму до сучасного мистецтва. Жасмин, троянда та іланг-іланг округлі та пишні, сяють і радують конвалія і фіалка. Квіти нового букета перебільшені та опуклі, немов із застосуванням зум-ефекту. Їхня краса розкривається повною мірою.

Складна, кристально чиста і невимушена композиція оприявнює свій букет без фонового шуму, з любов’ю, щирістю та величчю. Це новий J'adore, який торкається серця. L’Or de J’adore залишає щедрий і благородний шлейф.

Обличчям аромату залишається Шарліз Терон, незмінна протягом 15 років амбасадорка і муза Дому.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.