До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Власний досвід: Хлої Кардаш’ян та її боротьба з раком шкіри

Хлої Кардаш’ян розповідає власну історію про рак шкіри, який їй довелося пережити.

"Я бачила, ви постите багато історій про постійну пов’язку на моєму обличчі; дехто з вас дивувався, чому я ношу її впродовж останніх кількох тижнів, — одного дня пише Хлої Кардаш’ян в Instagram Stories. – Помітивши невеликий горбик на обличчі та припустивши, що це щось незначне типу прища, через сім місяців я вирішила зробити біопсію – коли зрозуміла, що він не зникає".

Реклама
@khloekardashian

Після огляду й проведення біопсії два провідні дерматологи Лос-Анджелеса – докторка Тесс Маурісіо та доктор Деніел Бехрузан – настійно попросили Кардаш’ян зробити негайну операцію, щоб усунути те, що виявилося, за словами її сімейного хірурга та друга доктора Гарта Фішера, небезпечною суттєвою пухлиною на щоці. На щастя, меланому виявили досить рано, щоб повністю її усунути: "Мені пощастило, і все, що в мене залишилося, — це шрам, про який можна розповісти історію", — каже Хлої.

Ще одна варта уваги порада – щоденне використання хорошого SPF широкого спектра дії (з SPF 30 або вище) є ключовим для максимального захисту шкіри від сонячних променів. Важливо наносити його навіть найпохмурішого дня й дотримуватися релігійного фанатизму в нанесенні. Раніше дерматолог Сем Бантінг казав Vogue, що важливо щедро наносити на шкіру SPF. "Треба покрити санскрином обличчя, як стіну – фарбою!" – каже вона й радить чверть чайної ложки як оптимальну кількість для обличчя та шиї.

"Дивлячись на будь-яку родимку або утворення на своєму тілі, ви маєте спостерігати: чи симетричні вони, чи мають однорідний колір і межі та чи не змінюються різко впродовж кількох місяців, — пояснює доктор Дев Шах, консультант-дерматолог, хірург OneWelbeck, що пропонує картувати шкіру за допомогою 3D-зображення всього тіла. – Якщо вам понад 30 й у вас з’явилася нова родимка або новоутворення, яке не зникає впродовж місяця, варто пройти обстеження. Так само, якщо родимка стає симптоматичною (тобто свербить, кровоточить або болить), обов’язково зверніться до лікаря.

@khloekardashian

І якщо вам колись доведеться робити операцію на обличчі, майте на увазі, що макіяж багато вирішує. Так, візажистка Еш К. Голм супроводжувала Кардаш’ян під час подорожі до Парижа. "Треба згадати @Ash_Kholm, яка тижнями має справу з моїми пов’язками та пластирами на обличчі", – написала Кардаш’ян. "Сподіваюся, вам сподобається, як я обігрую ці пов’язки".

Текст: Hannah Coates
За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.