До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Історія круїзних показів Christian Dior

29 квітня Марія Грація К'юрі покаже нову круїзну колекцію Christian Dior. Відбудеться це в Марракеші, куди вже привезли на брендованому літаку головних редакторів, амбасадорів модного Дому та інфлюенсерів.

@threadsstyling

2017 року Марія Грація К'юрі вирушила в каліфорнійську пустелю, а торік воліла залишитися у Франції – шоу Dior Resort 2019 минуло у великій стайні маєтку Шантійї. Vogue.ua розповідає, як у бренду зародилася традиція створення круїзних колекцій.

Реклама

Крістіан Діор – людина, яка вміла насолоджуватися життям і хотіла, щоб цього навчилися інші. Всього через рік після відкриття модного Будинку він запустив колекцію Resort and Spring. Спочатку вона була призначеною для американок, які звикли взимку відпочивати на теплих островах. Моделі мсьє Діор тоді називав відповідно: Bahamas, Honolulu, Palm Springs, а їх головною особливістю було легке складання у валізу.

Фото: www.dior.com/diormag

Уже 1952 року дизайнер писав у своєму "Словнику моди": "Якщо Ви багато подорожуєте, вам потрібні компактні вбрання з легких тканин, що не мнуться". Зараз це звучить абсолютно природно і зрозуміло, а тоді було по-справжньому революційним.

Традицію проведення круїзних шоу відродив 1990-го року Джанфранко Ферре, а продовжив уже Джон Гальяно, який 2006 року влаштував яскраве шоу в Нью-Йорку, після чого круїзні колекції знову стали обов'язковою частиною модного розкладу Christian Dior.

Christian Dior Resort 2007

Останні роки шоу стають все масштабнішими і відбуваються в найнезвичніших місцях. Наприклад, у травні 2015-го місцем показу круїзної колекції обрали віллу Palais Bulle – оригінальний скульптурний будинок, в якому справжнє зливається з минулим. Потім шанувальників Christian Dior запросили в резиденцію герцогів Мальборо, недалеко від Оксфорда, де в 1954 і 1958 роках були представлені лінії H і Courbe.

Christian Dior Resort 2016

Для Christian Dior круїзна колекція – це не лише привід провести показ у новому незвичайному місці, а й розповісти про свої традиції або маловідомі факти з історії. 2017 року, наприклад, шоу бренду відбулося в каліфорнійській пустелі, але і тут був зв'язок між сьогоденням і минулим. Так Марія Грація К'юрі хотіла вшанувати лінії Крістіана Діора Ovale.

Дженніфер Лоуренс у рекламній кампанії Christian Dior Resort 2018

У травні 2018 року місце також обрали не просто так – маєток Шантійї важливий в історії модного Дому, адже саме його Крістіан Діор називав яскравим символом французького мистецтва жити. 1947 року він представив сукню Chantilly, а через 10 років подарував цю ж назву вже іншому образу, чим підкреслив своє захоплення цим кінним палацом, що звів архітектор Жан Обер для Людовика IV Бурбона, сьомого принца Конде. Марія Грація К'юрі цей історичний факт зуміла майстерно поєднати з темою фемінізму і жіночої сили, які вона порушує кожного сезону. Так, колекцію Resort 2019 вона присвятила ескарамузам – мексиканським вершницям, які свого часу вибороли право брати участь у традиційному родео нарівні з чоловіками, де виконували складні трюки на конях.

Christian Dior Resort 2019

Про нову колекцію Christian Dior відомо, що вона натхненна темою мультикультурності, а одним із джерел натхнення Марії Грації К'юрі стало есе Тахара Бенджеллуна "Расизм, пояснення моєї доньки".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.