До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

#freethenipples: соски можуть перестати бути об'єктом цензури в соцмережах

Наглядова рада Meta закликала компанію переглянути ханжеські правила, що забороняють публікувати у Facebook та Instagram фото жінок з оголеними грудьми, повідомляє TheGuardian.

Реклама

Нагадаємо, перші протести проти цензурування зображення жіночих грудей виникли близько 10 років тому, коли матері, що годують, вийшли на демонстрацію перед офісом Facebook. Відтоді соцмережами шириться тег #freethenipples, а знаменитості іронізують з теми заборони, вигадуючи нові способи продемонструвати груди та не порушити пристойності.

Від перших протестів до перших дій щодо зняття табу на зображення жіночих сосків мало пройти десятиріччя: наразі рада Meta, до якої належать науковці, політики й журналісти, рекомендувала компанії переглянути правила щодо зображення оголеного тіла. Рекомендовано розробити правила таким чином, щоб вони базувалися на чітких критеріях, що відповідають міжнародним стандартам у галузі прав людини.

Новий виток скандалу з темою #freethenipples виник, коли Facebook заблокував публікації американської пари, трансгендерної та небінарної осіб, де вони позували топлес (соски, проте, були прикриті). Пара оскаржила рішення Meta, публікації згодом було повернуто.

Це спричинило дискусію в суспільстві. Наглядова рада Meta зазначає, що політика компанії щодо цензурування зображень грудей базується на бінарному погляді на стать і на розрізненні між чоловічим і жіночим тілом (адже немає заборони на публікацію фото, де зображені чоловічі соски). Таку політику неприпустимо застосовувати щодо інтерсексуальних, небінарних і трансгендерних користувачів, зазначають у Раді. Тому в рекомендаціях зауважили про необхідність визначення чітких та об'єктивних критеріїв для модерування фото, на яких зображено оголене тіло.

На відповідне реагування Meta має 60 днів. Відповідь має бути публічною та відкритою.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.