До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Зіркова українська волейболістка Юлія Герасімова — про несподівану популярність і виклики у великому спорті

Зіркова українська волейболістка Юлія Герасімова, в Інстаграм якої — майже 570 тисяч, а в ТікТок — 165 тисяч підписників, розповідає, як приймати виклики у великому спорті і залишатись у гармонії зі своїм тілом, красою та особистим життям.

"Моє кредо в житті — з посмішкою ставитися до будь-яких перешкод та завжди рухатися вперед", — каже 33-річна волейболістка Юлія Герасимова. Вона входить до складу Національної збірної України з волейболу; володарка трьох Кубків України та учасниця трьох чемпіонатів Європи з волейболу. З кінця 2021-го вона грала за дніпровський клуб "Прометей". Слава в соцмережах прийшла до неї саме тоді. Йшов черговий матч Ліги чемпіонів, і під час технічної перерви Герасимова підбурювала суперниць з польського "Девелоперса" вийти на танцювальний батл. Відео миттєво стало вірусним; сьогодні перегляди наближаються до 400 млн. Будемо відверті: світ підкорила не лише врода спортсменки, але й її харизма та почуття гумору.



З червня 2022 року вона грає за польський клуб "Ролескі" (Тарнув), але кожної гри виходить на майданчик із прапором України.

Про ритм життя волейболістів

Ритм життя всіх професійних спортсменів схожий, волейболісти не виняток. Я маю 23 тренування на день, і, звичайно, часті змагання та переїзди з одного місця в інше. Відпочинок між тренуваннями та змаганнями є, але я настільки звикла до постійного шаленого ритму, що, коли зʼявляється вільний час, то іноді я не знаю, чим себе зайняти.

Реклама

Про несподівану славу в соцмережах

Сказати, що щось змінилося чи популярність якось на мене вплинула, не можу. Єдине, люди почали мене впізнавати — підходять у закладах, на вулиці і просять сфотографуватись. Рідні позитивно відреагували і підмітили: "Нарешті світ побачив твою харизму та жарти нон-стоп!"

Про стиль і почуття гумору

Не бачу себе зі сторони, — я така як є, і у житті, і на публіці, без вигаданих образів — ось і все! Щодо харизми, відверто кажучи, не знаю. Гумор неодноразово допомагав мені у житті. Я зазвичай на все дивлюся з позитивом, навіть якщо це невдача або поразка. Головне — не зупинятися стимулювати себе на підкорення нових вершин, коли щось пішло не за планом.

Про хейтерів

Мабуть, все ж таки хейтери в мене є. Я навіть впевнена, що так. Особливо це відчула з початком війни, але дивлюсь на це з позитивної точки зору. Якщо є хейтери, значить є досягнення. А якщо є досягнення, то мені та моїм близьким є чим пишатися.

Про спортивний режим

Дотримання спортивного режиму та певної дисципліни допомагають у професійному спорті. Люди дуже часто порівнюють або плутають системні заняття з фітнесу, йоги чи просто відвідування тренажерного залу із професійним спортом. Але це зовсім різні речі. Зазвичай усі складнощі спортивного режиму, випробування, емоційний стан лишаються за кадром. Спортивний режим вимагає жертвувати різними побутовими речами; твій розклад не належить тобі, інколи навіть запланувати манікюр складно.

Про їжу

Давайте чесно, хто не любить смачно поїсти!

Для мене насамперед важливе не саме харчування, а розклад, за яким я харчуюсь. Щоб кожен прийом їжі був щодня у той самий час. Налаштувавшись на правильний режим, мій організм сам дає підказки, коли і яку їжу потрібно вживати. Це прояв любові до свого тіла та спосіб комфортно себе почувати.

Віднайшовши баланс та гармонію в організмі, можна отримувати задоволення навіть від безкомпромісно здорового харчування.

Про обмеження в раціоні

Для мене не є проблемою з’їсти щось із "заборонених" продуктів чи страв, але, звичайно, без фанатизму. Тому ніяких обмежень у їжі немає. Я не займаюсь бойовим мистецтвом, де важлива вагова категорія. Для мене, як для волейболістки, головне бути у своїх найкращих фізичних кондиціях та відчувати, що моєму тілу легко та комфортно під час інтенсивних навантажень.

Про сімейні харчові звички

Ми з чоловіком обидва спортсмени і намагаємось дотримуватись режиму. Але зізнаюсь, він так смачно готує, що іноді я не зважаю на калорії страви та не помічаю час вечері — просто насолоджуюсь та не можу відмовитись від такої смакоти.

Раціон індивідуальний для кожного спортсмена. Я взагалі не можу жити без свіжих овочів та зелені. Це саме те, чого потребує мій організм щодня. Мої табу в раціоні — це шоколад і солодощі. Також майже не їм свинину, виняток — шматочок шашлику на природі з рідними або друзями.

Для мене важливо, щоб в організм надходили вітаміни і менше шкідливих речовин. Адже я розумію — те, що я їм, — прямо пропорційне тому, який я маю вигляд. І найголовніше для мене — це безпечна краса, яка не потребує медичного або ін'єкційного втручання.

Про секрети здоров'я, краси та позитиву

Ми всі унікальні: кожен з нас — "в єдиному екземплярі". Я вірю, що потрібно прислухатися до власного тіла, емоцій та почуттів. Але водночас треба мати трохи дисципліни, щоб не віддавати контроль тілу над бажаннями. Я знаю, що не всі спортсмени через ритм життя можуть встигати стежити за зовнішньою красою, банально сходити до косметолога чи на манікюр. Тому для себе я обрала здоровий спосіб завжди виглядати гарно і не витрачати багато часу для цього.

В мене є власний лайфхак. +100 до пружності шкіри, волосся та нігтів — це мій вітамінно-мінеральний комплекс Orthomol Beauty. Мій помічник на шляху до здорової краси. Містить усі необхідні мікро- і макроелементи для якісного росту волосся, нігтів та покращення стану шкіри. Щоденне вживання комплексу Beauty стимулює вироблення колагену та еластину — головних складників жіночої краси.

У тандемі колаген та еластин — це джерело молодості! Комплекс від Orthomol дбає про організм на багатьох рівнях: має антивіковий ефект, зміцнює імунітет та сприяє кращому самопочуттю. Тому і не дивно, що часто отримую компліменти щодо свого зовнішнього вигляду.

Про вигорання

З дитинства я була непосидючою, і у дорослому віці активний ритм приносить мені тільки задоволення. Я всебічно розвиваюсь, подорожую новими країнами, містами, знайомлюся з новими людьми та їхньою культурою, перемагаю та програю — це все стимулює рухатися далі, відчувати себе живою та натхненною. Я однозначно можу сказати, що волейбол, який на початку був лише улюбленим хобі, зараз для мене є найкращою роботою у світі.

Про мотивацію

Усі люблять перемагати, просто не всі кажуть про це відкрито.

Мабуть, всі колись відчували ці незабутні емоції від перемоги, успіхів у роботі, або виконання складного завдання. Коли ти знаєш, що зробив все та доклав максимум зусиль для того, щоб досягти мети. Головне — пишатися собою за кожну перемогу, як і незначну, так і грандіозну, кайфувати від процесу та отримувати шалену дозу адреналіну від згуртованої командної гри. Бо наше життя — це і є та сама гра: інколи сильно падаєш і пропускаєш м’яч, а у вирішальний момент — підіймаєшся й з усіх сил забиваєш виграшне очко. Разом усі ці фактори і мотивують мене рухатись далі, здобувати ще більше перемог.

Фото: Olha Orhanishchuk for Orthomol

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.