До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Лілі Коллінз – про чубчик, секрети гарного життя та французькі засоби краси

Зріка "Емілі в Парижі" Лілі Коллінз – про чубчик, секрети краси та гарного життя, медицину та французькі засоби краси

Акторка Лілі Коллінз навряд чи потребує представлення: вона відома за серіалом "Емілі в Парижі" та за фільмами "Любов", "Роузі", "Знаряддя смерті" або "Білосніжка: помста гномів". Крім того, Лілі є амбасадоркою Lancôme, який виступив цьогорічним beauty-партнером BAFTA 2024. Лілі Коллінз поспілкувалася з редакторкою Vogue з краси та здоров’я Ханною Коутс про свої ритуали краси та здоров’я.

Реклама

Про початок дня

Я починаю день з обіймів із нашим собакою Редфордом. Він як людина — спить, поклавши голову на подушку, і це так мило. Потім Чарлі, мій чоловік (Чарлі Макдавелл — режисер і сценарист, син топмоделі Енді Макдавелл), готує каву — це його мова кохання.

Це (і гарячий душ) допомагає мені прокинутися. Холодний душ я не дуже люблю, але надія ще є — він же такий корисний.

В душі я крапаю трохи евкаліптової олії на підлогу і даю їй випаруватися — це класно допомагає прочистити горло та ніс і врешті прокинутися.

Про термальну воду

Щоранку я бризкаю обличчя холодною водою, але під час своїх нескінченних подорожей дійшла висновку, що завжди краще мати з собою термальну воду в спреї. Насправді я навіть не усвідомлювала, як відрізняється вода у всьому світі, і як по-різному вона може впливати на шкіру. Але щоразу, коли я приїжджаю до Парижа — безпосередньо перед початком зйомок, — моя шкіра здіймає бунт.

Так я зрозуміла, що іноді зміна води може бути шоком. Тому зараз, коли я бризкаю на обличчя водою з-під крана, я потім обов’язково розпилюю поверх термальну воду і протираю обличчя серветкою або ватним диском. Це допомагає зволожити шкіру та нейтралізує домішки водопровідної води.

Про свій знак зодіаку

Мені б хотілося знати про нього більше, чесно кажучи. Питання мені подобається, але інформації недостатньо. Я Риби за гороскопом, і багато речей, які я про себе читала, збігаються. Риби креативні та чутливі до мистецтва; я б точно сказала, що я емпатична, досить інтуїтивна… Я романтична в багатьох відношеннях, і мені подобається думати, що я надзвичайно легко адаптуюся. Ось ці речі мені дуже подобаються. Напевно, є й інші, — не такі позитивні… А, і ще я люблю воду!

Про щоденний догляд за шкірою

Як би я не втомилася, я знімаю макіяж, бо якщо цього не зроблю, то знаю, що пошкодую про це серед ночі чи наступного ранку. Мій перший крок — це очищення за допомогою спеціального засобу для умивання; додаю також термальний спрей. Мені подобається сироватка Advanced Génefique Lancôme, — вона є не лише у стандартному флаконі, а ще й у формі маски для обличчя.

З масками легко подорожувати — я роблю їх вранці або ввечері, щоб допомогти "запечатати" вологу та зробити шкіру сяйливою. Я використовую їх роками, навіть Чарлі до них привчила! Якщо не сироватка, то я оберу (ой, завжди неправильно вимовляю назву, хоча мені подобається думати, що тепер я краще розмовляю французькою) — отже, оберу потрійну сироватку Rénergie Triple Serum та крем 300-Peptide Cream з пептидами. Вони допомагають укріпити шкіру, а, зважаючи на те, скільки я подорожую, це мені необхідно — пружність шкіри іноді залишає бажати кращого.

Підтримувати якість шкіри дуже важливо — якщо ви хочете, щоб "полотно" було якомога чистішим. Для такого проекту, як мій (як новий сезон "Емілі в Парижі". — Прим. ред.), де потрібно, щоб обличчя персонажа буквально сяяло, все зводиться до здоров’я шкіри. Інша частина цього — і це основа — пити багато води. Мені потрібно себе примушувати, бо я від природи не надто спрагла.

Про оздоровлення

Безперечно, я та людина, яка опікується власним здоров’ям. Не впевнена, що захоплена ЗСЖ-лайфгаками, — радше обираю холістичний підхід. Дуже добре розумію зв’язок між розумом, тілом і душею, пройшла роки терапії та практик усвідомленості, перечитала безліч всього про різні способи оздоровлення. Я більше не фанат швидких рішень — вони лишилися там, де мені було 20 років. Безліч з них більше шкодять ніж допомагають, тому мова скоріше про довголіття, поміркованість і розуміння того, як я можу добре піклуватися про себе протягом тривалого часу.

Я люблю слухати про нові велнес тренди, але не обов’язково пробувати їх усі. У мене зараз грип, і я працювала з лікарем холістичної практики, щоб легше переносити хворобу. Є настоянки, які можна додавати у воду, є гранули, які кладуть під язик, купа інших речей, про які я ніколи не чула! Але вони допомагають. Замість західної медицини я оберу східну.

Ми проводимо багато часу в Скандинавії, зокрема в Данії, де холістичний підхід до будь-чого є просто способом життя. Це не альтернатива, а спосіб існування, як і перебування на вулиці та відчуття, що ти є частиною природи.

Може здаватися очевидним, але здоров’я не обмежується лише фізичним (хоча воно, звичайно, важливе). Але для таких людей, як я, хто багато років провів в терапії і щодня веде щоденник, важливо піклуватися і про психічне здоров’я.

