До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як відновити груди після операції

Promotion

У медичному центрі "Клініка Мануфактура" відкрили новий підрозділ – "Центр мамології". Лікарі центру розповідають, як реконструктивна хірургія дає змогу відновити груди після того, як груди видалили повністю або частково.

Реклама

Лікарі центру – авторитети у сфері реконструктивної, пластичної, естетичної хірургії і онкології: професор, доктор медичних наук, онколог Іван Смоланка; професор, доктор медичних наук, провідний пластичний хірург МОЗ України Сергій Галич і кандидат медичних наук, лікар вищої категорії, пластичний хірург Олексій Дабіжа – розповідають про діяльність центру.

Про особливості "Центру мамології"

"Існує безліч різновидів злоякісних новоутворень грудей, основним способом лікування яких є повне або часткове видалення молочної залози, – каже Іван Смоланка. – Така операція не тільки фізично, а й психологічно складна для кожної жінки. У "Центрі мамології" "Клініки Мануфактура" ми з колегами пропонуємо комплексний підхід до лікування будь-якого захворювання молочної залози. Суть підходу полягає в тому, що ми "ведемо" пацієнта від постановки діагнозу до повного відновлення і одужання. Наприклад, я як онкохірург вибираю оптимальний вид операції для видалення пухлини, а мої колеги пластичні хірурги підбирають ефективний спосіб відновлення грудей".

Про комплексний підхід

Будь-яке хірургічне втручання – величезний стрес. У цей період пацієнтці потрібен комфорт, який створює кваліфікований і правильно підготовлений медичний персонал. А взаємодія онколога, пластичного хірурга і психолога дає змогу прискорити одужання. Мені подобається політика керівництва "Клініки Мануфактура", де дуже педантично підбирають медперсонал, а робота клініки передбачає комплексний підхід до лікування.

Про те, яким повинен бути хірург

Пластична хірургія – це мистецтво, основане на знанні мікро- і макроанатомії, що вимагає художнього смаку і просторової уяви. Пластичний хірург – це ще і скульптор, художник. Щоб бути хорошим лікарем, треба мати досвід дбайливого поводження з тканинами і володіти різними методами їх відновлення. Адже це не тільки естетична, а й реконструктивна хірургія, і вона спрямована на поліпшення якості життя пацієнтів.

Про особливості операції

Відновлювати груди можна або одночасно з мастектомією, або якийсь час після. У одномоментної реконструкції є головний плюс: в результаті жінка виписується з клініки здоровою, впевненою у собі і без будь-яких комплексів.

Реконструкцію грудей можна робити з імплантів або власних тканин пацієнтки; в деяких випадках лікарі комбінують обидва методи. Все індивідуально, залежить від виду пухлини, стадії захворювання, загального стану пацієнтки, її анатомічних особливостей і ряду інших чинників. У кожному конкретному випадку ми обговорюємо способи реконструкції та разом з пацієнткою вибираємо найкращий варіант.

Ми робимо не тільки реконструктивні операції, а використовуємо весь спектр естетичних мамопластик: збільшення, підтяжку або зменшення грудей. За необхідності виконуємо ліпофілінг, тобто зміна форми грудей завдяки жировій тканині пацієнтки. Ми володіємо всіма методами естетичної мамопластики. Часто після реконструкції пацієнтки просять підкоригувати здорову частину грудей для досягнення максимальної симетрії з реконструйованою.

Про те, як вибрати імпланти

Імпланти, як правило, бувають круглої і анатомічної форми з різним покриттям (гладкі, текстуровані, мікрополіуретанові). Наповнювачі – висококогезівний гель або фізрозчин. Форма, об'єм і розташування імплантів безпосередньо залежать від особливостей організму. Хірург робить спеціальні розрахунки за допомогою формул, комп'ютерних програм, свого досвіду і уявлення про красу. Програми, що моделюють приблизний результат мамопластики, орієнтованої на збільшення, дають змогу побачити його на екрані. Але програма, на відміну від лікаря, не має досвіду роботи з імплантами. І не може передбачити, як вони поводитимуться в майбутньому.

Про те, як вибрати свого хірурга

Важливо звертати увагу на кваліфікацію лікаря, а не на рекламні слогани. Останнім часом кількість "переробок" зростає в геометричній прогресії. Здоров'я – це найважливіше, що є у кожної людини, але воно не безмежне. До кожного хірургічного втручання потрібно ставитись обдумано і виконувати його тільки у фахівців. На жаль, пластичну хірургію багато хто сприймає як тренд, а не як спосіб лікування. З'явилося багато "фахівців", які вважають її виключно бізнесом. Багато пацієнток звертаються в клініки з реклами, і тільки коли виникли проблеми (ускладнення), починають шукати лікаря, який їм зможе допомогти.

Про реабілітацію

Операції зі збільшення грудей пацієнти переносять досить добре. Першу добу пацієнтка проводить у клініці. Під час виписки лікар дає рекомендації по догляду за молочною залозою і продовжує спостерігати пацієнта в амбулаторних умовах. Перший місяць після операції треба постійно носити компресійну білизну. Вона допомагає фіксувати груди в правильному положенні і коригує їх майбутню форму.

Довідка Vogue

"Центр мамології" відкрився і працює при "Клініці Мануфактура". На базі центру команда лікарів-хірургів робить всі види маммологічних операцій. Тут коригують розмір і форму грудей, при цьому намагаються зберегти їх функціональні можливості. Виконують такі види пластики: збільшення (ендопротезування) або зменшення грудей; виправлення асиметрії; підтяжку (мастопексію); відновлення вилучених або ушкоджених грудей (реконструктивна пластика).

Медичний центр "Клініка Мануфактура"

с. Ходосеєвка, Обухівське шосе, 2

Телефони: (044) 200-11-99, (093) 200-11-90, (067) 200-11-97

Сайт: www.manufacturaclinica.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.