До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Barbiecore — головний тренд весняного манікюру

Головний тренд весняного манікюру — Barbiecore: з багатьма відтінками рожевого, блискітками, надлишковістю та вайбом 2000-х.

Реклама

Barbiecore має стати одним із найбільших трендів 2023 року — і манікюр тут не виняток. Безліч градієнтів рожевого вибухнуть вже невдовзі — разом із фільмом, де головну роль Барбі зіграла Марго Роббі. Барбі-манікюр в стилі "френч", барбі-манікюр зі зворотною "посмішкою", барбі з глітером і барбі з перламутром. Навіть glazed doughnut манікюр здобуває приставку "барбі": зіркова майстриня Зола Ганзорайт створила для своєї постійної клієнтки Гейлі Бібер нову варіацію популярного дизайну.

Важлива та невід'ємна характеристика тренду — власне, рожевий колір. Цікаво, як його конотації еволюціонували з часом. Колір, який колись сприймався інфантильним та суто гендерним ("рожеве — для дівчаток"), в якийсь момент став кольором активізму та зухвалості. Рожевий вибирають Ненсі Пелосі, Джей Ло та Кім Кардаш'ян. Ба більше, рожевий часто носять і чоловіки.

"Зараз політичні активісти привласнили цей колір, використовують його в акціях протесту та для демонстрації своїх вимог. Насправді The Guardian назвала рожевий "кольором активізму", залишивши поза увагою значення минулого, — пояснює Педро Мір, професор бізнес-школи моди ISEM і спеціаліст із поведінки споживачів і бренд-менеджменту. — Уперше за понад століття рожевий набуває нейтральних якостей і більше не використовується для контролю статі; у цьому є щось дуже свіже та захопливе".

Нагадаємо, креативний директор Valentino П’єрпаоло Піччолі створив спеціальний відтінок рожевого у співпраці з Інститутом Pantone – PP Pink. "Популярність цієї родини кольорів зростає по всьому спектру", — пояснює Лорі Прессман, віцепрезидентка Інституту Pantone.

Селект: Елль Тернер, за мотивами www.glamourmagazine.co.uk
Текст: Альона Пономаренко

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.