До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

8 кроків до щасливої шкіри

Promotion

Косметологи американської космецевтичної марки HydroPeptide розповідають про оптимальний протокол догляду за шкірою в період карантину й пояснюють, чому його варто зберегти на майбутнє.

Реклама
Фото: архів Vogue
Step 1. Очищення

Очищення — перший і головний етап догляду за шкірою, рекомендований усім: дітям, дорослим, людям із сухою й жирною шкірою, чоловікам і жінкам, тим, хто носить макіяж, і тим, хто не фарбується; тим, хто багато буває на вулиці, і тим, хто проводить дні в приміщенні. На шкірі осідають мікрочастинки побутового пилу й забруднень навколишнього середовища; залишки мийних засобів і санскринів; частинки відмерлої шкіри. Всі їх потрібно знімати, щоб допомогти шкірі впоратися з її бар’єрними функціями, оновлюватися й бути здоровою.

Фото: архів Vogue

Для сухої й чутливої ​​шкіри краще використовувати м’які продукти з особливою текстурою. Молочко Cashmere Сleanse ідеальне для шкіри з розацеа, сухої й чутливої ​​шкіри. У його складі — гідролізовані молочні протеїни, рожева вода й алое вера: вони заспокоюють і балансують. Склад збагачений оливковою й сафлоровою олією, що відновлюють ліпідний шар шкіри, а також антиоксидантним вітаміном Е. Оскільки молочко не треба змивати, цей етап догляду можна вважати не просто гігієнічним, а ще й зволожувальним.

Молочко Cashmere Сleanse, HydroPeptide

Для нормальної шкіри варто вибрати Cleansing Gel з мікрогранулами олії жожоби й 10% гліколевої кислоти. Гранули розчиняються в контакті з водою, м’яко полірують і живлять шкіру, а пептиди й потужні антиоксиданти (екстракти японського зеленого чаю, ромашки, женьшеню і розмарину) у складі підвищують вироблення колагену. Шкіра після вмивання оксамитова й зволожена. Засіб з життєрадісним ароматом цитрусових досить застосовувати двічі на тиждень, щоб тьмяна, схильна до гіперкератозу й лущення шкіра стала сяйною й свіжою.

Очищувальний гель 3 в 1 Cleansing Gel, HydroPeptide

Для комбінованої й жирної шкіри ідеальний Purifying Cleanser із саліциловою кислотою, ромашкою й глинами. Цей коктейль глибоко очищає розширені пори, витягаючи забруднення, а очищувальний олігопептид 10 знешкоджує бактерії p.acnes, які спричинюють запалення й акне. Комплекс полісахаридів знімає подразнення й живить шкіру.

Очищувальний засіб для обличчя Purifying Cleanser, HydroPeptide

Коли очищення явно замало і є велика спокуса почати чистити пори механічно, варто долучити в догляді за жирною й проблемною шкірою пілінги в серветках або спонжах. 5X Power Peel — SOS-засіб на основі пептидів, ензимів і антиоксидантів. Він поліпшує колір шкіри, бореться з пігментацією, знімає запалення й заспокоює, а заодно слугує бустером відновлення клітин. Коли зображення в дзеркалі видається втомленим, а шкіра — тьмяною, — цей пілінг можна застосовувати щодня. Результат буде помітним відразу.

Омолоджувальний пілінг у серветках 5X Power Peel, HydroPeptide

Очищувальні протизапальні спонжі Clarifying Toner Pads варто тримати напохваті на випадок запалень, акне або інших неприємностей. У їхньому складі — азелаїнова й молочна альфагідроксикислоти, екстракт віргінського гамамелісу зі зв’язувальним загоювальним впливом, заспокійливий алантоїн. Їх можуть використовувати й підлітки.

Очищувальні протизапальні спонжі Clarifying Toner Pads, Hydropeptide
Step 2. Тонізація

У HydroPeptide є 2 універсальні тоніки для всіх типів шкіри. Їх можна використовувати не тільки після очищення вранці й увечері, а й у разі потреби впродовж дня. Пробіотична есенція HydraFlora — цінний коктейль. У його складі — кокосова вода, блакитна агава й екстракт кактуса, які забезпечують детокс і допомагають звузити пори; антиоксидантні екстракти хрестоцвіті (броколі, капусти, цвітної капусти); морська сіль, яка регулює виділення себума, і комплекс про- і пребіотиків, який відновлює мікробіом шкіри.

Пробіотична есенція HydraFlora, Hydropeptide

Тонізувальний лосьйон Pre-Treatment Toner готує шкіру до подальшого догляду, але й сам по собі — повноцінний засіб. У його складі шість пептидів: колагено-відновлювальний, освітлювальний, що послабляє м’язові скорочення, вологоутримувальний, зволожувальний, антиоксидантний, а також вітамін С, що освітлює шкіру.

