До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Суха шкіра: хто винен і що робити

Останнім часом сухість шкіри стала "немодною" проблемою: виробники, ретейлери та користувачі розглядають які завгодно засоби, окрім тих, що спрямовані на подолання проблеми сухості. Тим часом, за статистикою, на сухість шкіри скаржиться 30% жінок. Про те, як вирішити цю проблему, розповідають експерти Maria Galland Paris

Реклама

Бренд Maria Galland Paris був заснований 60 років тому. Його засновниця, мадам Марія Галлан, надавала перевагу інноваційним формулам та персоналізованому підходу. Сьогодні засоби та протоколи бренду доступні в кращих спа світу та салонах краси.

Maria Galland Paris сповідує холістичний підхід: професійні процедури, засоби для домашнього догляду та поради щодо способу життя: сну, харчування, йоги для обличчя, технік дихання тощо.

У формулах використовуються рослинні стовбурові клітини та пептиди; у складах засобів — низькомолекулярні рослинні стимулятори, фактори росту, морські полісахариди, екстракт чорної ікри, пептиди, ензими біотехнологічного походження тощо.

Європейський офіс Maria Galland Paris ще в перші дні війни відкрив благодійний рахунок і зібрав 80 000 євро на користь організацій, що допомагають людям в Україні.

Також Maria Galland Paris разом з усіма компаніями Klosterfrau Healthcare Group передали велику кількість ліків і медичних засобів організаціям, які надають допомогу Україні, а міжнародна команда бренду доєдналася до волонтерських рухів та благодійних товариств.

Причини сухості

З проблемами сухості шкіри в Maria Galland Paris працюють вже кілька десятиліть і знаються на механізмах явища.

Суха шкіра утворює менше шкірного сала, яке є частиною гідроліпідної плівки, а також має менше ліпідів у роговому шарі — а саме вони допомагають створювати міцний "ліпідний цемент" між клітинами. В результаті порушується бар'єрна функція шкіри, на ній з'являються ознаки сухості.

Брак ліпідів може виникати через зовнішні причини: наприклад, холодну чи надто спекотну погоду, сухість повітря тощо. Занадто агресивний догляд теж може викликати сухість. Агресивні процедури (від лазерів до пілінгів) та догляд, жорстке очищення, зловживання гарячими душем або ванною теж руйнівні для захисного шару шкіри.

Але існують й інші причини. Якщо в родині хтось страждав від сухості шкіри, з великою вірогідністю це може передатися спадково. Крім того, кількість ліпідів зменшується з віком, і ті, хто в юності боровся з жирним блиском, після 40 можуть неочікувано для себе відчути неприємні симптоми — стягнутість, сухість тощо. На кількість ліпідів сильно впливають гормональний фон та харчування з певними обмеженнями.

Ліпіди що це таке?

Поверхню шкіри покриває шар ліпідів. Він виконує важливу захисну функцію та потребує щоденної підтримки, бо відіграє вирішальну роль у бар’єрній функції шкіри та системі сигналів між клітинами.

Гідроліпідний бар'єр мінімізує втрату вологи та необхідний для сильної, здорової, зволоженої шкіри. Він виконує три важливі функції:

  • Уловлює молекули води та запобігає виходу води з рогового шару;
  • Запобігає вимиванню природних зволожувальних факторів;
  • Запобігає пошкодженню шкіри хімічними речовинами та іншими агресивними подразниками.

Ліпіди епідермального походження заповнюють простір між клітинами, як будівельний розчин або цемент, та складають близько 50% клітинних мембран. Якщо їх атакують вільні радикали, мембрани втрачають проникність. У результаті поживні речовини та відходи транспортуються менш ефективно.

Суха і зневоднена шкіра: яка різниця?

Тут все дуже просто: зневоднена шкіра має дефіцит вологи, суха — дефіцит ліпідів. Перший стан — тимчасовий та має наслідком втрату вологи, другий — постійна проблема, яка має наслідком порушення бар'єрної функції та прискорене передчасне старіння шкіри.

Ознаки сухості — це дискомфорт: шорсткість, свербіж, підвищена чутливість шкіри, видимі зморшки. А також тьмяність та лущення.

Які засоби працюють проти сухості шкіри

Французький бренд Maria Galland Paris створив крем № 5 (назву обрали на честь знаменитих парфумів). Засіб залишався культовим протягом шести десятиліть. Щоб допомогти сухій шкірі повернути комфорт, прибрати ознаки сухості та відновити її бар’єрну функцію, в 2023 році бренд випустив колекцію Nutri’Vital з дев’яти засобів по догляду за шкірою, створену навколо № 5.

У складі — суміш олії ши та натуральних олій сача інчі, макадамії, лугового пінника, арганії, малини, солодкого мигдалю, люфи циліндричної, фундука, бабассу, рисових висівок, абрикосу. Все для комфорту та живлення шкіри. Окрім цього, формула збагачена удосконаленими ліпідами, які імітують ліпіди шкіри: сквалан, кераміди, гліколіпіди, фосфоліпіди. Серед заспокійливих інгредієнтів — екстракти опунції, алтея, ромашки, кінського каштана, мадекасозид, алантоїн, пантенол.

Це ще не все: коензим Q10, комплекс папаї, ніацинамід, стовбурові клітини арганії, швейцарського яблука, альпійської троянди, винограду, омега-3 і -6 жирні кислоти, екстракт ікри, вітаміни А, Е і В6.

В колекції є денний та нічний креми, сироватка в олії — натуральний олійний еліксир, крем для контуру навколо очей, маска для використання двічі на тиждень. Денний крем представлений в трьох версіях: легкий, насичений та класичний. Є також сироватка та крем Nutri’Vital для дуже сухої шкіри.

Засоби лінійки — потрійна відповідь сухості:

  1. Вони забезпечують шкіру поживними речовинами для зменшення ознак сухості. За це відповідають цінні ліпіди з олії ши та натуральних олій: сача інчі, макадамії, лугового пінника, арганії, малини, солодкого мигдалю, люфи циліндричної, фундука, рисових висівок, абрикосу. Для відновлення рівня ліпідів у шкірі застосовуються сквалан, кераміди, гліколіпіди, фосфоліпіди, а для заспокоєння в формулі є екстракти опунції, алтея, ромашки, кінського каштана, мадекасозид, алантоїн, пантенол.
  1. Вони відновлюють природний метаболізм для налагодження гармонії шкіри та її бар’єрної функції. На це впливають коензим Q10, комплекс папаї, а також ніацинамід, стовбурові клітини арганії, швейцарського яблука, альпійської троянди, плюс омега-3 і -6 жирні кислоти, екстракт ікри, вітаміни А і В6.
  1. Вони забезпечують захист від зовнішніх факторів стресу, які також можуть призвести до нестачі ліпідів. Потужні антиоксиданти захищають від окисного стресу: вітамін Е, екстракти білої півонії, дерева хрону, настурції, стовбурові клітини винограду.

Maria Galland Paris також розробили протокол процедури догляду за сухою шкірою. Вона триває 60 хвилин та дає задоволення й комфорт. В основі догляду – крем 5 Nutri’Vital Rich Cream та маска 480 Nutri’Vital Mask, які наносяться за допомогою спеціально розробленої техніки масажу. Вже однієї процедури достатньо, щоб шкіра заспокоїлася та відновилася, стала м’якою, оксамитовою та почала сяяти.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.