До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Наймиліші фотографії королеви Єлизавети II в дитинстві

8 вересня пішла у засвіти королева Єлизавета II – їй було 96 років, 70 з яких вона провела у ролі британського монарха. Період перебування Її високості на троні, безсумнівно, видатний, проте чверть століття, що передувала коронації, була такою ж цікавою. Згадуємо наймиліші фоторафії королеви в дитинстві.

Єлизавета в дитинстві

Відтоді, як вона стала вірогідною спадкоємицею трону після зречення Едуарда VIII в 1936 році, її батько, Георг VI, почав готувати юну Єлизавету до ролі королеви. Щоб його дочка почувалася обізнаною, Джордж доручив ректорові Ітонського коледжу Генрі Мартену навчити його дочку основ британської історії та права. Елізабет їздила до нього з Віндзорського замку щотижня. Заняття не минули даремно — майже кожен прем’єр-міністр під час правління королеви відзначав її надзвичайно докладні знання британської юриспруденції. Після занять Елізабет переглядала вдома класику західного канону впродовж запланованої години "тихого читання" — від Чарльза Дікенса до Джейн Остін.

Реклама
Єлизавета в дитинстві

Проте є й інші дитячі захоплення королеви, які стали пристрастю на все життя. Під керівництвом королеви Єлизавети, згодом королеви-матері, принцеса почала вести нічний щоденник — щоночі з моменту коронації Джорджа. Тим часом батько навчив її їздити верхи у Великому Віндзорському парку та його околицях, що й дотепер залишається одним з найулюбленіших занять королеви. Він також подарував їй першого вельш-коргі, на ім’я Дукі. Майбутня королева була зачарована породою, а згодом у неї з’явилася ще дюжина цуценят. Коргі бігали навколо неї, "як рухомий килим", казала принцеса Діана.

Елізабет у восьмирічному віці

Найбільшим випробуванням для Єлизавети стала друга світова війна. Попри поради королівських радників, що побоювалися за її безпеку, Єлизавета залишалася у Віндзорі впродовж усього конфлікту. (Як категорично заявила придворним королева-мати: "Діти не поїдуть без мене. Я не залишу короля. А король ніколи не покине Віндзора".) Елізабет опікувалася "садами перемоги", допомагала територіальній службі та організовувала різдвяні пантоміми для місцевих жителів Беркшира, у яких грала головну роль разом з принцесою Маргарет. Vogue.ua згадує наймиліші фотографії королеви Єлизавети II в дитинстві й молодості.

<b>The Sweetest Photographs Of The Queen As A Young Girl</b>

За матеріалами: vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.