До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як відновити нігті після гель-лаку

Навіть тим, хто носить гель-лак постійно, періодично потрібно хоча б на якийсь час відмовитися від покриття. Як відновити нігті після гель-лаку, з'ясовуємо у експертів.

"Попри те, що манікюр з гель-лаком вважається досить безпечним, нігті все одно стоншуються, слабшають і потребують відновного догляду", — говорить керівниця nail-напрямку мережі салонів Clipse Дарія Гаврилів. І перше, що потрібно зробити для відновлення нігтьової пластини, — прибрати довжину. "Як би ви не старалися, тонкі, тендітні і при цьому довгі нігті будуть ламатися. Тому залиште той мінімум, який для вас є прийнятним", — радить Дарія.

Реклама

Салонні процедури

Наступний крок — зміцнення нігтьової пластини. "У цьому допоможуть спеціальні препарати і процедури, — розповідає Гаврилів, — наприклад, IBX. Її можна пройти в салоні для захисту, зміцнення і відновлення нігтьової пластини. Результат можна помітити вже після першого разу, а регулярне використання дозволяє вирішити практично будь-які проблеми з нігтями".

IBX — система відновлення і захисту нігтів. "Засіб діє за рахунок "склеювання" шарів нігтя між собою. Продукт зміцнює і відновлює натуральні нігті, позбавляє від ламкості і крихкості, сприяє зростанню нігтів, — пояснює Марина Дмитренко, хімік-технолог мережі Bunny Nail Cafe, — IBX можна використовувати як самостійну систему відновлення нігтів, так і паралельно з покриттям, причому і зі звичайним , і з гель-лаком".

У мережі Bunny Nail Café також пропонують відновлювальну систему лаків Kinetics, яку можна використовувати і в салоні, і вдома. Є три типи складів. Shark — для ушкоджених і чутливих нігтів. Він формує керамічне нано-покриття, яке забезпечує необхідні умови для відновлення нігтів. Seal підійде, якщо нігті сухі і ламкі. Комплекс вітамінів A, B5, E і С стимулює регенерацію клітин і збільшує стійкість до пошкоджень. Rhino варто вибирати тим, у кого слабкі і крихкі нігті. У складі міститься кератин, який допомагає створювати особливий захисний шар на нігтях.

Марина також нерідко радить парафінотерапію як один із способів наситити нігті вітамінами і оліями. "Вона діє не лише на нігті, але й на шкіру рук, — уточнює Марина. — Після неї покриття робити не можна".

Після гель-лаку добре також спробувати японський манікюр. Він має попит у тих, хто любить природний вигляд нігтів, живить нігті, надає їм блиску і не потребує жодних покриттів. Те, що треба, якщо нігті пошкоджені і ламкі. Особливість японського манікюру — в поліруванні нігтів зі спеціальною олією.

Домашній догляд

"Існує безліч усіляких відновлювальних покриттів, ванночок, сироваток і олій, які дійсно зміцнюють нігті і усувають усі дефекти після зняття гель-лаку, — говорить Дарія Гаврилів. — Але важливо врахувати, що для кожної людини догляд має бути індивідуальним. Необхідно враховувати всі видимі і невидимі пошкодження".

"Якщо нігтьова пластина стала тонкою, рекомендую на вибір домашній догляд швейцарського бренду Mavala, — каже Людмила Дигас, подолог Soul Spa. — В його складі протеїни, гліцин, тирозин, які протидіють сухості, надають еластичності і міцності нігтям, сприяють швидкому оновленню нігтьової пластини. Крем для нігтів Mavala з вітамінами і амінокислотами допомагає зволожувати кутикули і бічні валики".

Крем для нігтів Mavala

"Лакове покриття від ТМ Baehr, до складу якого входить кальцій, корисне тим, що зміцнює і стимулює швидке відростання нігтів, — продовжує Людмила, — а якщо ситуація складна і нігті пошкоджені, то після збору анамнезу я рекомендую домашній догляд від ТМ Peclavus: олівець з біотином посилює ріст нігтя, краплі з натуральною спіруліною — допомагають боротися з мікозами".

Олівець з біотином Peclavus

Фахівець каже, що термін відновлення залежить від того, наскільки довго нігті перебували в такому стані, і дисципліна в догляді. "Олія для кутикули — найпростіший спосіб допомогти нігтям, — каже Марина Дмитренко. — Вона запобігає втраті вологи і тим самим робить нігті м'якшими і еластичнішими".

Додаткові рекомендації

Дарія Гаврилів радить ще кілька прийомів, які допоможуть відновити нігті:

* Правильне харчування, багате на вітаміни і мікроелементи. Без цього відновлення відбуватиметься набагато повільніше;

* Щадний режим для нігтів, мінімум контакту з побутовою хімією. Домашню роботу краще робити в рукавичках, уникати навіть випадкових ударів по нігтьовій пластині.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.