До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ковток свіжого повітря: муза Девіда Сімса у зйомці Vogue UA

Модель Лера Абова, муза Девіда Сімса і героїня травневої обкладинки Vogue UA 2017, – про своє життя, яскраві зйомки і мрії.

Бавовняна футболка, Prada

Наголос у моєму прізвиську на кожному складі. Я сильна особистість, це зрозуміло.

Моя перша роботадля MISBHV, молодої польської марки, що дебютувала на Нью-йоркському тижні моди у вересні 2016 року. Пам'ятаю, якраз тоді я тільки збрила волосся – і потрапила на зйомки лукбука MISBHV. А потім закрутилося: зйомки з Девідом Сімсом, обкладинка Vogue UA.

Трикотажний светр, Totême

Реклама

Після тієї обкладинки моє життя змінилося. Я дуже вдячна команді. Мене побачили справжньою – напевно, тому український Vogue і вважається одним з найкрасивіших і неординарних у світі. В об'єктиві Бенджаміна Внука я була меланхолійною і жіночною, ніжною і тендітною, з якоюсь трагедією у погляді. Обкладинка Vogue – завжди зліт кар'єрними сходами. Але головне навіть не це, а сльози моєї матері, коли вона побачила ту саму фотографію.

Моя кар'єра почалася зі співпраці з Девідом Сімсом. Але на ньому все могло і закінчитися, якби не ті молоді талановиті фотографи, які брали мене на зйомки для крутих журналів: Antidote, The Gentlewoman, 10 Magazine та інших, і якби не шоу, які я зробила. Все це привело мене туди, де я зараз.

Трикотажний светр, Totême

У 13 років я переїхала в Німеччину, де за півроку вивчила мову і отримувала на контрольних бали вищі, ніж мої однокласники. Я стала відмінницею, але кинула школу: там вирощують рабів системи – і не виховують лідерів. Оцінки тільки роз'єднують дітей, і це принизливо. Школа хороша для тих, хто хоче бути лікарем, а я мріяла творити. Завжди хотіла і буду хотіти більшого.

Я вдячна школі і вчителям за прекрасну юність. За запах літа на перервах. І за спогади, наприклад, як діти стоять взимку на вулиці і тремтять, немов пінгвіни.

Вовняна водолазка, COS; бавовняні труси, American Vintage; колготки, Wolford

Моя улюблена книга – "Elsa ungeheuer" німецької письменниці Астрід Розенфельд. У плейлисті: Wolfram, Місяць, Rammstein, Happy Mondays, Kruder & Dorfmeister, Phil Anker.

У моїй сумці – все, як вчила мама: телефон, ключі, гаманець. І звичайно, навушники і зарядка.

Кашемірова хустинка, Chanel

У мене було стільки засобів для догляду за обличчям, що, здається, я спробувала все. Але з часом вони викликають алергію – за винятком олій Caudalie і кремів La Roche-Posay або Avène. Їх я обожнюю. Шалено люблю олійку MOL & B Copenhagen і лосьйон для тіла Extra-Firming Clarins. Змішати їх один з одним – і шкіра як шовк, ніякого целюліту.

Бавовняна футболка, Prada

З косметики люблю рум'яни Dior Rosy Glow, блиск для губ Dior Addict Lip Glow № 005, гель для брів Givenchy Mister Brow Filler № 03 і аромат Original, Kiehl's.

Одяг – Calvin Klein by Raf Simons і Helmut Lang до 2005 року, поки Ланг був біля керма. Люблю вінтажні колекції різних дизайнерів, особливо Alexander McQueen.

Шерстяний светр, Rick Owens

Мої рольові моделі – коуч і тренер з йоги Лео Саблін і засновник датського модельного агентства 2pm Пітер Дамгаард.

Я закохана. Його звуть Вольфрам, ми знайомі п'ять років. Не вистачить слів, щоб його описати.

Я завжди була левицею, у моєму характері є щось чоловіче. Пишаюся цим. Не думаю, що в моїй зовнішності багато чоловічого, хіба коротке волосся. Та й взагалі, людям слід менше звертати увагу на зовнішність.

Коли я побрила волосся наголо і вийшла на вулицю (була сувора берлінська зима), я просто очманіла, як холодно було. Мої агенти зраділи, що я стала собою. Спочатку було складно не порівнювати себе з колишньою дівчинкою з довгим білим волоссям. Два роки я звикала до їжачка, але тепер не можу без нього. Думаю, важливіше відчуття себе як жінки і особистості. Все інше, включно з зовнішнім виглядом, – потім.

Прозвучить банально, але запам'ятовується кожна зйомка. Наприклад, робота з Йенсом Інгварссоном: і він, і його дружина стали близькі мені, а це головне, що можна отримати від зйомки. Або фотосесія з Олів'є Гедлі Пірчем для POP Magazine, де я гола в ювелірних прикрасах Chanel танцювала під улюблену пісню групи Happy Mondays "Cob 20". І ще тисяча інших.

Найважливіше в моєму житті – молодший єдиний і неповторний брат. Мрію, щоб з моєю допомогою його життя було легшим, ніж моє.

Люди навколо мене бачать в мені навіть те, що не в силах побачити я сама. І роблять все, щоб я стала кращою.

Бавовняна сорочка, American Vintage

Фото: Mariya Pepelanova

Стиль: Maiken Winther

Макіяж: Anne Stanunsager @LundLund з використанням бальзаму Multi Balm, Ecooking, і олії для тіла Acai Body Oil, Rudolph Care

Ретушування: Post Studio

Модель: Lera Abova @2pm Management

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.