До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про новий сезон Ukrainian Fashion Week

Команда Ukrainian Fashion Week оголосила дати нового сезону показів. Колекції осінь-зима 2019/2020 українські дизайнери представлятимуть з 1 до 5 лютого. Основною локацією заходу залишається Мистецький Арсенал, проте частина брендів все одно планує показати свої колекції в нових цікавих місцях.

У новому сезоні в межах Українського тижня моди представлять 50 дизайнерських брендів, відбудеться 39 шоу, 10 презентацій, 4 спеціальних проекти, 6 лекцій та публічних обговорень.

Реклама

"Потужним трендом останнього часу став динамічний розвиток креативних індустрій. Ukrainian Fashion Week був і залишається однією з найважливіших платформ, яка щосезону демонструє високий рівень розвитку цих галузей в Україні. Ukrainian Fashion Week продовжує бути місцем численних крос-дисциплінарних експериментів. Місцем колаборацій і взаємонатхнення. Кіно, візуальне мистецтво, хореографія, IT-технології, sound-дизайн, media art комфортно почуватимуться на fashion-території і дивуватимуть несподіваними альянсами і релізами", – Володимир Нечипорук, генеральний продюсер Ukrainian Fashion Week.

#GLOBAL UKRAINE

Кожного сезону UFW розширює співпрацю з міжнародним професійним середовищем заради створення нових можливостей для дизайнерів і просування українських fashion-брендів у світовій fashion-індустрії.

Цієї осені команда Ukrainian Fashion Week представила проект FASHION EXPERIMENT 01 в Нью-Йорку і Токіо. Обидва масштабних заходи, мета яких представити українських дизайнерів у впливових для fashion-світу містах, минули під час офіційних Тижнів моди. Простір галерей був перетворений в умовну fashion-лабораторію, Ukrainian Fashion Research Lab, де за допомогою графічного дизайну, саунд-дизайну, відеоінсталяцій, VR – гості відкривали для себе українську моду.

Головний меседж проекту: "Українська мода настільки різноманітна, непередбачувана, самобутня, що її не можна просто споживати, її потрібно досліджувати", – був в основі візуальної та загальної концепції FASHION EXPERIMENT 01. Але не менш важливим результатом цього проекту стала можливість продемонструвати світу високий професійний рівень вітчизняних представників креативних індустрій, які були залучені до проекту.

В контексті міжнародного співробітництва та просування українських дизайнерів Ukrainian Fashion Week починає новий сезон із запрошення на 44-ий Тиждень моди журналістів і фотографів світових видань, байєрів і представників провідних шоурумів для безпосередньої роботи з дизайнерами-учасниками UFW.

#SUSTAINABLE FASHION

Минулого сезону Ukrainian Fashion Week проголосив "sustainability" одним зі своїх стратегічних пріоритетів. Ініціативи UFW з популяризації ідей sustainable fashion підтримали як українські дизайнери, так і партнери.

У сезоні осінь-зима 2019/2020 Ukrainian Fashion Week та Sustainable Fashion Pad, перша українська платформа свідомої моди, спільно створили принципово новий проект BE SUSTAINABLE !, який об'єднає в інтерактивному просторі як fashion-інсайдерів, так і гостей Тижня. З 1 до 5 лютого відбудуться воркшопи, лекції, public talks, а також експонуватимуть луки з колекцій дизайнерів, що підтримують принципи sustainable fashion.

Учасниками активної експозиції будуть бренди: Ali SAULIDI, BEVZA, D.F.F, Flow the Label, Ksenia Schnaider, MARSALA, RCR Khomenko, Re-beau, ROUSSIN by Sofia Rousinovich, Synchrodogs, Yana CHERVINSKA.

Лекції, воркшопи та public talks будуть об'єднані в окрему Програму BE SUSTAINABLE!. Кожну подію можна відвідати за умовою попередньої реєстрації на сайті fashionweek.ua.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.