До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Рольова модель: Наталя Гоцій про секрети краси

Наталія Гоцій модель, переможниця Ford Models Supermodel of the World, мати двох дітей, в день свого 35-річчя розповідає власні таємниці краси і ділиться знахідками, завдяки яким має бездоганний вигляд.

@nataliiagotsii
Зйомки

Я завжди їду на зйомку зі своїми засобами для демакіяжу, щоб очистити шкіру: зазвичай, візажисти використовують щільні текстури, нашаровують макіяж, і такий грим, звичайно, сушить. Але візажисти в Нью-Йорку піклуються про шкіру: використовують Embryolisse Lait-Crème Concentré, який забивають спонжем, щоб модель пішла зі здоровим обличчям.

Реклама
Embryolisse Lait-Crème Concentré

Я ніколи не знімаю макіяж серветками, завжди – "повний цикл": молочко, термальна вода Bioderma. Мої улюблені засоби випускає Biologique Recherche.

Засоби Biologique Recherche@nataliiagotsii

Дуже люблю маску Valmont. Вона чудово зволожує, та є секрет: потрібно наносити її щільно, а змивати вологим рушником.

Відновлювальна маска-антистрес Prime Renewing Pack, Valmont

Одного разу був у мене такий випадок: балакучий візажист на зйомках кампанії Bobbi Brown заговорився – і замість рідини для зняття макіяжу з очей, взяв рідину для зняття лаку. Й приклав мені до очей. Дико пекло, але я думала, що так і треба. Зрештою в мене спухли повіки, шкіра почала злазити, я отримала опік рогівки. Якраз у той час я була вагітна, це була одна з моїх останніх зйомок. З тих пір я не дозволяю спеціалістам базікати під час роботи, намагаюся їх контролювати. А пожартувати і поговорити можна й після.

@nataliiagotsii

Найкрутіший досвід у мене був з американським журналом про красу Allure. Там було багато образів: вечірні, денні, святкові, фатальні. Запам'яталася одна з б'юті-історій, яка включала образи з розфарбуванням під тигра, лева й інших тварин. Неможливо забути всі роботи з Будинком Dior та John Galliano, коли для кожної моделі робили особливий макіяж. За образи тоді відповідала Пет Макграт, за зачіски – Орландо Піта. Так, це була інша епоха, найбільш культова й така, що запам'ятовується. Цікавий досвід зйомок був з фотографом Стівеном Кляйном. Ми знімали кампанію для Dolce&Gabbana – і він не міг спіймати ідею. Візажисти працювали по 14-20 годин: створювали то білі, то чорні, то засмаглі образи, поки фотограф шукав свою ідею.

@nataliiagotsii

Перше, що я роблю після прильоту до Парижа – вирушаю до Інституту Biologique Recherche. Там роблять чотирирівневу діагностику шкіри: перевіряють її на еластичність, пігментацію, зволоження й себорею (умовно, наскільки вона щільна й чи добре очищена). Радять ритуали з умивання (іноді вони можуть включати декілька видів молочка). Процедур у Парижі я майже не роблю, хіба зволоження. Місцеві косметологи працюють чітко за протоколом, м'яко проминають пальчиками обличчя. Це, звичайно, теж іноді потрібно – щоби приємно провести час. А ось за ліфтинг-масажем та скульптурувальним білдинг-масажем я йду до свого косметолога Світлани Майор. У неї хороші руки, а до того ж вона знає мої проблемні зони і може за один сеанс "припідняти" очі, виділити вилиці. Результат помітний одразу.

Б'юті-шопінг

Уже багато років я люблю маску Sisley з чорною трояндою. Вона просто супер після перельотів – зволожує і підтягує.

Крем-маска з чорною трояндою Masque Creme A La Rose Noire, Sisley

Завжди в косметичці ношу консилер Armani Maestro. До нього багато років я була віддана YSL.

Консилер-хайлайтер Touche Eclat Radiant Touch, YSL

Maestro більш вологий, лягає тонше. Наношу його пензлем і завжди стежу, щоб в сумочці він стояв вертикально, носиком вгору – інакше вміст витікає. Але я йому все пробачаю: після застосування вигляд такий, ніби миттєво змінилася і погарнішала.

Консилер Armani Maestro

Люблю засоби для брів. У Benefit мені подобається тінт, а ось гелі – ­­­жахливе неподобство.

@nataliiagotsii

Нещодавно випадково придбала в H&M коричневий гель для брів – і він просто чудовий.

Гель для брів, H&M@nataliiagotsii

З ароматами в мене складна історія. Якщо мені не до вподоби запах, я не спілкуюся з людьми. Аромати Montale я взагалі, наприклад, не терплю: вони викликають у мене агресію. Ось уже 5 років я вірна Hermès: Santal Massoïa з колекції Hermessence.

Santal Massoïa з колекції Hermessence, Hermès

До того в мене був Vetiver Tonka з тієї ж бутикової лінії. Залежно від настрою, ношу Oud & Bergamot Jo Malone, якому частіше надають перевагу чоловіки.

