До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як приклеєний: все, що слід знати про тейп

Promotion

Що таке тейпи, чим вони хороші і чому такі популярні, – читайте нижче.

Реклама
Суть та історія методу

Клейкі стрічки (тейпи) найширше застосовують у спортивній медицині. Багато хто міг бачити на тілах спортсменів – футболістів, атлетів – футуристичні аплікації. Іноді – кольорові, іноді – тілесні, іноді – чорні, всі вони схожі на body art. Але функції у них практичні – від простої фіксації при розтягуванні зв'язок і сухожиль до м'язово-фасциальної корекції.

Спочатку тейпами слугували нееластичні лейкопластири, якими фіксували суглоби спортсменам і пацієнтам на реабілітації після травм опорно-рухового апарату. У 70-х японський кінезіолог і фізіотерапевт Кензо Касе розробив новий метод фіксації на основі еластичних тейпів, що не сковують рухи, і назвав це "кінезіотейпінг" ("kinesio" – рух, "tape" – стрічка). Метод прогримів на весь світ після Олімпіади-88 у Сеулі. З тих пір його застосовують у всьому світі – і не тільки спортивні лікарі.

Японські тейпи Phiten

Японська марка Phiten поставилася до тейпірування по-новому. У еластичних стрічкових тейпів Phiten – всі переваги стандартних кінезіотейпів, але крім них – і додаткові "суперсили". Все завдяки просоченню тейпів особливим складом. Це нанотехнологія, для якої придумали спеціальний термін "акваметали". Суть така: благородні метали (титан, паладій, срібло, золото, платину) розщеплюють до найдрібніших частинок (нано- та піко-), а потім стабілізують у водній суспензії. Метали здобувають електромагнітні властивості: нормалізують електромагнітне поле тіла, оздоровлюють і починають позитивно впливати на стан м'язів, фасцій, шкіри. Технологію запатентували 1984 року і на її основі створили величезну кількість товарів з wellness-ефектом.

Завдяки своїм фізико-хімічним властивостям еластичні тейпи і диски Phiten здатні знімати біль, покращувати крово- і лімфотік, добре впливати на клітинні мембрани. Їх можна носити, не знімаючи, до 5 днів – без всякого дискомфорту. Між собою тейпи відрізняються ступенем концентрації наночастинок і рівнем ефективності. Але мета у них спільна: допомогти організму комфортно і швидко відновитися після травм, перевантажень, стресів і перевтоми.

Як це працює

Тейпірування – неінвазивна методика, тобто вплив відбувається без втручання в організм. Крім механічного впливу самих еластичних стрічок і дисків, працюють і наночастинки металів. Вони впливають на мембрани м'язових і нервових клітин, покращують їхню проникливість і провідність. Також тейпи і диски з акватитаном знімають біль, покращують якість сну.

Естетичне тейпірування Beauty Taping

Методику BeautyTaping розробили українські фахівці: кінезіотерапевт Катерина Шубіна і представник ТМ Phiten в Україні, Наталія Ахмад за підтримки лікаря вищої категорії Людмили Афанасьєвої; запатентували її в травні 2016 року (патент №132665).

BeautyTaping – унікальний метод. Його мета – відновити архітектоніку обличчя, дати хороші омолоджувальні результати. Він може стати хорошою альтернативою травматичним косметологічним процедурам. Він допомагає підтягувати шкіру, розгладжувати зморшки, коригувати асиметрію обличчя і боротися з набряками. Тейпи наклеюють на період від 2 до 10 годин.

До BeautyTaping тейпи найчастіше застосовували в спортивній медицині та реабілітації. Спроби застосувати їх у косметології не давали успіху. Після безлічі експериментів стало зрозуміло, що звичайні тейпи (без вмісту акваметалів) не приводять до бажаних результатів. Запорука успіху – в наночастинках благородних металів, без яких неможливо активно впливати на мімічні м'язи і отримувати гарні результати.

За 3 роки існування метод набув популярності не тільки в Україні, але і у світі. Творці BeautyTaping навчили методу понад 1000 осіб з різних країн світу, включаючи Німеччину, Швейцарію, Австрію, Австралію, Ізраїль і США. Скоро вийде навчальна програма BeautyTaping англійською, а творці готують відкриття мережі BeautyTaping studio.

Розповідаємо про найпопулярніші тейпи Phiten.

Phiten Titan Tape Stretched 5 см*4,5 м

Тейп: Phiten Titanium Tape Stretched 5см*4,5 м (бавовна 97% поліуретан 3%; просочення: акватитан у базовій концентрації).

Для чого:

  • Проти болю, пов'язаного з травмами або перенапруженням м'язів, сухожиль і зв'язок.
  • При відновленні після травм і спортивних перевантажень.
  • При набряках і гематомах.
  • Для кінезіотейпірування.

