До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Наталя Водянова про секрети краси

Про складові власної краси НАТАЛІЯ ВОДЯНОВА, філантроп, топ-модель і незмінне обличчя Guerlain, розповіла Альоні Пономаренко

Про складові власної краси Наталія Водянова, філантроп, топ-модель і незмінне обличчя Guerlain, розповіла Олені Пономаренко​.

Шкіряна куртка, DIOR; прикраси – власність НаталіФлюїд для сяяння шкіри Météorites Oxygen Care; тональний засіб Terracotta Joli Teint відтінку Clair; двоколірна пудра для здорового сяяння шкіри Terracotta Joli Teint, № 00 Clair / Light Blondes; монотіні Écrin 1 Couleur, № 01 Taupe Secret; туш для вій Cils d’Enfer So Volume, № 01 Black; рідка підводка для очей Eye-liner, № 01 Noir Ebène; набір для макіяжу брів Eyebrow Écrin Sourcils, № 00 Universel; помада Lipstick KissKiss, № 325 Rouge Kiss, все – GUERLAIN

Перед інтерв'ю з Наталею я вирішила купити їй квіти. "Зробите букет для Наталії Водянової?" – запитала я продавця в квітковій крамниці – й одразу ж зрозуміла: даремно. Продавець заметушився, почав висмикувати з оберемків квіти, відкладати їх в сторону, вибирати інші, додавати до них якісь гілочки, прискіпливо оглядати роботу з різних сторін – загалом втратив зв'язок з реальністю.

На мої благальні фрази "Будь ласка, швидше, я спізнююся" він не реагував – точнісінько, як Роуен Аткінсон в "Реальній любові", який нескінченно довго пакував подарунок, попри поспіх покупця. Магія Водянової діє навіть на відстані.

Про те, як вона працює зблизька, я дізнаюся вже через 15 хвилин. Ми зустрічаємося в секретній кімнаті на другому поверсі бутика Guerlain на Єлисейських Полях. Будинок Guerlain для Водянової, можна сказати, рідний: з 2009 року вона – обличчя марки, а з 2011-го – улюблена жінка Антуана Арно, спадкоємця імперії LVMH, куди входить Guerlain. У пишному, майже казковому інтер'єрі топ-модель зі своїми довгим білявим волоссям, в рожевому приталеному платті з розкльошеною спідницею має вигляд Аліси в Країні чудес зі знаменитої зйомки Енні Лейбовіц.

Будучи найкрасивішим філантропом планети, Водянова себе красунею не вважає

Попри повітряну зовнішність, що немов вислизає, Водянова говорить про себе як про сильну людину. "Я багато вимагаю – від себе, від дітей, від команди. Бувають ситуації, коли втрачаю терпіння, – але не зі злості, а просто тому, що всі ми недосконалі. Потім завжди прошу вибачення. І ще я намагаюся вимагати з любов'ю". Я зауважую: "Загалом, якою ми вас собі вигадали, така ви і є?". "Ні", – одразу ж автоматично відповідає Водянова. Потім поправляється: "Я не знаю. Я намагаюся. Ми відповідальні за свої вчинки; потрібно прагнути до досконалості".

З Водяновою багато чого не так, як здається. Наприклад, її природний, абсолютно природний колір волосся – не від природи, а від знаменитого паризького колориста Крістофа Робіна. Зате фігура – генетичний джекпот. "Я вже стільки разів поверталася в форму після вагітностей", – говорить вона. Водянова виглядає як худенький підліток. "Звичайно, я ще дуже молода", – злегка виправдовується 36-річна мати п'ятьох дітей.

Жакет, шкіряні човники, все – DIORСвітлорозсіювальна коригувальна основа під макіяж Météorites Base; тональний флюїд для сяйва шкіри Météorites Baby Glow, № 2 Clair; компактна пудра для досконалого сяйва Météorites Compact, № 2 Clair; туш для вій Cils d'Enfer So Volume, № 01 Black; олівець для очей The Eye Pencil, № 01 Black Jack; набір для макіяжу брів Eyebrow Écrin Sourcils, № 00 Universel; помада KissKiss Roselip, № 371 Morning Rose, все – GUERLAIN

Щоби мати старший вигляд, "солідніший, як у справжньої мами" (на кшталт тих, з якими вона зустрічається в школі, забираючи дітей), Наталія щодня фарбується. Для неї це – нове: занадто довго макіяж був частиною роботи Водянової, від якої їй хотілося відпочивати. "Краса – це ціла філософія. Вона не про те, як ти нафарбована, а про те, що ти відчуваєш, про що думаєш, що робиш, до чого прагнеш і який вибір робиш", – говорить вона.

