До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

83-річна Тіна Тернер — про танці, буддизм і ставлення до життя

Vogue поспілкувався з 83-річною поп-іконою про життя у Швейцарії, секрети бадьорості та щоденні ритуали краси

Про догляд за шкірою

Я пізно лягаю спати – ця звичка сформувалася за роки рок-н-рольних гастролей. Але я не прокидаюсь із півнями, а дозволяю собі добре відпочити, бо хороший сон є запорукою здоров'я. Мені пощастило мати дуже гарну шкіру, тому я просто вмиваюся і зволожую її.

Реклама

Про перший beauty-досвід

Мені довелося вчитися дуже швидко, оскільки я почала виступати в підлітковому віці з колективом, який переважно був чоловічим. Але я була дуже близька з усіма учасниками гурту, і разом ми навчилися виглядати якнайкраще і працювати з тим, що маємо – навіть після довгих подорожей, у розпечених машинах і з маленькою ванною кімнатою, де можна було підготуватися до виступу.

Про духовну дисципліну

Я дуже покладаюся на свою віру – мої буддистські переконання є моїм фундаментом. Я така щаслива, що вийшла на пенсію, – у 83 роки я це заслужила, але ритуали, яких я дотримувалась з перших днів свого творчого шляху, досі зі мною. Це щоденні чанти (монотонні буддистські співи. – ред.) в моїй скромній молитовній кімнаті.

Про пам'ятні образи

Мені дуже пощастило – я тісно співпрацювала з багатьма дизайнерами, як-от Боб Маккі та Джорджіо Армані. Коли вийшов альбом Private Dancer, мій образ нагадував метелика, що раптово випурхнув, – але у шкіряній мінісукні! Я змінила зачіску, макіяж, все. Я була дуже впевнена у цьому вбранні, і цей стан допоміг мені досягнути своєї мрії – стати першою чорношкірою рок-н-рольною співачкою, яка збирає стадіони по всьому світу.

Про улюблений спосіб тримати тіло у формі

Танці! Дайте тільки привід, і я буду танцювати де завгодно.

Про те, чому вона досі в захваті від мюзиклу "Тіна Тернер"

Я створила мюзикл для своїх шанувальників, бо я відчувала, що він допоможе їм легше сприйняти новину, що я йду зі сцени. Іноді було боляче згадувати минуле, але це дало мені змогу відповісти на деякі питання, які все ще переслідували мене, і віднайти спокій. Найбільше мені подобалося бути частиною творчого процесу, розуміти, що всі деталі мого життя і рішення, які я приймала, були вірними, від моїх танцювальних кроків до правдивого зображення мого народу на сцені. Понад усе мені подобається, що моя творчість дарує глядачам радість, бо це і було нашим наміром – і саме цим я дуже пишаюся.

Про любов до гомеопатії та холістичного лікування

Я вірю, що ми знаємо лише малу частину того, що існує. Я відкрита до альтернативних методів лікування, готова досліджувати та дізнаватися більше. Це допомагає мені залишатися молодою!

Про соцмережі

Після стількох років на сцені я дуже ціню свій особистий простір, але якби я була молодшою, то впевнена, що мені б дуже хотілося бачити всіх музикантів, якими я захоплювалася, і стежити за модними тенденціями у різних куточках світу. Я вважаю, що щоденний тиск на артистів зараз набагато більший, у них все менше простору для приватного життя.

Порада собі молодій

Залишатися сильною та амбіційною, виборювати своє місце! Все прийде і буде варте очікування!

Про фірмовий аромат

Я не користуюся парфумами, але люблю, коли вдома затишно і приємно пахне. Подруга якось подарувала мені свічку Jo Malone "Lime Basil & Mandarin", в аромат якої я закохалась. Тепер вона приносить їх щоразу, коли заходить в гості.

Про ритуали, які допомагають зняти напругу

Мені подобається жити зі своїм чоловіком у мальовничій Швейцарії (музичний продюсер Ервін Бах. – Прим. ред.). Люблю, коли ми разом їдемо в гори та проводимо час на березі озера в оточенні зелених дерев. Це розслабляє і духовно наповнює.

Про улюблені косметичні засоби

Я почала користуватися косметикою M·A·C, за часів роботи над мюзиклом, і я в захваті від неї. У її палітрах знайшлися ідеальні відтінки для мого тону шкіри.

Секрет гарного життя від співачки

Моє життя було насиченим, але у ньому вистачало сумних моментів. Можливо, це і є відповідь: продовжувати рухатися вперед, відпускати та прагнути наповнити своє життя любов'ю. Це те, що я і зараз роблю, і я вдячна за це.

Текст: Hannah Coates
За матеріалами www.vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.