До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

57-річній Пауліні Порізковій дорікають "невмінням благородно старіти"

Жорстокі коментарі, ейджизм та мізогінія — це те, з чим стикаються всі. І статус супермоделі від цього не убезпечує. Пауліну Порізкову піддають критиці за фото, де видно її підтягнуте тіло.

Коли майже 58-річна Пауліна Порізкова опублікувала розкішне фото в чорній спідній білизні, вона явно не очікувала на потік негативу, що вилився на неї в інтернеті. Публікуючи фотографію, колишня супермодель мала на меті представити літню жінку "все ще сексуальною та життєздатною", як вона пояснила пізніше, та показати, що можна бути бабусею п'яти онуків — і пишатися собою.

Реклама

Широка посмішка, підтягнуте тіло — Порізкова і справді не схожа на звичайну бабусю. Але варто лише проглянути коментарі під публікацією — і одразу можна зрозуміти, з яким рівнем жорстокості та негативу доводиться мати справу публічним особам. Деякими з них Порізкова вирішила поділитися в наступному дописі.

"Ну звичайно, з купою грошей, доступом до найкращих процедур, філерів, ботоксу, лазерів, LED-терапії, процедур, що підвищують рівень колагену, тренерів, особистих кухарів, правильного харчування тощо можна мати такий вигляд в 58. Я — приклад того, який вигляд має 59-річна людина без усього цього", — написала одна користувачка. "Але ж ви не старієте благородно, — зазначила інша. — Ви маєте вигляд набагато старшої на свої роки".

Жінкам не дозволено бути на коні, чи не так? Їх критикують або за те, що вони не "відповідають своєму віку" (що б це не означало), або за те, що вони виглядають старшими. Пауліна визнає, що отримує багато повідомлень з висловленням підтримки, проте є користувачі, які вважають: вона не має права представляти літніх жінок так, як вважає за потрібне, — краще нехай публікує контент, який вони схвалюють.

"Багато недоброзичливих коментарів — про те, що мені потрібно визнання. Почасти так воно і є — мені потрібно, щоб мене помічали, потрібно бути видимою, — зазначила вона в дописі. — Коментарі, які мені подобаються найменше, полягають у тому, що, оскільки я висока і струнка, я не маю права представляти жінок свого віку, оскільки я не виглядаю як типова жінка свого віку. Та як я посміла? Та хто взагалі посмів? Але ж хіба ми всі не маємо різного вигляду? Хіба не в цьому наша краса? У нашій унікальності?"

Висновки? Онлайн-тролі не здатні полюбити себе такими, які вони є; вони відчувають сором і незахищеність, а відтак витрачають надмірну кількість часу на порівняння себе з іншими. Щоб принизити інших, вони публікують злі коментарі. Але жорстокі коментарі мають негативний вплив на повсякденне життя. Тож, намагаючись принести у світ радість і добру енергію, давайте пам’ятати про це та намагатися зробити соціальні мережі більш позитивним місцем.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.