До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Б'янка Балті видалила молочні залози через ризик раку

Топмодель Б'янка Балті перенесла профілактичну подвійну мастектомію через високий ризик захворювання раком молочної залози.

Наприкінці минулого року вона дізналася, що має BRCA1, діагностовану генетичну мутацію, яка експоненціально збільшує ризик захворіти на рак молочної залози та/або яєчників.
Операція, яку топмодель перенесла 8 грудня, пройшла успішно, і Балті опублікувала відповідне фото в своєму Інстаграм. Проте це не було легуе рішення. 6 грудня в її екаунті з"явився емоційний пост, де вона ділилася своїми побоюваннями з підписниками.

Там вона зазначила, що несе фінансову відповідальність за свою родину та хоче, щоб її доньки знайшли в ній приклад та силу діяти, якщо одного дня їм теж поставлять діагноз. "Я надто люблю життя, щоб не робити все, що можу, щоб зберегти його", – зазначила модель. Балті не уникнула побоювань – її лякав і біль, і ризики, і відмова "від частини свого тіла, яка досі визначала мою жіночність".

Реклама

"Мама робить операцію, тому що вона занадто любить життя", – оголосила тоді модель.

Проте все минуло добре; свіжий шрам прикрашений татуюванням, а свіжий допис в її Інстаграм супроводжується підписом: "У кішки може бути 10 життів".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.