До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Білий шум: чому всі говорять про новий аромат #Jacqueline Gritti Venetia

У італійського бренду нішевої парфумерії Gritti Venetia виходить новий аромат #Jacqueline. В інтерв'ю vogue.ua засновник і парфумер Дому Лука Грітті розповідає про секрети створення #Jacqueline і про те, чому з ним важливо познайомитися всім.

Лука Грітті
Про "білу" колекцію ароматів Gritti Venetia

#Jacqueline новий аромат у "білій" колекції бренду. Якщо коротко, це моє посвячення жінці в найширшому сенсі слова.

Реклама
#Jacqueline, Gritti Venetia

"Біла" серія починалася трьома ароматами-інтерпретаціями різних видів мережива: шантильї, реброде і макраме; пізніше я звернувся до ідеї жіночих портретів. #Adèle натхненний грою золота з першого портрета Аделі Блох-Бауер Густава Клімта, #Dame_de_l'Ile роботою іспанського художника Федеріко де Мадрасо. Потім балет і #Tutù_Blanc: він про баланс крихкості і сили, легкості і завзятості, дуже, як мені здається, жіноча історія. #Jacqueline це трансформація, інтроспекція, точка повернення до себе. І це теж про жінку.

Про те, як поєднувати аромат з одягом

Одна із головних тенденцій лайфстайла цікаві, часом несподівані поєднання страв і вин, експерименти з пейрінгом. Якщо говорити про #Jacqueline і про те, яке вбрання підібрати до аромату, я б однозначно вибрав щось стримане і мінімалістичне, але "промовисте", з характером. Можливо, білу сукню з відкритою спиною.

#Jacqueline ніжний, обволікаючий, як креп-шовк або шифон: легкий, повітряний, обов'язково натуральний матеріал, досить м'який, не кричущий. Білого кольору, звісно.

Про концепцію #Jacqueline

Концепція аромату "час для себе". Вона тісно пов'язана з часом для себе і натякає на якийсь момент, який дозволяє заглянути всередину. Усвідомленість? Безумовно. Медитація? За смаком. Та і, зрештою, медитація у кожного своя. Хтось умикає м'яку музику, хтось іде на масаж або в спа, хтось вирушає на пробіжку. Важливіше те, що відбувається всередині, адже так?

Про нову парфумерну мову

Ще не так давно парфумам належало спокушати, вабити і привертати увагу. #Jacqueline приватний, "непублічний" аромат для часу наодинці з собою. Звісно, це данина часу, але мені було важливо додати такий аромат в колекцію, адже попередні творіння в ній доволі "активні", в тому числі ніжний пудровий #Tutù_Blanc. І, безумовно, це нова парфумерна мова: клієнтам Дому близькі динамічні, яскраві аромати, так що мені було цікаво пограти на новому для себе полі. Хоча, як мені здається, навіть у #Jacqueline видно любов Gritti Venetia до контрастів, усього несподіваного і нового: починаючи від жанру (це зелено-пудровий аромат) і закінчуючи "інтровертним" характером він сидить близько до шкіри і помітний насамперед людині , яка його носить. Аромат для себе.

Лука Грітті
Про вплив локдауну на роботу парфумерів

Локдаун дійсно зачепив нашу творчість але не так сильно, як міг би. На щастя, наша компанія а ми виробляємо аромати не лише для Gritti Venetia, але й для інших брендів, не закривалася навіть під час повної ізоляції. Був період, коли упродовж кількох місяців ми не випускали жодного аромату, тільки санітайзери для рук. Постачали їх у лікарні Болоньї, школи, організації, де була найбільша потреба, тобто на час змінили фокус роботи, але зараз усе повернулося на свої місця.

Лука Грітті

Для мене це не було затишшям чи моментом для роздумів: коли у тебе кілька десятків співробітників, думати про сенс життя ніколи треба діяти. Звісно, паралельно я робив начерки до нових формул, але творчість у той час відійшла на другий план. Ситуація допомогла нам повернутися до благодійності, яка завжди була для нас важливою, просто у розпал пандемії питання постало особливо гостро.

Про інгредієнти аромату

Розповім лише про головні акорди, адже точну формулу тримає в таємниці моя асистентка: вона не пробачить, якщо я ось так запросто видам усі секрети. Це пудрово-зелений аромат з чаєм матчу в головній ролі, який я пом'якшив відтінками мигдалю теж зеленого і зробив прозорішим, делікатнішим, додавши квіткових матеріалів: у ньому добре відчуваються відтінки фіалкового листка, фрезії, ірису. Потім ваніль, але й вона тут деревна, тиха, вкрадлива. Медитативна історія, загалом.

#Jacqueline, Gritti Venetia
Про жінку, яка втілює образ #Jacqueline

Як би я описав жінку, яка втілює образ #Jacqueline? Ха, це хороше запитання для нашого відділу маркетингу. Я б сказав, що це жінка, яка постійно змінюється, зовні залишаючись собою. Вона стримана, вона знає собі ціну, вміє привертати увагу, не роблячи для цього нічого спеціально. Елегантна, звісно. Розумна. #Jacqueline не "швидкий" аромат, він вабить інтелектуальною красою, яку цікаво розгадувати.

Про ім’я #Jacqueline

Що означає ім'я аромату? Це омаж жінці, чиє прізвище першим приходить на ґадку, як тільки чуєш ім'я "Жаклін". Вона така одна, правда ж?

Гріті Венеція. Жаклін. На правах реклами. Парфумерно-косметична продукція. ТОВ "Егзагон". Тел. (044) 33-77-000, www.hexagone.ua

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.