До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

До кінчиків пальців: найвідоміший в історії лак для нігтів

138 років тому у французькому містечку Сомюре народилася Габріель Шанель. З нагоди дня народження легендарної модельєрки, що перевернула уявлення жінок про прекрасне, Vogue.ua згадує легендарний б’юті-засіб Chanel, лак Rouge Noir.

баронесса Эдмонд де Ротшильд,  Анук Эме, Мари-Хелен де Ротшильд, Коко Шанель

Лак для нігтів Rouge Noir, Chanel
Лак для нігтів Le Vernis, №18 Rouge Noir, Chanel

Лак відтінку Rouge Noir дійсно унікальний. Він змінює свій відтінок за різного освітлення, має ідеальний вигляд на засмаглих руках і підкреслює аристократичність білої шкіри. Історія його створення надзвичайна.

Лак для нігтів Le Vernis, №18 Rouge Noir, Chanel

Візажистка Гейді Моравіц, яка очолювала студію створення макіяжу Chanel, і Домінік Монкуртуа, міжнародний директор з макіяжу, зважали на ідеї Карла Лагерфельда, який був певен: косметика має бути такою ж модною, як і одяг. Якось вони готувалися до показу Chanel осінь-зима 1994 і за два дні до шоу вирішили вигадати новий лак. Змішали кілька пігментів і отримали колір, який відразу помітила і преса, і гості показу. Лак викликав такий ажіотаж, що його миттєво запустили в США під назвою Vamp, тоді як у Європі зареєстрований відтінок називався Rouge Noir. У США черга в Barneys, де стартував продаж, струменіла тротуарами, CNN присвятила цьому сюжет, лак повністю продали того ж дня, а лист очікування розтягувався від 6 до 12 місяців. Цей успіх і не снився Пет Макграт і Ріанні з їхніми лініями косметики і все ж в епоху соцмереж створити ажіотаж набагато простіше. У перший же рік він приніс Chanel понад мільйон доларів.

Реклама
Ума Турман у "Кримінальному чтиві" Квентіна Тарантіно

До речі, лак потім прославила Ума Турман з’явилася з ним у "Кримінальному чтиві", а потім і Мадонна, яка знялася з криваво-чорним манікюром у кліпі Take a Bow. Цікаво, що якоїсь миті Vamp і Rouge Noir були зняті з продажу, а 2003 року з’явилися знову під одним і тим самим номером, тільки в США 18 Vamp має дещо світліше забарвлення і містить сріблясті мерехтливі частинки, а в Європі 18 Rouge Noir глибокий чорно-червоний "крем". Він і досі бестселер марки.

Мадонна в кліпі Take a Bow

2024-го лак відзначить 30-річний ювілей. 2015-го у Chanel випускали колекцію макіяжу, повністю присвячену цьому кольору: матові й переливчасті тіні відтінку бургундського, олівці й туш, лімітовані відтінки помад. А помада Rouge Noir Rouge Allure увійшла до постійної лінії макіяжу марки і її досі випускають під №109.

Instagram: @vogueua_beauty

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.