До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Дочки-матері: три покоління сім’ї Sisley про свої таємниці краси

Напередодні Дня матері засновниця сімейного бренду фітокосметики Sisley графиня Ізабель д'Орнано і члени її сім’ї діляться любов’ю й своїми таємницями краси.

Ізабель і Крістін д'Орнано

Д'Орнано — не просто сім’я. Це рід, союз двох аристократичних родин Європи. У старовинному корсиканському роду Юбера д'Орнано — три французькі маршали й міністр. Ізабель д'Орнано (у дівоцтві Потоцька) — з давнього польсько-литовського роду Радзивіллів, до якого належав і другий чоловік Лі Радзивілл, рідної сестри Джекі Кеннеді. Батько Ізабель — з графського роду Потоцьких (у родинному палаці у Варшаві, де Ізабель з’явилася на світ, зараз розміщується Міністерство культури Польщі). Як і в будь-якій родині, тут свої традиції, які передаються від матері до дочки, з покоління в покоління.

Ізабель & Крістін д’Орнано

Крістін було два роки, коли її батьки створили компанію Sisley. "Моє перше враження — це тестери засобів у маминій ванній, як у лабораторії. Я любила пробувати креми й засоби для макіяжу й дивитися як мама збирається", — згадує вона. Сама Ізабель досі пробує всі засоби, над якими працюють у лабораторіях Sisley. Один з перших ольфакторних спогадів Крістін — мамині парфуми, якими Ізабель пахла, коли приходила читати їй перед сном щовечора. Це були Eau Du Soir. "Цей аромат ми створили із чоловіком, — згадує Ізабель. — Упродовж тривалого часу я мала насолоду бути єдиною жінкою, яка носить його. Шипр — це аромат чарівності, спокусливий і елегантний". Eau du Soir — ключ до дитячих спогадів самої Ізабель. Вона пам’ятає білі квіти серинги в садах Алькасари в Севільї, які розкриваються й починають пахнути тільки з настанням ночі.

Ізабель і Крістін д'Орнано

"Потрібно балувати себе, робити щось для себе", — каже Ізабель д'Орнано.

Крістін & Інес д’Орнано

Крістін д'Орнано виросла разом з брендом, який заснували її батьки, і передала пристрасть до краси своїм трьом дочкам. Вони з Інес, онукою Ізабель, розповідають про свої ритуали краси й спільне проведення часу.

Реклама
Інес і Крістін д'Орнано

"Ще коли мені було 9 чи 10 років, я звикла очищати шкіру перед сном. Це як чистити зуби. Мої дочки-підлітки роблять те ж саме. Не потрібно витрачати на це цілу вічність, але етап важливий. Турбота про шкіру є частиною гігієни. Процес не забирає багато часу, але це розслабляє й додає впевненості в собі", — ділиться Крістін.

Першим продуктом, з яким Крістін познайомила своїх дочок, був сонцезахисний крем. Відновлювальний крем Restorative cream був другим засобом, який вона передала Інес. Влітку його можна використовувати як засіб після засмаги, щоб заспокоїти й зволожити шкіру, а в холодну пору року — щоб пом’якшити й зволожити її. У неділю Інес і Крістін люблять наносити маски.

Крістін іноді балує себе масажем у Maison Sisley. "Це час глибокого розслаблення, що знімає стрес, а дренажний ефект масажу допомагає поліпшити якість шкіри", — розповідає вона.

Maison Sisley
Міна & Елія д’Орнано

Розмова між матір’ю й дочкою — це завжди особливий час, коли вони можуть побути разом, далеко від щоденних турбот. А розмова між Міною і її дочкою Елією, онукою Ізабель д'Орнано, завжди жива й радісна. Як і багато дітей, Елія дізнається про засоби, якими користується її мама, спостерігаючи за нею або перебуваючи поруч із нею у ванній. "Я ходила в мамину спальню й знаходила на туалетному столику всілякі засоби. Насправді я не знала, що це було чи як це наносити. Я робила жахливий макіяж, а ще копіювала її рухи й влаштовувала маленькі покази мод, а потім стрибала на ліжку".

Ізабель і Крістін д'Орнано

Нюх — найзагадковіше й найглибше з усіх почуттів. "Я асоціюю людей у ​​своїй родині з їхніми ароматами й це навіває мені спогади", — зізнається Елія. "Мама носить Eau de Sisley 3, а про раннє дитинство мені нагадує Eau de Campagne". Парфумерні композиції також пробуджують спогади про місця відпочинку, де вся родина збирається разом і насолоджується дозвіллям. Сміх, ігри, обмін кремами з двоюрідними сестрами й спільне нанесення масок.

Дороті Потоцька & Соня Васена

"Я завжди хотіла швидше вирости, щоб спробувати мамині креми й засоби для макіяжу", — каже Соня Васена, внучата племінниця Ізабель д'Орнано, посланиця аромату Izia. Засновники Sisley — аристократичне сімейство. Докладніше його історію можна знайти тут. Соня з матір’ю Дороті, що створила бренд ювелірних прикрас "Dorothée Potocka", живуть між Францією й Бразилією. Сонце в Бразилії пекуче, і Соня згадує, що її мати завжди наносила сонцезахисний крем перед виходом на вулицю, навіть у похмурі дні, тому що ультрафіолетові промені можуть проникати й крізь хмари. Мама завжди говорила їй піклуватися про свою шкіру й захищати свій "сонячний капітал" — здатність шкіри впоратися зі шкідливим впливом довкілля.

Соня Васена й Дороті Потоцька

Хоч де перебуває Дороті, певні речі — незмінні. "Мій чоловік іноді дивується, скільки часу я проводжу в душі. Я думаю, важливо не поспішати. Потрібно розвивати близькі стосунки із самим собою й виділяти достатньо часу на те, щоб почуватися гарною. Це не марна витрата часу, а почуття, яке вселяє в мене впевненість, натхнення й бажання рухатися вперед". Соня й Дороті також підкреслюють важливість зняття макіяжу й зволоження шкіри вранці й увечері, навіть якщо вони спізнюються. "Зволожувати шкіру й пити багато води — це основа. Зосередьтеся на зонах, про які ви схильні забувати, таких, як шия й руки! Краса — це насамперед деталі". Соня сміється й каже: "Наприклад, у моєї мами дуже м’які лікті, бо вона їх дуже добре зволожує".

Соня Васена й Дороті Потоцька

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.