До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Рольова модель: Алла Костромічева – про секрети краси

Топ-модель, телеведуча, засновниця модельної агенції K-Models, мати, Алла Костромічева розповідає свої таємниці краси й ділиться прийомами, завдяки яким має розкішний вигляд.

Фото: Cate Underwood, стиль: Julie Pelipas
НА ЗЙОМКАХ

Трапляється, що візажист на показі бачить мене не зовсім такою, якою я бачу себе сама. На показах таке буває частіше, ніж на зйомках, тому що макіяж стандартний для всіх, і під конкретне обличчя ніхто його не адаптуватиме. Якщо таке стається, коли візажист завершує свою роботу, я йду до когось іншого, кого знаю, й прошу поправити.

Реклама
За лаштунками показу The Row, @allakostromichova

Я вірю, що велику шкоду шкірі наносить не косметика, а спосіб її зняття. Тому не дозволяю візажистам у перервах між показами користуватися серветками: тільки повноцінний демакіяж. Я намагаюся якомога менше травмувати захисний шар шкіри, тому ніяких скрабів і міцелярних розчинів. У крайньому випадку – Bioderma Sensibio, – і дуже ніжно, ватним диском.

Міцелярна вода Sensibio, Bioderma

Після зйомок макіяж з очей знімаю двофазним засобом, причому бюджетний L'Oreal нітрохи не поступається Lancome, принаймні з мого досвіду.

Двофазний засіб для зняття макіяжу, L'Oreal Paris

Коли туші не лишилося, стараюся вмиватися пінками (найбільш бережлива версія) чи гелями. Одразу наношу крем, не даючи шкірі повністю висохнути. Користуюся гіпоалергенною косметикою La Roche Posay (лінійка Toleriane). У мене алергія на велику кількість ефірних олій, тож я стежу за появою нових розробок у сфері гіпоалергенних кремів, як би сумно це не звучало.

Нічний крем для обличчя Toleriane Ultra Nuit, La Roche Posay
У ЛІТАКУ

Перед рейсом я вмиваюся і щедро наношу нічний крем на чисту шкіру (потім буде пізно, а наносити крем не неочищене обличчя – велика помилка). У літаку випиваю склянку води щогодини, бризкаю в ніс зволожуючим засобом для слизової оболонки, аби легше дихалося. До масок після польоту ставлюся спокійно: напевно, не знайшла саме ту, ідеальну. Мені здається, лімфодренажний масаж з нічним кремом працює нітрохи не гірше.

Зволожувальний нічний крем для обличчя з ромашкою та горіхом, Aesop

Під очі від втоми використовую силіконові патчі, зараз корейські.

Гідрогелеві патчі під очі, Black Pearl & Gold, PetitFee

Очі найбільше видають втому, тож я використовую патчі і відбілювальні каплі для очей з блакитним відтінком.

Б'ЮТІ-ШОПІНГ

Найкращим місцем для б'юті-шопінга я вважаю французьку аптеку. Можу поділитися контактом: City Pharma, 26 Rue du Four – це в шостому окрузі. У півтора рази дешевше, ніж у звичайних аптеках. Я люблю нішеві аромати, ягідні, але не солодкі. Мій улюблений – Enchanted Forest The Vagabond Prince. Ще люблю Tom Ford.

Enchanted Forest, The Vagabond Prince

Від мами я перейняла тільки один б'юті-трюк: завжди вмиватися тільки холодною водою. Вона вмивається холодною навіть після гарячого душу. Так що я іноді заморожую кубики з відвару трав, кладу їх в морозилку і протираю льодом обличчя вранці.

За лаштунками. Фото: @allakostromichova

Коли я в Києві, про моє волосся піклується мій друг, стиліст Teо Декан. Насправді "підрівняти кінчики" – не найпростіше завдання для перукаря. Якщо не зробити це віртуозно, то довге волосся видаватиметься обрубаним. І тільки хороший майстер може на довгому волоссі зробити саме стрижку.

@allakostromichova

На TV макіяж повинен бути щільний, матовий, з великою кількістю пудри. Тож у вихідні моя шкіра відпочиває. Я легко обходжуся без макіяжу – для повсякденного життя зволожуючого крему достатньо. Нещодавно зробила Yumi Lashes – фарбування і завивку вій. Виявилося, що забути фразу "розмазалася / потекла / відбилась туш" – дуже приємно. Але зйомки майже кожного дня, так що в підсумку виходить: ні дня без косметики.

"З одягу тільки сережки, з макіяжу тільки засмага", – підпис до фото в Instagram @allakostromichova
КНИГИ

Понад усе я люблю практичну літературу, non-fiction: читаю переважно книги з психології, виховання, тайм-менеджменту. З прочитаних за останній час мене вразив "Нострадамус" Дугласа Коупленда (чесно кажучи, це перша художня книга за довгий час).

@allakostromichova
СПОРТ

У Нью-Йорку я ходжу в зал, який розташований у будинку. Це дуже зручно, особливо взимку, коли холодно й там майже нікого нема. Я чергую кардіо й силові навантаження. Іноді просто спускаюся й сорок хвилин займаюся на орбітреку, переглядаючи улюблений серіал. Коли хочеться великого навантаження, то можу вирушити на кросфіт в Barry's Boot Camp.

Фото з Instagram @Barry's Boot Camp
ЇЖА

Люблю японську кухню — наприклад, в NY Yopparai (це саке-бар, але там готують автентичну японську їжу, ніяких ролів) чи в Sugarfish (там не резервують столики: тільки жива черга, але півторагодинне очікування того варте). У Києві люблю Seafood bar, Vino e Cucina, Bigoli, Guramma. Сама теж готую: супи, морепродукти, пасту, різотто.

В Yopparai (151 Rivington str., NY) всього 30 місць і напрочуд свіжа їжа

Більше краси в Instagram @vogueua_beauty

Читайте також:

Алла Костромичева: "Я – украинская модель"!

ReLive: Топ-модель Алла Костромичёва о секретах профессии

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.