До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як підготувати тіло до літа: поради зіркових тренерів

Зіркові тренери Гарлі Пастернак, Оскар Сміт і Вілл Торрес розповіли Олені Пономаренко, як отримати тіло мрії.

Оскар СмітФото: Matthew Pecora

Якщо знаменитість дзвонить і в паніці кричить у трубку: "Залишилося два тижні до "Оскара", мені доведеться сяяти в сукні розміру XS!", – я відповідаю: "Чому ви досі на телефоні? Хутко до мене", – розповідає Оскар Сміт, господар O-Diesel Studio в нью-йоркському Трайбеку. Найчастіше завдання здійсненне: підтягнутися і скинути 2-4 кг у проблемних зонах (стегна, живіт, сідниці, обличчя). "Цього можна досягти кардіо-навантаженнями і строгою дієтою, – пояснює Оскар. – Одне без іншого не спрацює".

Реклама
Емілі ді Донато, Vogue UA, червень 2016

Засновник студії Willspace Вілл Торрес, модний нью-йоркський тренер, серед клієнток якого була Джулія Рестуан-Ройтфельд, прописує зіркам жорсткий тренувальний графік. П'ять днів на тиждень вони чергують навантаження: тренування на витривалість і на спалювання калорій (наприклад, кікбоксинг) і починають харчуватися здоровою органічною їжею – таку в Нью-Йорку доставляє сервіс Food Matters NYC.

Лос-Анджелеський тренер Гарлі Пастернак, який займається з Майлі Сайрус, Мілою Йовович і Наталі Портман, Кетрін Гейгл і Алішею Кіс, садить клієнтів на свою знамениту дієту Body Reset, розроблену спеціально для таких випадків. "Це особливий план харчування, – пояснює він, – який допомагає схуднути, без мук голоду, і без відмов від смачної їжі". Він такий: перші п'ять днів – три смузі (наприклад, шпинат, груша, виноград, авокадо; малина, лохина, апельсин і насіння льону; сирий мигдаль, яблуко, кориця, заморожений банан і мигдальне молоко) і два перекуси – наприклад, овочі з хумусом або розжарений нут. У наступні п'ять днів один смузі треба замінити повноцінною стравою (нежирне м'ясо або риба і овочі), а з 11-го по 15-й день меню має такий вигляд: смузі, два перекуси і дві звичайні страви. "Звичайне блюдо" – це порція білка (розміром з долоню), сирі овочі (без обмежень), жменя клітковини (фруктів, злаків чи бобових) і трохи корисних жирів – наприклад, шматочок авокадо заввишки великого пальця.

Якщо на животі є шар жиру, жодна вправа у світі не зробить його невидимим, просто треба більше рухатися і правильно харчуватися

Вілл Торрес розповідає, що витратив багато часу даремно, коли розробляв плани харчування, яких клієнти ніколи не дотримувалися. Тому тепер він просто радить їм виключити з раціону цукор, алкоголь, вуглеводи, молочне і продукти, що пройшли обробку (злакові суміші, гранолу), випивати 2-3 л води на день, неодмінно снідати (наприклад, яйця в якості основного блюда і ягоди на десерт), а на обід і вечерю є білок і багаті водою овочі – огірок, перець, редиска, селера, цукіні, спаржа. І додає: "Треба звикати до легкого почуття голоду".

"Якщо говорити про те, який вид активності особливо вдалий, щоб стати стрункою, то ніщо не зрівняється з ходінням", – вважає Гарлі Пастернак. Він дає своїм клієнтам фітнес-трекер і ставить мету: 14-15 тисяч кроків на день. "Люди ходять мало, – каже він, – в основному через спеку, яка в Лос-Анджелесі триває більшу частину року. Це головна причина ожиріння". В Україні ситуація не набагато краща: кілька місяців року погода не сприяє прогулянкам: то холоднеча, то ожеледиця, то дощ і вітер. Але якщо рухатися з моменту пробудження до нічного сну, то можна досягти успіху. Вілл Торрес теж вірить у користь ходьби: "Одна клієнтка ходила до нас пішки 45 хвилин, потім годину займалася в залі (кікбоксинг або силові тренування), а потім пішки ж поверталася додому – і так три рази в тиждень. В результаті схудла на 27 кг". Однак до того ж тренер радить енерговитратні тренування з елементами гімнастики і силові – зі штангою. Оскар Сміт свято вірить у користь бігу: розігрів – півтора кілометра, потім власне біг – кілометрів п'ять з прискореннями. Активні ігри на зразок баскетболу, футболу, тенісу теж підходять, головне – не бігати протягом години в своє задоволення, а в повну силу "відпахати" цілий матч.

Чим пізніше ви лягаєте, тим голоднішою будете наступного дня

Клієнтам, які хочуть зробити живіт плоским, Вілл Торрес радить вправи, очевидні на перший погляд. "Всім відома планка, – пояснює він, – але ж віджимання – це ні що інше, як планка в русі. Тому ми просимо клієнтів починати вправу саме з неї: тоді м'язи живота і сідниць добре скорочуються, і в роботу включаються м'язи-стабілізатори. Якщо цього не зробити, то тіло "падатиме" при кожному згинанні рук, а це означає, що воно працює не на повну силу". Крім цього, Торрес радить гімнастичні вправи – наприклад, горизонтальний вис і стійку на руках.

Оскар Сміт вірить в особливу силу "олдскульних" вправ: "Підйоми ніг, зворотні скручування, підйоми тулуба – їм немає рівних. Головний секрет – кожного разу збільшувати кількість повторень на 5-10". "Якщо поверх м'язів живота лежить шар жиру, – застерігає Гарлі Пастернак, – ні одна вправа в світі не зробить його невидимим. Просто треба більше ходити і правильно харчуватися". Але якщо м'язи треба зміцнити, він радить прості вправи: ту ж планку або "супермен" (коли, лежачи на животі, треба піднімати і опускати руки і ноги). Торрес говорить, що існують особливі трюки, які дозволяють швидко повернутися в форму. Один з них – засипати не пізніше 22:00. "Час, коли ви засинаєте, набагато важливіший, ніж тривалість сну. Крім того, чим пізніше ви лягаєте, тим голоднішою ви будете наступного дня, а отже, контролювати апетит буде складніше. Іншими словами, чим пізніше лягли, тим більше з'їли". Ще один корисний прийом – робити, наприклад, розтяжку, поки йде улюблений серіал. Гарлі Пастернак дає клієнтам пораду "розвантажити" своє життя – тоді в ньому залишиться час і місце для стрункості. "Паркуйте машину трохи далі від звичного місця, замість ліфта користуйтеся сходами, а коли вирушуєте в кав'ярню на зустріч з другом, не ловіть таксі, а кличте його і йдіть туди пішки", – радить він. Оскар Сміт, втім, не вірить в хитрощі. Він вважає, що єдина хитрість, яка допоможе швидко стати стрункою, – завзятість. "Жодні віджимання в офісі "на швидку руку" не приведуть вас до бажаної форми. Все, що потрібно, – виділити для тренувань спеціальний час і слідувати плану неухильно. Так можна прийти в форму – і, що важливо, в ній залишатися".

[GALLERY id= 159775;]

Більше порад зіркових тренерів – в Instagram-сторінці @vogueua_beauty.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.