До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

12 художниць: у Франції відкрилася виставка Miss Dior

Dior відкрив виставку в Шато-Де-Ла-Коль-Нуар, останній притулок Крістіана Діора у французькому Ґрасі.

У межах виставки 12 жінок-художниць представили свої роботи, картини, скульптури та інсталяції, які трактують їхнє бачення Miss Dior, власне аромату, його концепції, дизайну, мотивів, натхнення і візуальних кодів. Як і в момент створення, у 1947, Miss Dior і далі надихає жінок у всьому світі.

Реклама

Серед жінок-художниць, які перетворили Miss Dior на артоб’єкт згідно з власною художньою манерою, — Інгрід Донат, Сабін Марселіс, Хуа Венг, Мімоза Ечард, Б’янка Бек, Марселла Барсело, Піа Марія Радер, Морган Чимбер, бета Лора Вуд, Аня Кілар, Дайші Луо і Харука Коджин.

Виставка працюватиме до першого листопада 2021, і для публіки це прекрасна можливість відкрити для себе — вперше в історії — сади й інтер’єри маєтку Шато-Де-Ла-Коль-Нуар, адже саме там представлені всі дванадцять робіт.

Аня Кілар

Аня Кілар, американська скульпторка й візуальна художниця, народилася в 1978 році. Роботи Ані — театральні інсталяції, що ґрунтуються на вивченні жіночих форм. У роботі вона використовує прийоми авангардної сценографії, сюрреалістичних колажів, постмінімалізму, скульптури й декоративно-прикладного мистецтва. Для Dior вона створила голову дівчини в натуральну величину, яка розділена навпіл і представлена, немов на сцені. Це символізує те, як жінки майстерно перевтілюються в житті за допомогою вбрання й ароматів.

Аня Кілар
Морган Чимбер

Морган Чимбер, французька скульпторка й художниця, створює тривимірні роботи. Її цікавлять питання зв’язку предметів і місць. Художниця використовує різні матеріали: метал, кераміку, скло й дерево. Вона вже співпрацювала з Dior для артпроєкту Lady Dior.

Морган Чимбер
Робота Морган Чимбер
Інгрід Донат

Інгрід Донат, 1957, французька скульпторка і граверка. Її роботи зазвичай навіяні красою самих матеріалів і кольору, який можна побачити в роботах первісних племен і примітивному мистецтві, а також мотивами артнуво. Художниця багато працює з бронзою й деревом.

Інгрід Донат
Робота Інгрід Донат
Мімоза Ечард

Французька художниця, народилася в 1986, і створює гібридні екосистеми, де мирно співіснують живі організми й нежива природа. У своїх інсталяціях досліджує точки дотику між органічними й іншими об’єктами через колажі, малюнки та кераміку.

Мімоза Ечард
Робота Мімози Ечард
Б’янка Бек

Б’янка Бек — американська художниця й скульпторка, народилася в 1979. У своїй творчості вона постійно досліджує жіночі тіла і їхні рухи. Її великі скульптури іноді подібні до робіт Нікі де Сен-Фаль.

Б’янка Бек
Робота Б’янки Бек
Хуа Венг

Хуа Венг, китайська керамістка й дизайнерка, експериментує з роботами на стику соціальних, політичних і особистих проблем. Художниця досліджує тему постійного споживання й планового старіння. У її роботах також простежується зв’язок з китайською швидкою урбанізацією.

Хуа Венг
Робота Хуа Венг
Харука Коджин

Харука Коджин, японська художниця, народилася в 1983. Її інсталяції навіяні красою й могутністю природи, а також нашим ставленням до космосу. У роботі Харука використовує оптичні ефекти й відбиття. Це не перша колаборація Дому й Коджин: раніше вони працювали над артпроєктом Lady Dior.

Харука Коджин
Робота Харуки Коджин
Сабін Марселіс

Сабін Марселіс, новозеландська дизайнерка, створює барвисті й світлі світи, де формує інсталяції та геометричні об’єкти, акцентуючи на матеріалах. У творчості художниця прагне налагодити діалог між об’єктом і користувачем.

Сабін Марселіс
Робота Сабін Марселіс
Дайші Луо

Дайші Луо, китайська візуальна художниця й дизайнерка, полюбляє працювати з металами, зокрема міддю. Вивчає вона їх не тільки з погляду застосування в мистецтві, а й з погляду їхніх наукових і технічних можливостей. Її роботи підштовхують до роздумів про зв’язки між масовим виробництвом, майстерністю й мистецтвом.

Дайші Луо
Робота Дайші Луо
Бетан Лора Вуд

Бета Лора Вуд, британська дизайнерка, яка створює меблі, предмети інтер’єру, прикраси та інсталяції. У її творах — багато ручної роботи й локальних матеріалів. Художниця постійно критикує масове споживання, шаблони, стандарти й шукає нові підходи, щоб зробити мистецтво відповідальнішим.

Бетан Лора Вуд
Робота Бетан Лори Вуд
Піа Марія Радер

Піа Марія Редер народилася в Німеччині в 1978 році. У творчості вона намагається показати своє захоплення природою й передати її в абстрактному вираженні. Її найвідоміший збірник "Морські анемони" переосмислює красу морського дна за допомогою таких матеріалів, як дерево і лак.

Піа Марія Радер
Робота Піа Марії Радер


Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.