Тонізувальний лосьйон Pre-Treatment Toner, Hydropeptide
Step 3. Зволоження

У Hydropeptide зрадили б себе, якби випустили просто зволожувальний крем, без суперсил і спецефектів. Денний і нічний Nimni Cream — бестселери марки, потужні колагенові бустери. Денний забезпечує захист від забруднень довкілля. Нічний — на основі ретинолу, головного anti-age компонента з доведеною ефективністю; його можна використовувати й улітку (за умови належного захисту від сонця). За даними сайту Американського товариства пластичних хірургів, нічний Nimni Cream з компонентом Neodermyl через два тижні застосування дає ефект, який можна порівняти з ін’єкцією колагенового філера. До речі, не обов’язково купувати відразу повну версію крему: він є в travel-форматі 15 мл.

Нічний Nimni Cream, HydroPeptide
Step 4. Догляд за шкірою навколо очей

Є щонайменше три причини використовувати крем для догляду за ніжною зоною навколо очей: 1) шкіра там набагато тонша, ніж на інших зонах обличчя; 2) це мімічно найактивніша зона; 3) щільні креми в периорбітальній зоні можуть провокувати набряклість.

Ліфтинг-гель для контуру очей Uplift Eye, HydroPeptide

Uplift Eye — незвичний засіб: його можна наносити на верхню, рухому повіку. Він призначений, щоб розкрити погляд і зробити його відпочилим. У складі пептиди проти набряклості й для ліфтингу шкіри; заспокійливий бісаболол; потрійна гіалуронова кислота для інтенсивного зволоження. Цей гель особливо рекомендований у разі навислих повік. Якщо ж треба прибрати темні кола під очима, набряки або мімічні зморшки, Eye Authority буде незамінний.

Фото: архів Vogue
Step 5. Розв’язання проблем

У HydroPeptide є безліч засобів спрямованого впливу. Засіб для зони шиї й декольте Firm-A-Fix Nectar тонізує й зміцнює шкіру завдяки коктейлю антигравітаційних, омолоджувальних і колагено-утворювальних пептидів. Його обожнюють ті, хто активно тренується (зокрема, йдеться про біг, стрибки й плавання), — Firm-A-Fix Nectar відновлює рівень вологи й захищає шкіру від розтягування. Його можна наносити на ніч на кисті рук, а також на зону грудей і декольте.

Ліфтинг-сироватка для шиї й декольте Firm-A-Fix Nectar, HydroPeptide

Після тонізації, перед зволоженням можна використовувати сироватки, які прицільно спрацюють з розв’язанням конкретних проблем шкіри: з тьмяним кольором обличчя, із сухістю, висипаннями або підвищеною чутливістю. Наприклад, протизапальна сироватка Redefining Serum працює з першого застосування: знімає почервоніння й запалення, розчиняє чорні цятки. У разі регулярного застосування вона повністю впорається навіть з висипаннями в період ПМС. У складі Granactive Acne — очищувальний антимікробний пептид — і саліцилова кислота, яка розчиняє вміст пор.

<b>гидропептид сыворотки</b>

Головні стражники шкіри на карантині — зволожувальний бальзам для губ (чому губи страждають від сухості, ми писали тут) і зволожувальний спрей для захисту від блакитного світла гаджетів. Він містить екстракт кореня женьшеню й блокує втрату вологи.

Бальзам для губ Lip Service, HydroPeptide
Step 6. Пілінг

Продовжити ефект салонного пілінгу або забезпечити його допомагає двоетапний засіб для домашнього застосування. Пілінг абсолютно безпечний для домашнього застосування й годиться для всіх типів шкіри.

Делікатний двофазний омолоджувальний пілінг Anti-Wrinkle Polish & Plump Peel 30 мл, HydroPeptide

Загалом цей засіб замінює чищення обличчя й повертає йому відпочилий вигляд — хоч після тривалого ув’язнення, хоч після довгого перельоту. Перший ступінь пілінгу містить збагачені киснем мікродермабразійні кристали для ніжного полірування шкіри й вітамін C; другий ступінь, SPA-активатор, — на основі 25% молочної кислоти, пептидів і антиоксидантів.

Step 7. Маска

Оскільки ні косметологи, ні спа нам зараз не доступні, варто взяти догляд за шкірою у свої руки — тут допоможуть маски. Для зневодненої шкіри (а вона така тепер у 95% людей) геніально спрацьовує незмивна нічна маска Hydrolock.

Маска Hydro-lock Sleep Mask, HydroPeptide
Step 8. Захист від сонця

Тут все дуже просто: від сонця треба захищатися, якщо індекс ультрафіолету становить 4 й вище. Тоді перед виходом на вулицю треба нанести санскрин. У HydroPeptide є два засоби для захисту від сонця: з тонувальним ефектом і без нього.

Сонцезахисні креми для обличчя Solar Defense SPF 50: Tinted й Non-Tinted, HydroPeptide

HydroPeptide — дорога, але дуже дієва косметика. Тому краще, якщо її підбере лікар. У HydroPeptide лікарі й тренери марки ведуть онлайн-консультації на офіційних сторінках бренду в соцмережах: Facebook і Instagram. Хто любить все вирішувати сам, можна купити й протестувати ефективність косметики в універсальних наборах з мінідозами. Зрештою, коли-небудь вони стануть у пригоді для подорожей.

Набір для денного й нічного догляду за шкірою Day&Night Care, HydroPeptide

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.