Барометром свого щастя Наталя називає сім'ю, де вона працює точнісінько так само, як в будь-яких своїх проектах. "Якщо я проводжу з дітьми достатньо часу, якщо в них все добре, я набагато більш продуктивна в інших аспектах свого життя", – розповідає вона.

Наталя займається благодійністю за допомогою свого фонду "Оголені серця". Будучи найкрасивішим філантропом планети, Водянова себе красунею не вважає. "Я критично ставлюся до себе. Мені завжди хочеться бути кращою, і я завжди буду знаходити в собі недоліки". Це звучить особливо несподівано тому, що на питання "Чи бувають люди з ідеальною шкірою і досконалим тілом?" 9 з 10 інсайдерів індустрії відповідають: "Так. Водянова".

При цьому вона майже не займається улюбленими пілатесом і йогою (раз в тиждень не береться до уваги), але сподівається з часом це виправити – "не тільки для тіла, але й для внутрішньої енергії, почуття контролю і сили". Нещодавно Наталя знайшла крихітну студію в Парижі, де займається з приватним викладачем танцями – контемпорарі, джаз. Каже, що їй подобається, хоч викроїти час для занять складно.

Сорочка, DIOR; прикраси – власність НаталіСвітлорозсіювальна коригувальна основа під макіяж Météorites Base; тональний флюїд для сяйва шкіри Météorites Baby Glow, № 2 Clair; компактна пудра для досконалого сяйва Météorites Compact, № 2 Clair; рум'яна Rose Aux Joues, № 01 Morning Rose; туш для вій Cils d'Enfer So Volume, № 01 Black; олівець для очей The Eye Pencil, № 01 Black Jack; набір для макіяжу брів Eyebrow Écrin Sourcils, № 00 Universel; помада KissKiss Roselip, № 368 Baby Rose, все – GUERLAIN

Розкіш, яку вона собі дозволяє регулярно, – процедури для волосся в Інституті Leonor Greyl неподалік від площі Мадлен. "Тут я вкладаю в себе багато, – посміхається Водянова. – Кожні два тижні ходжу на процедури: маски, масаж голови". Ритуал триває дві години, й хоча вирватися з дому так надовго непросто, воно того варте: відчуття – як після тижневого відпочинку.

Наталя каже, що щаслива – і це її усвідомлений вибір. "Мій шлях був складним, але він дав мені витоки життєвої сили, вміння знаходити позитивне у всьому". Колись це був її спосіб виживання. Сьогодні це життєва позиція. "Все пізнається в порівнянні, – пояснює вона. – У мене здорові діти, все добре в родині, а будь-які випробування – це можливість чогось навчитися". Я помічаю, що щастя неможливе без внутрішнього вогника. "Ну а вибір-то й іде зсередини, – перебиває мене Водянова. – Це і є позиція. Пройшовши складний шлях, розумієш, що все інше можна перебороти".

Наостанок прошу Наталію згадати б'юті-образи, в яких вона подобається собі найбільше. Вона каже, що найкрасивішою виходить в об'єктиві Паоло Роверсі. А я згадую свою улюблену "Алісу в Країні чудес". "Ну це не зовсім про красу, – каже Водянова, – більше про магію: все зійшлося разом в якусь казку". Мені здається, ця казка трішки і про Водянової – тому що в її випадку теж все зійшлося, збіглося безліч чинників. Адже якийсь фактор міг випасти, і все склалося б інакше. "Складно сказати. Я, безумовно, вірю в долю. Але також вважаю, що в кожнісінький момент ми робимо вибір, і від нього залежить майбутнє, – говорить вона. – Не можна просто сісти і нічого не робити, як в "Золотій рибці": тоді точно можна опинитися біля розбитого корита".

Фото: Mathieu César c/o Iconoclast

Стиль: Martine de Menthon

Зачіски: Paolo Ferreira c/o Calliste

Макіяж: Marie Duhart c/o Atomo для Guerlain

Манікюр: Dina-Miss Moji

Асистент стиліста: Georgia Bedel

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.