До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

За що ми любимо Симона Порта Жакмю

Непристойно красивому, одному з найталановитіших представників молодого покоління, хлопцю з французької провінції, Симону Порту Жакмю 16 січня виповнюється 29 років. Йому немає ще й 30, але його вважають одним з найкращих молодих дизайнерів, за його одягом полюють, а серед його покровителів сама Рей Кавакубо, яка перша розпізнала його талант. У день народження дизайнера розповідаємо, за що ми його так любимо.

Симон Порт Жакмю
Концепція

У всіх колекцій Симона є імена. "Я обожнюю фільми Годара і їх назви!", – зізнався дизайнер. Саме картини французького режисера надихнули Жакмю давати колекціям назви, які починаються з артиклів "L '", "La" і "Le". В якомусь сенсі дизайнер любить робити свій процес роботи кінематографічним. Незважаючи на те, що сет-дизайнером його шоу є знаменитий Александр де Бетак, він сам намагається продумувати всі тонкощі показів. "Я знаю все про декорації, музику і деталі показу до того, як я придумую сам одяг. У мене нічого зробленого на комп'ютері. Я роблю лекала вручну на манекені або прямо під час примірки на моделі. Крім мене, в студії більше немає нікого. Тільки я". Навіть проста футболка створена лише його руками.

Реклама
Естетика

Краса в розумінні Жакмю – це простота, в якій і закладений істинний сенс. Вона наївна, а часом навіть дитяча. Напевно, тому вона здається такою привабливою і недосяжною.

З самого початку Жакмю експериментує з кроєм, працює з геометричними формами. Його речі виткані з кубів, ромбів і величезних накладних кіл. Естетика Жакмю тяжіє до мінімалізму в його абстрактному, а часом примітивістському, виконанні: навіжена асиметрія з легкістю уживається зі строгістю power dressing, а чистота ліній ідеально вписується в часту пастельну гаму.

Саме він змусив всіх полюбити гігантські широкополі капелюхи, приголомшив провокаційною рекламною кампанією з оголеною парою, а також раптово роздав сукні з власної колекції підписникам в Instagram. Асиметричний крій, велике плісирування, яскраві кольори і вільні силуети, які не сковують рухів. Симон Порт Жакмю пропонує свою версію стилю Франції. Це той самий мінімалізм, який і є в основі славненого явища, що отримало назву "французький шик".

Для Жакмю Франція – далеко не Париж з його вічно зворушливими вогнями Ейфелевої вежі, витонченістю смаків і естетикою героїнового шику. Його Франція – шарм узбережжя, залиті сонцем пляжі, безкраї прованські поля.

Бачення

Симон Порт Жакмю – одна з головних надій французької незалежної моди. Він робить те, на що навряд чи зважиться хтось із його колег. Його шоу обговорюють не менше, ніж покази Chanel або Louis Vuitton. А все тому, що Jacquemus – бренд, наповнений глибоко особистісним змістом. "Я створюю себе і показую свою правду, – пояснює Симон. – Я не хочу бути кимось, ким не є. Я просто створюю історію і втілюю її в речах".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.