До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Несумісне з життям: найнепрактичніший манікюр цієї осені

Нігті екстремальної довжини — гострі як стилети, прямокутні або у формі coffin — стрімко увірвалися в моду. Розглядаємо тренд зблизька.

Все почалося з того, що Демна Гвасалія з’явився на зніманні Re-Edition Magazine в несподіваному образі, з криваво-червоними нігтями-стилетами. За манікюр відповідала Мей Каваджирі, роботи якої називають найвіруснішими в інтернеті.

Реклама

Мей живе в Нью-Йорку, але часто літає до себе на батьківщину в Токіо. Серед її клієнток — Емілі Ратаковскі, сестри Гадід, Аріана Гранде й Демна Гвасалія. У Каваджирі разюче портфоліо: її роботи з’являлися у Vogue; вона відповідала за манікюр на шоу Giambatista Valli, Tom Ford і, звісно, Balenciaga. Її парадоксальне бачення дає їй змогу виходити за межі звичного — і міняти погляд на красу. Колись Мей працювала тату-майстринею, але швидко перекваліфікувалася й ось уже понад 15 років вигадує фантастичні речі з манікюром. Її знамениту роботу, алюзію на фото Гі Бурдена із червоним манікюром, міг бачити кожен: вона облетіла інстаграм.

Мей часто експлуатує естетику гіперболізованих форм і розмірів у манікюрі. Такий підхід не міг залишитися непоміченим.

Чергова хвиля моди на екстремальний манікюр накрила інтернет у мить, коли Кайлі Дженнер розмістила в інстаграмі фото з коричневим глянсовим манікюром на тлі колекційної сумки Birkin.

У підписі до фото Кайлі натякнула, що це манікюр для знімання, але в якомусь сенсі він їй подобається і, можливо, вона й далі експериментуватиме з ним. Забігаючи наперед: експериментує.

Завдяки люб’язній позначці Кайлі світ дізнався ім’я nail-стиліста, автора цієї роботи: Чон Ледженд. У його інстаграмі — понад мільйон підписників. Серед його клієнток — Хлої Кардаш’ян, стилістка Гейлі Бібер, Мейв Рейлі, засновниця бренду Sorella Гізер Сандерс та інші.

Чон (а його ім’я вимовляється саме так: не Шон, не Шоун, а Чон) нерідко вибирає форму нігтів, яку в російськомовній nail-спільноті називають "балерина" або "гробики" (coffin в перекладі з англійської).

Естетика суперечлива, але, безсумнівно, привертає увагу.

Залишається відкритим питання, як підтримувати гігієну рук і нігтів з таким екстремальним манікюром. Як умиватися або застібати джинси. Як сідати за кермо або працювати з ноутбуком. Все натякає на те, що дівчина з такими нігтями — занадто гарна, щоб працювати, а її головне завдання — турбота про власну зовнішність, а для решти є спеціально навчені люди. Але не забуватимемо: замовниці зіркових майстрів — успішні й працьовиті дівчата. А Кайлі до того ж — ще й наймолодша мільярдерка в історії.

Парк Юнкунг, відома під ім’ям @nail_unistella, придумала іронічну версію ультрадовгого манікюру, яка не сперечається з реаліями.

Але світ так занудьгував за звичним життям, що жага вражень може штовхати на найнесподіваніші експерименти. Більше прикладів екстремального манікюру дивіться в галереї.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.