До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Перевтілення Крістіана Бейла у фільмі "Влада"

"Влада" – похмурий, але комічний фільм про кар'єру віце-президента США, Діка Чейні, який зібрав вісім номінацій на "Оскара" 2019 року. Головна з переваг фільму – актор Крістіан Бейл, який зобразив відомого політика. 30 січня акторові виповнюється 45 років, а Vogue.ua знає, як відбувалося це перевтілення.

Крістіан Бейл у фільмі "Влада"

Якщо вам потрібен хтось, хто готовий піти ва-банк, щоб зробити класний фільм, Крістіан Бейл – саме такий актор. Режисер Адам МакКей, який 2015 року зняв Бейла в стрічці "Гра на пониження", сказав, що він написав роль політика Діка Чейні спеціально для британського актора, і що він не зробив би фільму без його участі.

Реклама

Якщо подивитися трейлер "Влади", то легко зрозуміти, чому участь актора була обов'язковою для МакКея. Мало того, що Бейл вичерпно досліджує роль, він також не боїться повністю змінити свою зовнішність.

Крістіан Бейл у фільмі "Влада"

Втім, Крістіану не звикати до екстремальних трансформацій. 2004 року він скинув майже 30 кілограмів, щоб зобразити анорексію у "Машиністі". Потім він набрав понад 40 кг для ролі сильного Бетмена в "Темному лицарі" 2008 року. Далі – "Рятівний світанок" і мінус 24 кг. За роль другого плану у фільмі "Боєць" Бейл отримав премію "Оскар", але для цього йому довелося схуднути до 66 кг. І знову плюс 20 кг для стрічки "Афера по-американськи". Очевидно, роль кремезного політика Діка Чейні поповнила цей послужний список.

Крістіан Бейл у фільмі "Влада"

Адама МакКея не хвилювало, що обраний ним актор мав зовсім інший тип статури, форму голови, різницю у віці понад 30 років і зріст. Єдина схожість – це те, що день народження обох припадає на 30 січня. Щоб зіграти віце-президента, Крістіану довелося набрати близько 20 кг, збрити волосся на голові і вибілити брови, не кажучи вже про те, що він досконало вивчив всі унікальні манери героя. Результат – геніальна копія Чейні.

Хитрість цієї ролі в тому, що Бейл грає Чейні і в молодості, і в більш зрілому віці, тому акторові і команді потрібно було розрахувати оптимальну вагу, яку Крістіан повинен був набрати. Також акторові довелося робити спеціальні м'язові вправи для шиї, щоб потовщити її.

Крістіан Бейл у фільмі "Влада"

До початку зйомок актор провів місяці над тестуванням гриму з Грегом Кенномом, триразовим лауреатом премії "Оскар". Його команда розробила декілька образів політика, в тому числі той, який увійшов до фільму – велику голову, залисини і випуклі щелепи.

Кожного дня Бейл проводив від чотирьох до восьми годин у гримерці. Цей час актор використовував для вивчення сотень відеофрагментів з Чейні, щоб з точністю передати характер героя.

Емі Адамс і Крістіан Бейл у фільмі "Влада"

"Ви повинні віддавати все кожній ролі, яку виконуєте", – каже Бейл. Єдине, чого не зробив Крістіан – так це не зустрівся з самим Чейні, що часто допомагає акторам краще зрозуміти своїх героїв. Це пов'язано з сюжетом фільму: по суті, це абсурдистський півбайопік, у якому Чейні зображений як темний інсайдер з Вашингтона. "Мені порадили не зустрічатися з ним з різних причин, в тому числі і юридичних", – каже Бейл.

Крістіан Бейл у фільмі "Влада"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.