Oud & Bergamot, Jo Malone

Після невдалої процедури у московській клініці у мене з'явилася пігментація. Тепер я постійно, цілий рік, користуюся захистом від сонця. Взимку – Biologique Recherche з SPF 25 та легкою текстурою, влітку – Obagi SPF50.

@nataliiagotsii

А тональні засоби я не люблю: хочеться, аби шкіра дихала. Я рухома, активна, весь організм запрограмований на рух, і якщо обличчя не дихає, то я починаю нервувати.

Волосся

Мені подобаються натуральні відтінки волосся. Я літаю фарбуватися до Одеси – там стиліст вибілює мені пасма пудрою, а потім тонує волосся органічною фарбою Napura. Волосся у мене сухе і пухнасте, тому органіку воно сприймає вдячно.

@nataliiagotsii

Іноді для зйомок потрібен конкретний образ. Можливо, стиліст бачить тебе зовсім інакше, ніж бачиш себе ти сама. Але коли знімаєшся для Redken або John Frieda, то нулі на чеку компенсують всі страждання. Це наша робота, та й лікування волосся якщо що потім компенсують. До зміни образу я завжди ставлюся спокійно і професійно: є бачення замовника, є стиліст. Всі зібралися не мене фотографувати, а робити спільну роботу, і мій внесок – допомагати максимально. Це неминуче зіграє на руку: наприклад, клієнт побачить, якою різною я можу бути, – і запропонує новий проєкт.

Книги

Я не дивлюся ТБ і навіть не знаю, як ним користуватися. Зате в мене є розкішна бібліотека. Зараз читаю "Sapiens, коротка історія людства". Там уся еволюція людства: наука, стосунки, релігія, прогрес, інформація, – не відірватися.

Людина розумна. Історія людства від минулого до майбутнього. Юваль Ной Харарі

А всякі новомодні байки як-от "Трильйон доларів США" – просто не заходить. Це безглузді казки, і мені, якій розкіш не звалилася на голову, здаються смішними. Я люблю класику.

@nataliiagotsii
Макіяж

Сестра подарувала мені туш, яка легко змивається водою. Користуюся нею рідко – і лише на кілька годин.

Туш Sensai 38°C, Kanebo

Люблю рідкий тональний флюїд Cle de Peau Beaute. Знайшла його в чайна-тауні в Нью-Йорку і купую вже багато років.

Рідкий тональний флюїд Cle de Peau Beaute

Полюбила Dior Illuminizer: якщо хочеться сяяння, змішую його зі своїм тоном. Вдається красиво, зволожує та шкіра сяє.

Флюїд, що надає яскравості шкірі обличчя, Diorskin Nude Air Liminizer Serum, Dior
Спорт

У спа я буваю нечасто: ніколи немає часу. Хіба що літала в іспанську Sha, де кинула курити. А заодно проходила безліч різних процедур: омолодження, світлотерапію, крапельниці з вітамінами, аплікації і обгортання з глини. Мені дістався в тренери 6-кратний призер Iron Man. У мені він побачив потенціал – вирішив, що ось вона, та жінка, яка здолає Iron Man. Але я обмежуюся бігом вранці.

@nataliiagotsii

Я займаюся пілатесом двічі на тиждень. У мене взірцевий тренер Тетяна, яка викладає в спортклубі, а до мене приходить додому. Вона дає мені різні види навантаження, може радити харчування. Дуже їй довіряю. З іншим тренером я займаюся боксом і функціональними тренуваннями.

@nataliiagotsii

Я фанат тренувань на вулиці: біг, гумка, м'ячі, килимок – все на набережній Дніпра. Мене не лякають ні сніг, ні дощ. Чудово тренує стресостійкість.


@nataliiagotsii

Я не їм м'яса, але щоденно їм рибу: вирішила налягти на білок, щоб не було набряклості від вуглеводів. На сніданок їм по ложечці насіння льону, чіа, вівсянки, козячого сиру. Намагаюся їсти гаряче і багато сирих овочів. У літак беру з собою голівку фенхеля, яку з задоволенням гризу.

@nataliiagotsii

Вдома я не готую – це невдячна справа. Тримаю їжу тільки для дітей. В Парижі ходжу до японського ресторану Kinugawa (9 Rue du Mont Thabor), там неймовірний суп-шелл з краба, салат зі шпинатом.

@kinugawaparis

Обожнюю "Bellini" з ресторану Cipriani – в будь-якій точці світу.

@nataliiagotsii

Люблю відчуття голоду. А коли з кимось перекушую, страшенно на себе злюся. Потім проводжу весь день на воді, щоб повернути приємне легке відчуття голоду.

Більше краси в Instagram @vogueua_beauty

Читайте також:

Ролевая модель: Алла Костромичева – о секретах красоты

Ролевая модель: Юлиана Дементьева о секретах красоты

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.