До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому К'яра Ферраньї демонструє оголені груди. Детальне пояснення

К'яра Ферраньї вигадує дедалі кмітливіші способи продемонструвати груди, не порушуючи при цьому формальних правил. Цього разу її вихід у голій сукні в Сан-Ремо супроводжується потужним яскравим маніфестом.

Будемо чесні: те, що цензура жіночих грудей та сосків в мережі, – суцільне ханжество, – розуміють навіть у Meta. Нагадаємо, в січні Наглядова рада Metaзакликала компанію переглянути правила, що забороняють публікувати у Facebook та Instagram фото жінок з оголеними грудьми.

Реклама

Поки суспільство чекає відповіді від Meta, К'яраФерраньї продовжує свої "одиночні пікети", демонструючи креативні рішення щодо демонстрації оголених грудей. Цього разу інфлюенсерка в Сан-Ремо обрала custommade сукню Dior, створену за участю самої Фераньї та її стиліста Фабіо Марії Дамато.

Це закріплений пост, що з'явився 18 годин тому, і він носить назву "Безсоромне плаття". Його текст заслуговує на те, щоб бути опублікованим повністю.

"Мета цього образу – привернути увагу до прав, що стосуються жінок та їхнього тіла", – зазначається в дописі. В галереї інфлюенсерка наводить кмітливий референс – оголену Єву роботи Лукаса Кранаха-ст (151).

"Ідея сукні, яка б імітувала оголене тіло К’яри, миттєво прийшла до нас, щойно ми надихнулися твором Марії Грації Кюрі для Dior весна-літо 2018. Пошита в ательє високої моди Dior, сукня з тюлю тілесного кольору відтворює образ тіла К'яриФерраньї, виконаний за допомогою вишивки в техніці тромпльой. Тіло К'яри вільне від сорому, який [суспільство] завжди нав'язувало всім, починаючи з Єви, першої жінки в історії, яку спонукали відчути сором", – значиться в дописі.

Стверджувати, що К'яра знову вчиняє акт ексгібіціонізму, – означає на розуміти контексту та сучасного порядку денного, на якому щодня дедалі гострішими стають питання про свободу жінок та їхнє право розпоряджатися власним тілом.

"Ця ілюзія оголеності має на меті нагадати всім про гендерну рівність, з якою жінки мають право демонструвати себе, не відчуваючи осуду чи провини. Ця ілюзія наготи є нагадуванням про те, що будь-хто, хто вирішує виглядати сексуально або відчувати себе так, не дозволяє нікому виправдовувати насильство чоловіків або пом’якшувати їхні вади, – зазначається в дописі. – Це тіло жінки, тіло К'яриФерраньї, яка хотіла б дати голос жінкам усього світу, які стикаються із заборонами та піддаються жорстокому поводженню, усім тим, кому кажуть, що їхнє тіло породжує сором, що воно лише об'єкт бажання або спонукає до гріха. Це особисте тіло кожного. Нехай перший кине камінь той, хто без гріха!"

Немає чого додати.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.