До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Таємниці б'юті-образів Giorgio Armani: розповідає Лука Маннуччі

До Києва приїхав візажист Giorgio Armani Лука Маннуччі, відомий ще своєю співпрацею зі співачкою Тіною Тернер. Він розповів таємниці подіумного макіяжу, який представили на Тижні моди в Мілані, і поділився особливостями ставлення до краси самого Маестро.

Лука Маннуччі

Лука – типовий італієць. У піджаку розслабленого крою і штанах-чіносах, з розкішною сивиною і свіжою укладкою, він випромінює чарівність. Каже, що найкращий міланський барбершоп – навпроти Дуомо (але сам не зраджує особистому майстру, імені якого не розкриває), вірний аромату Bois d'Encens з колекції Armani Privé, але періодично користується "зеленим" Serpentine Commes des Garcons.

Реклама
Лука Маннуччі

У Маннуччі – серйозний досвід у сфері краси: вже 20 років він працює з Armani Beauty, тобто з самого заснування б'юті-лінії бренда. Він – вірний супутник Лінди Кантелло, головної з макіяжу в Armani, і завжди працює за лаштунками модних показів марки.

Три роки він працював особистим візажистом Тіни Тернер, робив їй макіяж для концертів і її весілля. "Esperienza meraviglioso", – описує той період Лука. До Києва візажист приїхав на запрошення Armani Beauty, щоб представити нові засоби марки – і відкрити секрети модного закулісся.

Лука Маннуччі
Про особливості роботи за лаштунками

Щоб підготувати модель до виходу на подіум, треба 20 хвилин. Але якщо модель запізнилася (а так зазвичай і трапляється – дівчатка прибігають з інших шоу, захекані), то на все йде від двох до п'яти хвилин. Працюємо швидко, волосся нещадно тягнемо, дівчатка плачуть. А що робити.

Лука Маннуччі

Косметика народжується прямо на бекстейджі – це чудова риса закулісся Armani. У нас є пересувна лабораторія краси, де є пігменти і базові засоби, щоб візажисти могли створювати потрібний тон прямо на місці. Саме за лаштунками створили рідкі тіні Еye Tint. Тональний флюїд для сяйва шкіри Fluid Sheer тоді змішали з пігментом. Вдався бестселер.

Eye Tint, Giorgio Armani Beauty
Про макіяж для шоу Armani осінь-зима 2019/20

Макіяж був розмитий і недбалий; ми відштовхувалися від того, що вся увага має бути прикута до одягу і стилю.

Giorgio Armani осінь-зима 2019/20

Колір губ мав бути таким, ніби дівчина з'їла якийсь фрукт. Сеньйор Армані не хоче, щоб контур був підкреслений. Контурні олівці для губ, звичайно, є в колекціях бренду, але на шоу олівець як слово "ніколи".

Giorgio Armani осінь-зима 2019/20

Можна спрямувати образ у секс – витягнути зовнішні куточки очей трохи вгору, "округлити" губи, нанести трохи рожевого на яблучка щік. Безумовно, буде красиво. Але це буде вже не Armani. Наш макіяж – 'sensuelle e poco androgino' ("чуттєво і злегка андрогінно").

Giorgio Armani осінь-зима 2019/20
Про стиль Giorgio Armani

Стиль Armani – дуже впізнаваний: неструктурний, трохи маскулінний. Купіть піджак марки – і матимете позачасовий вигляд: ці речі не виходять з моди. Прийнято думати, що кольори Armani –cірий, чорний, синій. Вони і справді улюблені в Будинку, але це ще не все. У міланському музеї Silos зібрані всі вбрання марки з середини 70-х до наших днів. Там багато кольорів: жовтий, рожевий, червоний, білий, зелений. Те ж і з відтінками в макіяжі: палітра – величезна, кольори – складні. Один-єдиний відтінок може бути утворений безліччю пігментів, і це секрет бренду.

Рідкі рум'яна Neo Nude A-Blush, Giorgio Armani
Шкіра

Найважливіша частина макіяжу – шкіра. У Armani вона ніколи не буває матовою. Шкіра не повинна бути досконалою, вона повинна мати натуральний і природний вигляд. Зважаючи на це, ми в Armani ніколи не маскували ділянки під очима наглухо – і нікому не радимо.

Про макіяж Armani

Краса – не те, що помітно, а те, що запам'ятовується. Це краса не зовні, не напоказ, а, радше, внутрішнє відчуття жінки.

Giorgio Armani весна-літо 2019Photo: Giuseppe La Rosa

Жінка Armani завжди здається трохи сумною. Фокус – часто на губах, це importantissimo, – і на бровах: вони завжди затемнені. Всього на один-два тони темніші – і очі блищать, а вилиці підскакують. Для дорослих жінок це працює як анти-ейдж. Всі лінії в макіяжі Armani – горизонтальні: очі, брови, рот. Це своєрідний б'юті-код Будинку.

Giorgio Armani весна-літо 2019Фото: Giuseppe La Rosa
Як вибрати червону помаду

"Червоний – новий чорний", – любить говорити сам Маестро. Чому червона помада всім личить? – Вся справа в довжині хвилі. Світлі і тілесні відтінки "рухаються" горизонтально; в них немає енергії, вони повільні, статичні, плоскі. Червоні – "швидкі", об'ємні, динамічні хвилі, які спрямовують вертикально. Червоний працює фантастично – завдяки йому очі стають яскравішими, а круги під очима стають менш помітними.

Трапляється, червоний підкреслює носогубні складки. Щоб цього не відбувалося, важливо вибрати точний відтінок. У Armani це легендарний 400, "кватроченто". У нього – правильна комбінація синього і жовтого. Баланс вивірений – проводили спеціальні дослідження. #400 – найпопулярніший відтінок червоного, який личить всім. Його можна знайти у лінії Lip Maestro (оксамитовий гель для губ); Rouge d'Armani (насичена губна помада); Lip Magnet (матовий блиск).