Тейп у котушці (4,5 м) слід приклеїти до ділянки м'язової напруги. Можна підібрати потрібну довжину для будь-яких ділянок – від плечей і колін до нижньої частини спини. Тейпом також можна м'яко фіксувати суглоби, зв'язки і сухожилля.

Phiten Titan Tape Stretched X30 5см*4,5м

Тейп: Phiten Stretched X30 5см*4,5м (бавовна 97% поліуретан 3%).

Для чого:

  • Для тих же випадків, що і попередній тейп;
  • Щоб зменшити глибину зморшок, скорегувати асиметрію обличчя, для лімфодренажу в естетичному тейпіруванні BeautyTaping.
Phiten Titan Tape X30 Pre-Cut 7см*10 см

Тейп: Phiten Titan Tape X30 Pre-Cut 7 см*10 см (тканина: поліестер 61%, бавовна 33%, поліуретан 6%, просочення: акватитан Х30).

Для чого:

  • Для домашнього застосування.
  • При помірно сильному болю, пов'язаному з травмами або перенапруженням м'язів, сухожиль і зв'язок.
  • При відновленні після травм і спортивних перевантажень, при набряках і гематомах.
  • Для Beauty Taping.

Ці тейпи випускають у форматі патчів, тому нічого вирізати і кастомізовувати не доведеться. Завдяки еластичній тканині їх можна застосовувати практично на будь-якій ділянці тіла.

Phiten Power Tape X30

Тейп у формі диска: Phiten Power Tape X30 (тканина: поліестер 61%, бавовна 33%, поліуретан 6%, просочення: акватитан з підвищеним фактором Х30).

Додаткові компоненти: карбонізований титан, мікротитанові сфери.

Для чого:

  • Для терапії при міофасциальному болю.
  • Щоб зняти втому з м'язів шиї, плечей, спини, рук і ніг.
  • При головному болю.
  • При лікуванні щелепних суглобів.
  • Щоб зменшити глибину зморшок, скорегувати асиметрію обличчя в естетичному тейпіруванні BeautyTaping.

Завдяки високому фактору просочення акватитаном диски Power Tape Х30 активніше відновлюють здоров'я і самопочуття.

Phiten Titan Tape X100, 5 см*4,5 м

Тейп: Phiten Titan Tape X100, 5 см*4,5 м, (тканина: 61% поліестер, 33% бавовна, 6% поліуретан; просочення: акватитан з максимальним фактором просочення Х100).

Додаткові компоненти: карбонізований титан, мікротитанові сфери.

Для чого:

  • При сильному болю, пов'язаному з травмами або перенапруженням м'язів, сухожиль і зв'язок.
  • При відновленні після складних травм і спортивних перевантажень.
  • Після операцій.
  • При набряках і гематомах.
  • При м'язових спазмах.
  • Щоб зменшити глибину зморшок, скорегувати асиметрію обличчя, для лімфодренажних аплікацій в естетичному тейпіруванні BeautyTaping.

Це найпотужніший тейп з усіх доступних Phiten. Завдяки мікротитановим сферам він володіє акупунктурним ефектом, що забезпечує мікромасаж і покращує кровообіг. Висока концентрація просочення дає швидший результат.

У марки великий вибір тейпів, який можна оцінити тут.

Супорти

У Phiten є ще одна група товарів – супорти, бандажі та пояси. Як і одяг, їх роблять з якісних інноваційних матеріалів і за технологією 3D-в'язки. Це допомагає правильно і фізіологічно розподіляти навантаження, забезпечувати необхідну підтримку м'язам і зв'язкам, що особливо важливо в період активних тренувань або реабілітації після травм. Вони особливо потрібні тим, хто постійно на ногах (хірурги, лектори, колористи і перукарі, консультанти в магазинах), а також тим, хто часто скаржиться на біль у суглобах, спині і кінцівках. Тканини супортів просочені акваметалами – акватитаном і аквапаладієм. Це прискорює процеси відновлення клітин і тканин.

"Розумний" одяг Phiten

Надихнувшись успіхом тейпів і дисків, Phiten випустили лінію "розумного" одягу і білизни для спорту і повсякденного життя. Колготки, легінси, шкарпетки, спідня білизна і футболки – зроблені з сучасних інноваційних матеріалів і просякнуті за нанотехнологією акваметалів. Так одяг здобув фізіотерапевтичні властивості, залишаючись при цьому комфортним предметом гардероба. Просочення акватитаном роблять на етапі формування волокон, а потім ще раз – у готовому виборі. "Розумний" одяг допомагає досягати високих результатів у спорті і довше залишатися у найкращій формі.

Повний перелік товарів марки можна знайти за посиланням.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.