До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Безопераційне омолодження шкіри: тестуємо нову процедуру Lift Up

Promotion

Редакція Vogue протестувала процедуру омолодження Lift Up — б’юті-терапію, яка поєднує пілінг та ін’єкції полінуклеотидів. І переконалася на власному досвіді: безопераційне підтягнення шкіри можливе вже після однієї процедури.

Реклама

Ідеальна шкіра — головний тренд останньої декади. Косметологія розвивається так швидко, що безопераційне підтягнення обличчя стає не міфом, а реальністю. Як це працює? "Процедура спрямована на ревіталізацію й відновлення біологічного ресурсу шкіри й м’яких тканин, — розповідає лікар, косметолог, фахівець з ін’єкцій Андрій Петрович. — Не треба плутати цю процедуру з контурною корекцією: вона не формує додаткового об’єму. Зате покращує якість шкіри й м’яких тканин".

Спочатку лікар робить місцеве знеболення — наносить анестезувальний крем з лідокаїном на 15 хвилин на обличчя й шию: саме із цими зонами він працюватиме. Вплив відбувається у двох напрямах: ін’єкції ревіталізанту запускають оновлення на клітинному рівні, унаслідок шкіра стає еластичнішою, поліпшується колір обличчя, а ревіталізувальний пілінг оновлює епідерміс. Активного лущення, як під час агресивних пілінгів, не станеться, а у власників жирної шкіри — і поготів. Дискомфорт буде помітний тільки на третій день. Але якщо наносити крем і злегка скачувати мертвий шар клітин, то навколишні нічого не помітять, навіть у режимі суперзуму на смартфоні. Водночас, нагадує Петрович, до шкіри треба ставитися дбайливо — не скрабувати, не розпарювати й не травмувати. Вже на п’ятий день обличчя матиме вигляд як після відпустки — свіжий і чистий.

Тим, у кого деформаційно-набряклий тип старіння, знадобиться кілька сеансів, — пояснює лікар. Його авторська методика протестована на різних типах облич і передбачає використання полінуклеотидів — біомолекул, які стимулюють оновлення кератиноцитів і активують фібробласти, а заразом активують ріст нових судин і відновлюють активну мікроциркуляцію в тканинах.

Андрій пояснює, що ін’єкції допомагають відновити біологічні структури шкіри, зробити її еластичнішою, підтягнути й додати пружності. У косметології застосовують два підходи: терапевтичний, коли треба скоригувати наявні зміни, і превентивний — коли лікар і пацієнт працюють над тим, щоб зміни не відбулися якомога довше. "Я прихильник другого", — зазначає лікар.

Коко Шанель колись сказала: "У 20 років у жінки обличчя, яке їй дала природа, у 30 — те, яке вона зробила сама, а в 50 обличчя треба заслужити". Андрій Петрович перефразовує цитату й пояснює, що мати добрий вигляд у 20 років нескладно — це гени, отримані від батьків. А ось мати добрий вигляд у 40 — це результат вкладених зусиль. Вікові зміни починаються у 25 (сонячна пігментація, перші мімічні зморшки), до 30 вони прискорюються, після 35 — наступають дедалі швидше. У пременопаузі все відбувається й зовсім стрімко. У певний момент зміни вже незворотні, але лікар може зафіксувати вік пацієнта на тому етапі, на якому пацієнт звернувся до косметолога.

Іноді клієнти скаржаться, що всі їхні зусилля марні, а результат процедур непомітний. У таких випадках лікар радить порівнювати себе з однолітками. Зазвичай це дуже протвережує — і мотивує й далі працювати над собою. Той, хто думає, що радикально виправити ситуацію допоможе пластика, має рацію лише частково: операція формує нові контури, але не відновлює якості тканин.

Сьогодні середня тривалість життя в Україні 72 роки, у розвинених країнах — 80 із чимось. З кожним роком тривалість життя збільшується, і скоро люди зможуть жити до ста років. Сьогодні 45 років за стандартами ВООЗ — молодість, 60 — середній вік, старість починається в 75. Якщо ж говорити про бабусині рецепти, то, безумовно, вони працювали — до сорока. Після цього віку люди вважалися старими.

"Я думаю, що покоління, наступне за Z, дбатиме про зовнішність уже в 10 років, — каже лікар. — Це буде б’юті-гігієна — як почистити зуби. Цивілізація перемагає, і подібно до того, як сенсорний телефон переміг кнопковий, так і технології в б’юті-індустрії ставатимуть дедалі прогресивнішими". Саме тому Андрій радить процедуру Lift Up вже у 25. Це період, коли рівень соматотропного гормону починає знижуватися. Тут важливо не пропустити зміни, які здаються невидимими, а потім проявляються вповні.

Перший ефект після процедури я помітила майже відразу: обличчя посвіжішало й здавалося розслабленим, відпочилим. Ефект від біоревіталізації міг би залишитися непоміченим, якби не мої світлини: на них я мала ніби на кілька років молодший вигляд. Лікар пояснив, що ефект наростатиме, і шкіра ставатиме еластичнішою. З процедурою Lift Up добре працює така стратегія: для потужного ревіталізувального старту — 2-4 процедури з інтервалом у місяць залежно від стану тканин. Після досить буде навідуватися до косметолога раз на 4 місяці, щоб підтримувати результат.

Текст: Ірина Рой

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.