Знаменитий "кватроченто", канонічний червоний Armani Beauty #400

#400 – ідеальний вибір для тих, хто мріє приручити червону помаду, але ніяк не може. Раджу спробувати відтінок #400: нанести його тільки по центру губ – і розтушувати пальцями до країв.

Ще один секрет: дівчатам з "теплою" зовнішністю – світлим волоссям, зеленими або карими очима, золотистою шкірою – треба спробувати червоний з помаранчевим підтоном. В Armani – це #402. Всупереч побоюванням, він не впливає на сприйняття кольору зубів – емаль візуально здається білою.

Про роботу з Джорджіо Армані

Сам Джорджо Армані завжди на бекстейджі. Ми починаємо рано-вранці, о 5:30, він приходить рівно о 6:45. За лаштунками працює півсотні візажистів, він підходить до кожного. Не вітається, не усміхається. Якщо йому щось не подобається, мовчки поправляє макіяж руками. Ми бачимося п'ять разів на рік протягом 20 років – і за весь цей час я чув від нього буквально два слова. Ця людина – небагатослівна, але коли його щось не влаштовує, він з почуттям кричить на всіх. (Розповідаючи ці закулісні байки, Лука аж сяє від задоволення – і видно, що Маестро всі просто обожнюють – ред.).

Джорджо Армані за лаштунками шоу весна-літо 2019 Фото: Giuseppe La Rosa
Про головні уроки у професії

Я часто працюю з Ліндою Кантелло, багато чого у неї навчився. Одне з правил – наносити макіяж руками. Так вдається краще.

Лука Маннуччі

20 років тому за макіяж на шоу Armani відповідала Пет Макграт. За лаштунками модного шоу в Нью-Йорку вона дала всім нам, команді візажистів, завдання – зробити smokey eyes. Всі впоралися, макіяж був класний. Пет оглянула роботи і сказала: "Красиво, але жоден макіяж не передає дух Armani. Треба уявити, що очі не закінчуються, а лінія повік простягається за брови". Потім Пет недбалими рухами пальців "розтягнула" тіні так, що вони буквально розпорошилися до брів. Тоді я і зрозумів: краса – в недосконалості.

Giorgio Armani FW19/20

Занадто ідеальний, технічний макіяж – це не мистецтво; він стає мистецтвом тоді, коли висловлює душу.

Про it-засоби марки

Тональні засоби Armani – найбільш впізнавані у світі. 25 років тому, коли я тільки починав, моделі прискіпливо заглядали в кейси візажистів і шукали там косметику М.А.С. Зараз всім важливо, щоб в кейсі були засоби Armani: тональна основа Luminous Silk (№1 з продажу), помада "кватроченто". Якщо у тебе цього немає – все, ти не візажист.

Тональна основа Power Fabric теж дуже популярна. У неї чудове покриття, вона комфортно відчувається на обличчі і має чудовий вигляд на фото (саме тому її часто використовують на зйомках). Це засіб для дівчат, які люблять щільний макіяж.

Лука Маннуччі

Crema Nuda – ще один хіт. Це засіб для догляду – тільки з легким тональним ефектом і властивістю підсвічувати шкіру. У складі – потужні зволожувальні і відновлювальні інгредієнти, а також витяг з пустельних рослин, здатних провести без води 100 днів – і зацвітати з першими краплями дощу. Crema Nuda зберігає вологу в шкірі і підходить всім. А якщо змішати його з Luminous Silk – ефект буде магічний.

Crema Nuda, Giorgio Armani

Тон Maestro Fusion – impalpabile, невідчутний. Ніби на шкірі нічого і немає. Просто супер для природного вигляду шкіри.

Тональна основа Maestro Fusion, Giorgio Armani

Тональна есенція-кушон Tone Up Cushion – теж класний продукт. Він призначений для сяйва шкіри. За лаштунками ми наносимо його на Т-зону: лоб, підборіддя і ніс. Ним дуже зручно поправляти макіяж протягом дня, на ходу. Ми так його і називаємо – on the go.

Тональна есенція-кушон Tone Up Cushion, Giorgio Armani

Ще один фундаментальний продукт – коректор з ефектом сяйва High Precision Retouch. У ньому – висока концентрація пігментів, але різниця між ним і іншими такими засобами – еластичність. Він не залишить слідів і не підкреслить недоліків. У складі – багато протеїнів, щоб шкіра залишалася свіжою і сяйною.

Лука Маннуччі
Про правила поєднання засобів

Загалом, 3-4 засоби Armani Beauty – достатньо, щоб отримати ідеальний макіяж. Трохи Fluid Sheer, рідкого хайлайтера, нанесіть на Т-зону і верхню частину скул (до речі, він відмінно працює як тіні). Розподіліть по обличчю Crema Nuda #2, потім візьміть дві краплі Luminous Silk натурального бежевого відтінку #4 – і розподіліть від центру до периферії. Якщо у вас коротке або зібране в хвіст волосся, нанесіть його і на вуха. Цей тон можна наносити і під очі – він легкий.

Лука Маннуччі

Eye & Brow Maestro – це суперзасіб для очей і брів. Ним можна навіть зафарбовувати коріння волосся. А ще він має чудовий вигляд на віях – замість туші. Чоловікам його теж не заборонено використовувати – це дуже природно. Його можна використати як засіб для брів, підводку для очей, тіні для повік і навіть для підфарбовування коренів волосся.

Лука Маннуччі

Для ефекту сяйва візьміть Fluid Sheer універсального відтінку #11. Все – готово.

Лука Маннуччі

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.