Протягом останніх 10 років я в постійному пошуках зв’язку між розумом, тілом і душею, щоб зрозуміти організм. Багато чого починається глибоко всередині. А турбота про ментальне здоров'я допомагає почуватися міцніше, зосередженіше і спокійніше. Тоді ви більше посміхаєтеся і відчуваєте себе фізично щасливішими.

Про чубчик

З чубчиком було цікаво. Я хотіла його роками, але це такий специфічний прийом — він змінює форму обличчя. Я думала зробити його ще в другому сезоні, але то було передчасно. А ось третій сезон — в самий раз.

Перед тим, як ми почали зйомки серіалу, я запитала перукаря Грегорі Рассела, з яким працювала роками, чи підстриг би він мені чубчик, — справді йому довіряю. Він сказав: "Нарешті!" Тож ми зробили чубчик, я спочатку продемонструвала його пресі, а потім зберегла для третього сезону. Я так його любила. Відчувала, що він дуже природній та дуже мені личить. У цьому сезоні я все ще з чубчиком, але з'явиться безліч накладних пасм, — в житті не здогадатися, що це не справжнє волосся. Але підтримувати їх було суцільним кошмаром. Я не з тих дівчат, які роблять укладання щодня, — поважаю людей, які це роблять, але це не в моїй натурі. Іноді я прокидалася, і зачіска була в порядку, а іноді з ними коївся суцільний безлад, — отже, я просто пливла собі за течією.

Про засоби краси з Парижу

У Парижі запасаюся термальними спреями — тут вони набагато популярніші. Тут також є багато магазинів у натуропатичному стилі, де можна виготовляти власні продукти. У них є всі ці олійки і тому подібне. Одна з моїх улюблених – олія арніки: моя шкіра схильна до утворення синців, а арніка дійсно чудова і не надто жирна.

Ви колись чули про крем Avène Cicalfalte? — Цілющий! Коли у мене подряпина, поріз чи висип, мій візажист використовує Cicalfalte. Він дозволений навіть для немовлят!

Про фітнес

Мій підхід до спорту еволюціонував з роками. Люблю активність, але тепер це стало частиною мого повсякденного життя, навіть тренування це не назвеш. У таких місцях, як Лос-Анджелес, ви всюди їздите, але в інших частинах світу просто йдете пішки, їдете на велосипеді.

В Копенгагені у кожного є велосипед — якщо не два — і ви ніколи не сідаєте за кермо. А ще регулярно перевіряєте себе: "Скільки кроків я зробила сьогодні?" Це контраст із моїми 20, коли я теж ставила собі цілі пройти стільки-то кроків, але — у тренажерному залі. Це інше мислення.

Я займаюся пілатесом. В Парижі не так багато часу через роботу, але я тренуюся з Ешлі Парк. В який би точці світу не була, одна з перших речей, які роблю, — це пошук місцевих тренувань або біг в парку. Люблю залишатися активною, але тепер це невід'ємна частина мого дня, а не його мета.

Про догляд за бровами

Щовечора, якщо помічаю щось зайве, я прибираю це пінцетом, але загалом просто даю їм рости. Існує дуже мало людей, яким я довіряю свої брови. Вже був досвід, коли я перестаралася.

Потім зрозуміла, що це не просто образ, тому зараз просто відпустила ситуацію. Не можу навіть передати, наскільки це звільняє. Колись я була так невпевнена і не знала, що з ними робити, страшно парилась з цього приводу. Це типово для юності. Але що старше ви стаєте, то менше напружуєтесь через подібні речі.

Я використовую прозорий гель для брів, щоб розчесати їх і зафіксувати — у мене немає улюбленого, покладаюсь на свого візажиста.

Про макіяж

У вільний час я людина "less is more", "що менше, то краще". Мені завжди подобалася туш для вій — вона допомагає почуватися краще, якщо я втомився, і розкриває погляд, тож це для мене вибір. Насправді я не люблю надто багато макіяжу, але висипання або темні кола під очима приховаю. Я завжди зволожую губи — наприклад, бальзамом Burt’s Bees, а також ношу помаду, щоб додати трохи кольору, якщо хочеться.

Помади Lancôme Absolu Rouge чудові — я віддаю перевагу матовому покриттю, і мені подобається відтінок 300, який називається Self Revealing… Ідеальний для Риб! Це тілесно-рожевий відтінок, такий собі, майже непомітний, але має приголомшливий вигляд!

Про відпочинок

Ми дивимось серіали з Чарлі. Переходимо від "Корони" до "Справжніх домогосподарок", від "Любов сліпа" до "Вікінгів". А "Річер"!

Дивимось все підряд, але ж це допомагає переключитися, а це так важливо. Я також п'ю гарячий чай — британцям потрібен чай — і це теж допомагає. Найкращий спосіб завершувати кожен день, коли я знімаюсь. Мій розум працює так швидко цілий день, тому мати можливість повернутися й бездумно подивитися щось розважальне та посміятися — це завжди рішення.

Про секрет хорошого життя

Не боятися вийти за межі своєї зони комфорту. Я намагаюся повернутися до маленької Лілі, яка ніколи не боялася сказати "так" і намагалася шукати пригоди. Протягом останніх п’яти років я так і роблю, і хочу продовжувати, щоб колекціонувати спогади. Я хочу бути тією людиною, яка зможе розповісти своїм онукам про всі свої пригоди та спогади. Озираючись на них, я можу сказати: найкраща їх частина — це люди, що поруч.

Текст: Hannah Coates
За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.