До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

31-річна Селена Гомес чесно говорить про ботокс, і ось чому це важливо

На вихідних в Instagram хейтерка написала 31-річній Селені Гомес "Видали філлери/імпланти з вилиць, вони змішалися з твоїми мізками". Гомес дала гідну відповідь: ​"Ха-ха-ха, у мене ботокс, дитинко", – пише Ханна Коутс в колонці для британського Vogue. Ханна розмірковує, чому подібні зізнання важливі.

Реклама

Як жінка трохи за тридцять, я не можу не оцінити чесну відповідь Селени. Мене вже давно дивує те, що, попри постійне зростання попиту на контурну пластику та уколи краси (сьогодні ринок складає $60 мільярдів; за прогнозами, до 2030 року цифра потроїться), попри те, що багато моїх подруг щороку роблять одне-два "покращення", знаменитості продовжують тримати в секреті свої косметологічні зусилля.

Якщо ви колись робили ін’єкції (а я робила), – ви швидко бачите, чи проходили їх люди навколо. Я мала ін'єкції ботоксу (не фанат), ін'єкційне зволоження Profhilo та вводила філлер в губи. Це достатня кількість власного досвіду, щоб розуміти: коли безліч знаменитостей (як чоловіків, так і жінок) кажуть, що їхній секрет краси – пити багато води, це лише означає, що їхні обличчя – плід зусиль лікарів естетистів.

Як редакторка краси, я добре це розумію. А багато жінок – ні. Вони бачать, як їхні улюблені знаменитості мають сяйливий та свіжий вигляд після 30, але часто не усвідомлюють, який пул дій ховається за цими святковими фасадами. Суворі протоколи догляду, візити до естетистів, ін’єкції та інші процедури, необхідні, щоб виглядати як зірка. В результаті пересічні люди рівняються на певний ідеал, порівнюють власну шкіру зі шкірою знаменитостей, які для досягнення своїх результатів витрачають прірву часу і грошей.

Правда ж полягає в тому, що більшість знаменитостей щось робить з собою – навіть у юному віці. Навіть найкращий і найдорожчий засіб для догляду за шкірою не здатний видалити кожну зморшку або кинути виклик природному плину часу.

Як бренди, так і знаменитості часто продають нам брехливі обіцянки. Тому, коли одна з найвідоміших жінок у світі випадково повідомляє, що робить ботокс, це важливо. Селена мала би прекрасний вигляд і без ботоксу, але її дрібне зізнання є маленьким кроком до руйнування нереалістичних стандартів краси. Адже роками поп-культура змушувала нас вірити, що відомі жінки дивним чином залишаються стрункими та позбавленими зморшок без будь-яких зусиль чи втручання. Гомес зробила відкритість власним брендом: від зізнань "я не втягуватиму живота" до відкритості щодо власного психічного здоров’я.

Давайте наслідувати її приклад: не соромно робити уколи краси, – це особистий вибір. І ми повинні відчувати себе комфортно, будучи відкритими та чесними.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.